Peklo pokračuje! Bývalá CEO nutila OMEGA X vystupovat nemocné a sexuálně je obtěžovala

Michaela Pašková
Hudba
FOTO: twitter.com/OmegaX_official

Na povrch pomalu vyplouvají další skutečnosti, ze kterých až mrazí. Boj za svobodu jedenácti členů skupiny OMEGA X dále pokračuje.

Je obtížné ve zkratce popsat, co se do teď v kauze okolo skupiny OMEGA X událo. Proto vám doporučuji si přečíst předchozí dva články, kde je vše podrobně popsáno.

Fanoušci se snaží dohnat CEO za fyzické napadání a urážení členů OMEGA X k trestu!
CEO pod nátlakem fanoušků a médií rezignovala. Dočkají se členové OMEGA X lepší budoucnosti?

V druhé polovině minulého měsíce se jedna fanynka skupiny na sociální síti Twitter podělila o něco, čeho byla údajně svědkem v Los Angeles. Uvedla, že fanoušci čekali venku, když viděli, jak nějaká žena bila členy. Tato fanynka rovněž zveřejnila zvukový záznam, který si rychle získal pozornost všech. Na sociálních sítích se začali ozývat další lidé, jež tvrdili, že byli svědkem násilného chování této ženy.

Stanice SBS News dala této ženě přezdívku ‚Kang‘, protože ze začátku nebylo oficiálně potvrzeno, že se opravdu jedná o CEO společnosti SPIRE Entertainment. Pod tíhou přibývajících důkazů a nátlaku ze strany fanoušků byla nucena dne 7. listopadu generální ředitelka rezignovat ze svého postu. Ten samý den si rovněž smazala všechny účty na sociálních sítích. Je zcela zřejmé, že tyto kroky učinila, aby umlčela fanoušky a celá kauza se tak zametla pod koberec.

Nicméně fanoušky skupiny to naopak vyburcovalo k dalšímu jednání a vyjadřování hlasité podpory členům. Je třeba zmínit, že společnost je rodinnou firmou, kterou vedou manželé. Takže Kang byla generální ředitelkou a její manžel je stále předsedou. Momentálně fanoušci žádají, aby i on rezignoval.

Fanoušci nejsou jediní, kteří se snaží odkrýt celou pravdu. Stanice SBS News se v tomto případě zdá nezastavitelnou a po celou dobu přináší novinky. Dne 11. listopadu přinesla další podrobnosti s novou reportáží a údajnými záznamy z KakaoTalk.

Stanice uvedla, že důvodem slovního a fyzického napadení v Los Angeles bylo to, že členové během koncertu řádně nepoděkovali generální ředitelce a společnosti. Kang dále členům řekla, aby před odchodem ze společnosti zaplatili dluh ve výši 1 miliardy wonů (přibližně 760 000 USD). Následující den údajně udělala v hotelu rozruch tím, že bušila na dveře členů a nadávala jejich manažerovi, protože si dovolil ji neotevřít. Byla tak hlasitá a násilná, že na ni byla 2x zavolána policie.

Po tomto incidentu předseda společnosti zaslal členům zprávu, ve které stálo: „Vím, že to, co udělala CEO Kang bylo špatné..“ Nicméně to ihned obrátil proti členům, když dodal: „Nemohu připustit skupinovou akci. Bezcharakterní OMEGA X, až se vrátíte, uvidíte následky.“

K podobnému zneužití moci ze strany CEO došlo již mnohokrát. Jednou třeba během koncertu přinutila členy, aby přestali vystupovat a zavolali ji. Zuřila, že ji nezavolali už dříve, protože její otec zemřel těsně před začátkem koncertu.

Jindy Kang naléhala prostřednictvím KakaoTalk zpráv na Jaehana, jeho manažera a rovněž jiného člena, aby ihned vystoupili z letadla. Nadávala jim a hrozila žalobou, pokud tak neučiní.

„Manažere X, vyhrotil jste nedorozumění mezi umělci a společností pomocí nejrůznějších lží.
Považujte to za důvod k propuštění, máte oficiálně padáka.
Pokud budete doprovázet umělce naší společnosti, podám na vás žalobu.
Vypadněte z letadla. Toto je rozkaz.
Kim Jaehane, vystup z letadla.
Musíte čelit všem trestům spojených s porušením příkazů společnosti.
Oba dva vystupte z letadla.
Kim Jaehane, člene Y, vystupte z letadla.
Nejenže máte padáka, ale budou s vámi ukončeny smlouvy.
Myslíte si, že si dělám srandu?“

Kromě toho Kang a předseda údajně nutili členy vystupovat, přičemž zatajili skutečnost, že čtyři z nich měli vysoké horečky a byli prostřednictvím souprav samotestování pozitivně testováni na COVID-19. Když se členové vyjádřili, že se cítí hrozně, protože lhali, Kang je ve zprávách seřvala: „Ne! To jen proto, že všichni nemáte vůli vystupovat!“ Předseda členům ve zprávách neustále opakoval: „Vzchopte se!“ a „Vyzbrojte se duševním zdravím!“.

Stejně jako skutečnost, že Kang nutila Jaehana, manažera a jiného člena vystoupit z letadla, stanice potvrdila nucení pozitivních členů vystupovat zveřejněním zpráv z KakaoTalk.

„Jsme v nouzové situaci. Dejte se dohromady.
Členové, srovnejte si to v hlavě a chovejte se jako profesionálové.
Musíte mít skupinovou mentalitu.
Tak získáte skutečné zkušenosti.
Nejednejte na vlastní pěst. Tohle je válka.
Jsme v Chile. Nikdo nám nepomůže. Udělejte to sami.
Hyuku, Jaehyune, Yechane a Kevine, vy prostě vystoupíte se 3 až 4 písněmi a pak si půjdete odpočinout do zákulisí.
Jaehane, řekni fanouškům, že se tihle čtyři necítí dobře, a omluv se jim.
Nebo vy čtyři prostě zpívejte pomalé písně.
Yanghyuk: Mám vysokou horečku, bolí mě tělo a můj hlas vůbec nefunguje.
Dobře, Hyuku, předveď skupinové přivítání a pak zbytek prosedíš.
Jestli je vám špatně, dejte si před vystoupením horkou koupel.“

V současné době se čtyři členové léčí z panické poruchy, úzkosti a nespavosti.

Společnost SPIRE Entertainment údajně 10. listopadu požádala 11 členů, aby zaplatili 300 až 400 milionů wonů (přibližně 230 až 300 tisíc dolarů) na osobu jako poplatky za to, že se od návratu do Koreje nedostavili do společnosti.

Když stanice kontaktovala SPIRE Entertainment a požádala ji o vyjádření k nově odhaleným skutečnostem, společnost uvedla: „Společnost se oficiálně omluvila a dotyčná generální ředitelka dobrovolně rezignovala, aby převzala odpovědnost.“ Tímto prohlášením společnost naznačila, že z její strany považuje záležitost za vyřešenou.

Samozřejmě stanice kontaktovala také Kang, která se ovšem vyhnula odpovědi prohlášením: „Jsem právě velmi nemocná, takže pobývám v nemocnici. Můžete mi zavolat později?“

Společnost se doposud žádným způsobem nevyjádřila k tomu, že se snažila zakrýt diagnózu COVID-19 u členů, aby skupina mohla uskutečnit zahraniční turné.

Vyšlo najevo, že členové v minulosti čelili častým výhrůžkám ze strany Kang. Stanici se podařilo kontaktovat členy. Není jasné, který z nich promluvil, ale prohlásil: „Často nám volala pozdě v noci a jednu až dvě hodiny nás poučovala. Neustále nám také posílala zprávy na KakaoTalk a vyhrožovala nám, pokud nebudeme reagovat. Někteří členové, kteří trpí panickou poruchou, to kvůli výhrůžkám měli velmi těžké.“

Dále uvedl, že jim často vyvolávala, nutila je s ní chodit na skleničku a dotýkala se jich bez jejich souhlasu. Rovněž odhalil, že jim vyhrožovala sebevraždou a posílala sebevražedné dopisy, fotky prášků na spaní a podobně.

Než si Kang smazala profil na Facebooku, fanoušci vypátrali, že byla fanynkou jednoho člena v době, kdy soutěžil v survival show. Není jasné, o kterého člena se jednalo, ale Yechan (2001) se před debutem ve skupině 1THE9 účastnil Under 19, Taedong (1997) survival show BOYS24 a Produce 101 Season 2, Jaehan (1995) Produce 101 Season 2 a Hangyeom (1996) MIXNINE. Přesto se však fanouškům podařilo vypátrat, že se mělo jednat o člena narozeného v roce 2001, který byl v době soutěžení ještě na střední škole, takže je vám asi jasné, čí fanynkou byla. Podle jejího chování to vypadá, že snad byla sassaeng.

Právní zástupce skupiny OMEGA X oznámil, že odpoledne 16. listopadu proběhne tisková konference, během které členové vysvětlí současnou situaci a prozradí své další kroky. Dodal, že na tiskové konferenci sdělí další podrobnosti.

Ve stejnou dobu konání měla naplánovanou tiskovou konferenci i skupina JUST B, která debutovala ve stejný den jako OMEGA X. Tiskovku skupina posunula o dvě hodiny a nepřímo tak podpořila OMEGA X. Yechan a Doyum společně v minulosti působili v 1THE9, takže jsou skupiny v podstatě propojeny.

Kromě toho, že dne 7. listopadu rezignovala Kang ze svého postu a Taedong slavil narozeniny, právní zástupce skupiny nechal registrovat ochrannou známku na OMEGA X a rovněž na pojmenování fanoušků, FOR X. Byl to opravdu magický den.


Zdroj: Soompi, Allkpop, SBS NEWS

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.