8 kosmetických tipů, které můžete odkoukat od korejských herců a idolů

Eva Lenská
Film / TV
Foto: Koreaboo

Na zkrášlování a péči o pleť není nic špatného a jihokorejské hvězdy to dobře vědí. Nejen dámy, ale i pánové věnují dostatek času na to, aby působili svěže, mladě a přitažlivě. Co jim v tom pomáhá? Přinášíme vám 8 tipů, které od nich můžete odkoukat.

1. Opalovací krém – Nam Joo Hyuk

Na ochranu pokožky před sluncem bychom neměli zapomínat. Už proto, že hrozí rakovina kůže. Měli by na to myslet i muži, kterým jde příkladem herec Nam Joo Hyuk, známý ze seriálů Start Up a Weightlifting Fairy Kim Bok Joo. V rozhovoru pro časopis High Cut prozradil, že na opalovací krém nikdy nezapomíná. Pokud natáčí venku, má ho vždycky s sebou. Pravidelným používáním opalovacího krému zabráníte například pigmentovým skvrnám nebo předčasným vráskám.

2. Plátýnkové masky – Park Seo Joon

Kdo by nemiloval plátýnkové masky, které po vzoru Korejců začaly nabízet i evropské kosmetické společnosti, takže je seženete prakticky všude. Park Seo Joon, mistr romantických komedií, který rád ukazuje své tělo v akčních filmech a k tomu má pleť jako mimino, plátýnkové masky miluje. Dopřeje si jednu každý den. A je to na něm vidět.

Foto: Vogue Taiwan

3. Vlastnoručně vyrobená domácí maska – Song Hye Kyo

Oblíbená herečka Song Hye Kyo je kreativní a doma si vyrábí vlastní pleťové masky. Jednou za dva týdny smíchá lžíci sušeného mléka s medem a jedním vaječným bílkem. Tuto směs si pečlivě nanese na obličej, nechá ji působit 20 minut a poté ji opláchne vodou. Med je dobrý proti akné, zatímco vaječný bílek udržuje pleť vypnutou a pevnou. Něco na tom bude. Stačí se na herečku podívat.

4. Kočičí oči a výrazná rtěnka – Lisa

Kočičí oči jsou sexy a to dobře ví i půvabná Lisa ze skupiny Blackpink. Nedá dopustit na dobrou řasenku a kvalitní oční linky. Jedna z nejkrásnějších tváří roku 2020 krášlí kromě očí i své rty. Používá výrazné rtěnky. Například třešňovou. Ani vy se nemusíte bát výraznějšího líčení.

5. Mléko pro krásnou pleť – Song Joong Ki

Ke krásné pleti nám může napomoci i obyčejné mléko. Sympaťák Song Joong Ki, který všechny ohromil coby mafián Vincenzo, dokonce napsal knihu o péči o pleť. Kromě toho si každý večer čistí obličej mlékem. Navíc není jediný, tuto metodu používá i Han Sun Hwa, bývalá členka skupiny Secret. Pokud byste chtěli tento krok schválený celebritami vyzkoušet sami, doporučujeme namočit vatový tampon do mléka a pak si jím jemně potřít obličej. Nebo si můžete udělat pleťovou masku z prášku z fazolí a mléka.

6. Voda a zase jen voda! – IU

Hydratace je pro jihokorejské popové hvězdy, které musí být navzdory svému nabitému programu ve skvělé kondici, velmi důležitá. Zpěvačka a herečka IU se toho drží a denně vypije 4 litry vody, aby měla svěží pleť. Voda vyplavuje z těla toxiny a udržuje pokožku hydratovanou a zářivou.

7. Přirozeně jemné oční stíny – Seo Ye Ji

Když přijde na korejské trendy v líčení, nelze vynechat Seo Ye Ji. Půvabná herečka všechny ohromila svým nádherným vzhledem v seriálu It’s Okay to Not Be Okay. Její líčení očí vypadá jemně a přirozeně a zároveň zvýrazňuje její charisma. Pokud toho chcete také dosáhnout, používejte stíny jemných a teplých barev jako je měděná, světle růžová a světle hnědá. Nic nepokazíte ani šedou. Pro oživení naneste do středu víčka měděný nebo zlatý třpyt.

8. Dokonalá hydratace – Hyun Bin

Někteří muži zrají jako víno a Hyun Bin k nim bezesporu patří. Může se pyšnit skvělou pletí. Jeho snoubenka Son Ye Jin během jednoho rozhovoru přiznala, že první, čeho si na něm všimla, byly jeho jemné vlasy a hladká pleť. Jaké je tedy tajemství Hyun Binova úžasného vzhledu? Ukázalo se, že jeho pleť je dobře hydratovaná. Pravidelně totiž používá masku N.M.F Aquaring Ampoule Mask EX, která důsledně napojí žíznivou a vyprahlou pleť. Také reguluje tvorbu kožního mazu, čímž minimalizuje póry.

Zdroj: tripzilla.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.