Go Eun Ah

Autor Eunka, 07.06.2014
Aktivní 2003 - současnost
twitter.com/koeuna88
Umělecké jméno: Go Eun Ah (고은아) 
Rodné jméno: Bang Hyo Jin (방효진) 
Povolání: Herečka
Datum narození: 28. října 1988
Místo narození: Jangseong 
Výška: 171 cm
Váha: 45 kg
Znamení: Štír
Krevní skupina: 0
Rodina: Starší sestra a mladší bratr Mir z MBLAQ


Go Eun Ah vyrostla na farmě a brzy začala toužit po dráze herečky. Tak odešla do Soulu a snažila se uspět na konkurzech. V roce 2003 se sice jen mihla ve filmu ...ing s Kim Rae Wonem, ale nevzdávala to a tak se v roce 2005 konečně dočkala role v seriálu Golden Apple.

Postupně přicházely další příležitosti, například role Tae Hee v komedii A Cruel Attendance nebo účinkování v seriálu Rainbow Romance, který měl 243 epizod. Milovníci hudebních seriálů ji mohli obdivovat i jako hlavní hrdinku v seriálu K-POP - The Ultimate Audition (2012), který měl vyprávět o životě idolů. Drama však zkrátili o dva díly a to mu moc neprospělo.



Velkou příležitostí byl pro tuto herečku snímek Sketch, který měl v Koreji premiéru v březnu 2014. Zahrála si v něm malířku, jejíž talent lidé nechápou, a kvůli této roli musela vykouřit velké množství cigaret a točit dost odvážné scény.

Se svým bratrem Mirem má zvláštní vztah. Oba na sebe žárlí a přitom se mají rádi a projevují si sourozeneckou náklonnost. Ta také byla terčem skandálu díky show Mnet Scandal, ve které Eun Ah políbila Mira na rty. Na svou obranu řekla, že se v rodině běžně líbají, a tudíž to není nic mimořádného.

Kromě herectví účinkovala v mnoha reklamách a fotila třeba pro Céci nebo Esquire. Vystudovala krejčovskou školu a věnuje se jazzovému tanci a modelingu. 


ZDROJ: en.wikipedia.org
FOTO: islandshinee.wordpress.com



Filmografie:
Film:

2003 ...ing
2006 Ssunday Seoul
        A Cruel Attendance
2007 The Houseguest of My Mother
2008 Loner
2009 A million
2014 Sketch


TV Drama:
2005 Golden Apple
         Drama City
2006 Rainbow Romance
         Vacation
2010 Bad Guy
2012 K-POP - The Ultimate Audition
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9