Lee Min Ki

Autor Eunka, 16.02.2014
Aktivní 2004 - současnost
www.leeminki.com/
twitter.com/leeminkiii
Jméno: Lee Min Ki (이민기)
Povolání: Herec a zpěvák
Datum narození: 16. ledna 1985
Místo narození: Gimhae, Jižní Korea
Výška: 184 cm
Váha: 68 kg
Znamení: Kozoroh
Krevní skupina: A


Jeho herecká kariéra začala drobnými roličkami a účinkováním v hudebních videoklipech. Také točil reklamy na různé výrobky od kosmetiky po elektroniku. Postupně zdokonaloval své herectví a popularitu mu přinesly seriály I Really Really Like You (2006) a Dalja's Spring (2007). V té době se vrhl také na filmy a střídal nezávislé snímky jako například Oishii Man s trháky typu Haeundae.

Svoji pozici hvězdy upevnil i akčním filmem Quick a pak také duchařskou romantickou komedií Spellbound, kde si zahrál s populární herečkou Son Ye Jin. V hudebním seriálu Shut Up Flower Boy Band se moc dlouho neohřál, přesto tam stačil udělat pořádný rozruch a málokdo tak na jeho roli Byung Heeho zapomene.



Kromě herectví se Lee Min Ki od roku 2008 věnoval i zpěvu a vydal několik singlů. Podílel se také na OST k filmům a seriálům. Ještě předtím, než odešel 7. srpna 2014 do armády, natočil filmy Monster, For the Emperor a Shoot My Heart. Po návratu si zahrál ve filmu Detective K: Secret of the Living Death a seriálech The Beauty InsideThe Lies Within.
 
Vystudoval univerzitu Konkuk, obor filmové umění, účinkoval v zábavních pořadech X-Man a Running Man a fotil do mnoha známých časopisů. Kvůli roli ve filmu Monster zhubl 17 kg. Mezi jeho záliby patří hudba, sledování filmů a basketbal.


Filmografie:
Film:

2006 Riverbank Legends     
2007 A Good Day to Have an Affair    
2008 Humming    
         Romantic Island    
2009 Oishii Man    
         Haeundae    
         A Million    
2011 Quick    
         Spellbound    
2013 Very Ordinary Couple    
2014 Monster    
         For the Emperor    
2015 Shoot My Heart
2018 Detective K: Secret of the Living Death
2020 Three Days


TV Drama:
2004 Drama City
2005 Be Strong, Geum Soon!    
         Taereung National Village
         Rainbow Romance    
2006 I Really Really Like You        
2007 Dalja's Spring    
         Four Gold Chasers    
2012 Shut Up Flower Boy Band
2017 Because This Is My First Life
2018 The Beauty Inside
2019 The Lies Within
2021 Oh! Master


Diskografie:
2008 Power of Love
         Power of Love Part 2
         We Can't Forget the Reason
2009 No Kidding
2013 Those Days I Had with You
         Everything


ZDROJ: en.wikipedia.org
FOTO: beyondhollywood.com

Anketa

Z jaké další asijské země, kromě Jižní Koreje, posloucháte hudbu nejčastěji?

Taiwan
1,2%
Čína
47,9%
Japonsko
34,6%
Vietnam
5,2%
Thajsko
7,7%
Filipíny
0,4%
Indie
0,5%
Singapur
0,4%
Mongolsko
0,3%
Jiná
1,8%
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9