Lee Min Ki

Autor Eunka, 16.02.2014
Aktivní 2004 - současnost
www.leeminki.com/
twitter.com/leeminkiii
Jméno: Lee Min Ki (이민기)
Povolání: Herec a zpěvák
Datum narození: 16. ledna 1985
Místo narození: Gimhae, Jižní Korea
Výška: 184 cm
Váha: 68 kg
Znamení: Kozoroh
Krevní skupina: A


Jeho herecká kariéra začala drobnými roličkami a účinkováním v hudebních videoklipech. Také točil reklamy na různé výrobky od kosmetiky po elektroniku. Postupně zdokonaloval své herectví a popularitu mu přinesly seriály I Really Really Like You (2006) a Dalja's Spring (2007). V té době se vrhl také na filmy a střídal nezávislé snímky jako například Oishii Man s trháky typu Haeundae.

Svoji pozici hvězdy upevnil i akčním filmem Quick a pak také duchařskou romantickou komedií Spellbound, kde si zahrál s populární herečkou Son Ye Jin. V hudebním seriálu Shut Up Flower Boy Band se moc dlouho neohřál, přesto tam stačil udělat pořádný rozruch a málokdo tak na jeho roli Byung Heeho zapomene.



Kromě herectví se Lee Min Ki od roku 2008 věnoval i zpěvu a vydal několik singlů. Podílel se také na OST k filmům a seriálům. Ještě předtím, než odešel 7. srpna 2014 do armády, natočil filmy Monster, For the Emperor a Shoot My Heart. Po návratu si zahrál ve filmu Detective K: Secret of the Living Death a seriálech The Beauty InsideThe Lies Within.
 
Vystudoval univerzitu Konkuk, obor filmové umění, účinkoval v zábavních pořadech X-Man a Running Man a fotil do mnoha známých časopisů. Kvůli roli ve filmu Monster zhubl 17 kg. Mezi jeho záliby patří hudba, sledování filmů a basketbal.


Filmografie:
Film:

2006 Riverbank Legends     
2007 A Good Day to Have an Affair    
2008 Humming    
         Romantic Island    
2009 Oishii Man    
         Haeundae    
         A Million    
2011 Quick    
         Spellbound    
2013 Very Ordinary Couple    
2014 Monster    
         For the Emperor    
2015 Shoot My Heart
2018 Detective K: Secret of the Living Death
2019 The Lies Within


TV Drama:
2004 Drama City
2005 Be Strong, Geum Soon!    
         Taereung National Village
         Rainbow Romance    
2006 I Really Really Like You        
2007 Dalja's Spring    
         Four Gold Chasers    
2012 Shut Up Flower Boy Band
2017 Because This Is My First Life
2018 The Beauty Inside


Diskografie:
2008 Power of Love
         Power of Love Part 2
         We Can't Forget the Reason
2009 No Kidding
2013 Those Days I Had with You
         Everything


ZDROJ: en.wikipedia.org
FOTO: beyondhollywood.com
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9