Kim Hee Sun

Autor Eunka, 02.02.2014
Aktivní 1993 - současnost
twitter.com/lovelykatieki...
Jméno: Kim Hee Sun 김희선 
Povolání: Herečka
Datum narození: 25. únor 1977
Výška: 168 cm
Váha: 46 kg
Znamení: Blíženci
Krevní skupina: 0
Rodina: Manžel Park Joo Young a dcera



Kim Hee Sun debutovala v roce 1993 jako moderátorka hudební show Inkigayo. Tehdy byla ve druhém ročníku střední školy. Od té chvíle byla známá jako jedna z nejkrásnějších hereček a obsazovali ji do mnoha seriálů. Mezi první patřili Dinosaur TeacherPropose a Mister Q.

Postupně si vybudovala také filmovou kariéru. V roce 1997 začala se snímkem Repechage a režisér Lee Kwang Hoon ji o dva roky později obsadil do filmu Ghost in Love. Dále také hrála dceru mongolského generála v akčním snímku Bichunmoo. Ačkoliv ji za herectví ve zmíněném filmu kritizovali, uchytila se díky němu i u mezinárodní produkce. Stala se populární v Číně, na Taiwanu a v celé jihovýchodní Asii.



V roce 2001 se rozhodla pro trochu odlišnou roli a nechala se kvůli filmu Wanee & Junah ostříhat. Přestože si vysloužila chválu kritiků, u diváků snímek propadl. V roce 2003 její popularita kapku poklesla a ona se pak vrátila na obrazovky až v roce 2005 v seriálu Sad Love Story, kde si zahrála slepou ženu. Díky tomu, že si ji zamilovali čínští diváci, získala roli ve filmu The Myth po boku slavného Jackieho Chana. Kvůli této roli se musela naučit mandarínštinu.

Poté, co si zahrála v seriálu Smile Again (2006), se v roce 2007 vdala za Park Joo Younga. Svatba se konala 10. října v hotelu Sheraton Grande Walkerhill. Krátce po svatbě se herečka rozhodla pro přestávku. Chtěla se věnovat rodině a domácnosti. V lednu 2009 pak porodila dceru jménem Yeon Ah. 



Během skoro pětileté pauzy se Kim Hee Sun objevila pouze v časopisech jako modelka a v roce 2009 vydala knihu s názvem Kim Hee-sun's Happy Mom Project, ve které zúročila své zkušenosti s mateřstvím. Mimo to v ní radila, jak rychle shodit nadbytečná kila po těhotenství.

V roce 2012 se vrátila v romantickém historickém seriálu Faith po boku populárního Lee Min Hoa. Zahrála si lékařku, která projde časem do historie. Také působila v zábavních show Running ManHwasin - Controller of the Heart. V lednu 2014 přijala roli v seriálu Wonderful Days a pochvalovala si, jak scénář, tak skvělý tým. Vystudovala ChungAng University a k jejím koníčkům patří zpěv, ping-pong a kulečník.


ZDROJ: en.wikipedia.org
FOTO: hothdwallpaper.net, couch-kimchi.com



Filmografie:
Film:

1997 Repechage
1999 Ghost in Love
         Calla
2000 Bichunmoo
2001 Wanee & Junah
2003 A Man Who Went to Mars
2005 The Myth
2011 The Warring States


TV Drama:
1993 Dinosaur Teacher 
1994 Agatha Christie
         The Tale of Chunhyang
1995 Sons of The Wind
         Men of the Bath House
1996  A Faraway Country
1997 Propose
1998 Wedding Dress
         Forever Yours
         Mister Q
         Sunflower
1999 Tomato
         Goodbye My Love
2003 My Fair Lady
2005 Sad Love Story
2006 Smile Again
2012 Faith
2014 Wonderful Days
2015 Angry Mom
2017 
Woman of Dignity

Anketa

Z jaké další asijské země, kromě Jižní Koreje, posloucháte hudbu nejčastěji?

Taiwan
0,7%
Čína
49%
Japonsko
38,1%
Vietnam
4,7%
Thajsko
2,7%
Filipíny
0,5%
Indie
0,5%
Singapur
0,5%
Mongolsko
0,7%
Jiná
2,7%
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9