Lee Seo Jin

Autor Eunka, 02.02.2014
Aktivní 1999 - současnost
www.seojinlee.com/
Jméno: Lee Seo Jin 이서진 
Povolání: Herec
Datum narození: 30. ledna 1973
Výška: 179 cm
Váha: 65 kg
Znamení: Vodnář
Krevní skupina: A
Rodina: Starší bratr a sestra


Debutoval v roce 1999 v seriálu House Above the Waves. Po několika vedlejších roličkách se mu podařilo zapůsobit na diváky díky historickému seriálu Damo (2003). Po něm hned následovalo neméně úspěšné drama Phoenix (2004) a hned o rok později získal hlavní roli v akčním trháku Shadowless Sword.

Lee Seo Jin se může pochlubit pestrým výběrem rolí. V seriálu Freeze si zahrál upíra a v Lovers se zase proměnil v gangstera zamilovaného do sympatické lékařky. Ovšem v historických kostýmech a rolích se cítí jistý, proto si ho diváci zamilovali zejména v dramatech Lee San, Wind of the Palace a Gye Baek.



Mužný herec samozřejmě dobře vypadá a udržuje si zdatné tělo, proto se objevil i v reklamách a fotil pro časopisy jako ELLE nebo L’Officiel Hommes. Také je součástí reality show Grandpas Over Flowers.

Zajímavé je, že Lee Seo Jin pochází z rodiny, která je aktivně zapojena ve finančním sektoru. Zejména v oblasti bankovnictví, cestovního ruchu a dopravy. Proto také vystudoval obchodní management v New Yorku. V roce 2001 vstoupil do společnosti, která se zabývala nemovitostmi. Byl jmenován do funkce výkonného ředitele.



Dále o něm můžeme říci, že se věnuje charitě, pomáhá znevýhodněným a také odklízí škody po přírodních katastrofách. V roce 2008 byl jmenován Vyslancem dobré vůle v Koreji. Také mu není lhostejná příroda a v roce 2010 se s organizací Let's Tree Fund podílel na zalesňování. Pomáhal i v Japonsku po děsivém zemětřesení a tsunami v roce 2011. Mimo to veřejně protestuje proti násilné repatriaci severokorejských uprchlíků.

Co se soukromého života týče, tak od ledna 2007 do října 2008 chodil s herečkou Kim Jung Eun, která s ním hrála v seriálu Lovers. Mezi jeho koníčky patří sport a sledování filmů. 


Filmografie: 
Film: 

2000 Ghost Taxi 
2001 I Love You 
2005 Shadowless Sword 


TV Drama:
1999 House Above the Waves 
         Wang Cho 
2001 Her House 
         Sunday Best "A Good Man, Lee Young Woo"
2002 Since We Met 
         Shoot for the Stars 
2003 Damo 
2004 Phoenix 
2006 Freeze 
         Lovers 
2007 Lee San, Wind of the Palace
2009 Soul 
2011 Gye Baek 
2014 Wonderful Days
2016 Marriage Contract 


Divadlo:
2000 Shakespearean Love Method


ZDROJ: en.wikipedia.org
FOTO: asianwiki.com, wallpaper.dbgo.com
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9