Lee Dong Wook

Autor Eunka, 26.01.2014
Aktivní 1999 - současnost
kingkongent.com/ent/sub/a...
Jméno: Lee Dong Wook 이동욱 
Povolání: Herec a model
Datum narození: 6. listopadu 1981
Místo narození: Soul, Jižní Korea
Výška: 184 cm
Váha: 72 kg
Znamení: Štír
Krevní skupina: B


Debutoval v roce 1999 v seriálu School 2 a pak docela dlouho hrál drobné a vedlejší role, než v roce 2005 konečně prorazil díky hlavní roli v seriálu My Girl s Lee Da Hae a Lee Joon Gim. Za svůj výkon byl velice chválen a získal si pozornost mnoha fanoušků.

Hned následující rok dostal další zajímavou roli ve filmu Arang. I tehdy zanechal dobrý dojem a jeho kariéra se tak posunula zase o krok vpřed. Díky tomu si mohl zahrát v dalších populárních seriálech jako Scent of a Woman a Wild Romance



V listopadu 2011 podepsal smlouvu sKing Kong Entertainment a také moderoval pořad Strong Heart (2012 - 2013). Za moderování v této show obdržel i dvě ceny. Kromě toho se během své kariéry se objevil zhruba v šesti videoklipech.

Vždycky toužil hrát v historickém seriálu a to se mu splnilo, když dostal roli v dramatu The Fugitive of Joseon, ve kterém ztvárnil královského lékaře neprávem obviněného z otravy krále. Také prozradil, že by si chtěl jednou vyzkoušet režii. Do armády narukoval 24. srpna 2009 a propuštěn byl v červnu 2011.



Vystudoval Sejong University, miluje sport, zejména fotbal a basketbal, oblíbeným místem je pro něj ostrov Jeju a z barev má nejraději černou a bílou. Hlásí se ke křesťanství a v jídle není vybíravý, chutná mu téměř všechno. Kromě herectví se věnuje i modelingu a fotí pro známé časopisy.

Protože hraje v romantických seriálech, lidé ho mají za romantika. On však prý vůbec není romantický typ. Jeho blízkým kamarádem je Kim Jae Won. Na ženách se mu nejvíc líbí šíje. Na lásku na první pohled nevěří. 


Filmografie:
Film:

2006 Arang 
2007 The Perfect Couple 
2008 Heartbreak Library 
2010 The Recipe 
2015 The Beauty Inside


TV Drama:
1999 School 2 
2000 School 3 
         Secret 
2001 This is Love
         Drama City: "Happier than Heaven" 
         A Dreaming Family 
         Pure Heart 
2002 Loving You 
         Honest Living 
         Let's Go 
2003 Merry Go Round
         Land of Wine 
2004 Letters to Parents 
         Island Village Teacher 
2005 My Girl 
         Hanoi Bride 
2008 La Dolce Vita 
2009 Partner 
2011 Scent of a Woman 
2012 Wild Romance 
2013 The Fugitive of Joseon 
2014 Hotel King
         Iron Man
2015 Bubblegum
2016 Goblin
2018 Life
2019 Touch Your Heart
         Strangers From Hell


FOTO: pinoyexchange.com
ZDROJ: dramafever.com, kpopstarz.com
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9