Yeo Jin Goo

Autor Eunka, 25.01.2014
Aktivní 2005 - současnost
janusent.com/star/yeo_jin...
Jméno: Yeo Jin Goo 여진구 
Povolání: Herec, model
Datum narození: 13. srpna 1997
Místo narození: Jižní Korea
Výška: 173 cm
Znamení: Lev
Rodina: Mladší bratr


Yeo Jin Goo začal svou kariéru jako dětský herec. Často hrál v seriálech hlavní hrdiny v jejich dětské podobě. Debutoval ve Filmu Sad Movie, kde hrál synka, na kterého matka nemá čas a změní to až její nemoc. 

Zahrál si v mnoha známých seriálech. Můžeme jmenovat například Iljimae, GiantMoon Embracing the Sun a I Miss You. Za poslední dva jmenované seriály dokonce obdržel ocenění MBC Drama Awards za Nejlepšího dětského herce. 



V roce 2013 měl konečně štěstí a dostal hlavní roli ve filmu Hwayi: A Monster Boy. I za tento výkon obdržel cenu na 34th Blue Dragon Film Awards, což bude mít na jeho kariéru jistě dobrý vliv, neboť spousta skvělých rolí ho ještě čeká. Ten samý rok navíc ztvárnil Hong Hye Sunga v seriálu Potato Star. Tentokrát to už nebyla dětská role.

Jeho dobrou kamarádkou je herečka Kim You Jung, se kterou hrál v seriálu Moon Embracing the Sun. Za svůj ideální typ považuje Suzy z miss A. Mezi jeho koníčky patří tanec, fotbal, jízda na koni, plavání a zpěv. Kromě herectví se věnuje i modelingu a fotí pro různé módní časopisy.


Filmografie:
Film:

2005 Sad Movie
2006 Apple
         No Mercy for the Rude 
2007 Dance of the Dragon 
2008 Santamaria
         Antique 
         A Frozen Flower 
2011 Mr. Perfect (premiéra 2014)
2013 Hwayi: A Monster Boy
2014 The Art of Fist Duel
         Shoot My Heart
2015 Western Front 1953
2017 Warriors of the Dawn
        1987: When the Day Comes 


TV Drama:
2006 I Want to Love 
         Yeon Gaesomun
2007 Queen of the Game 
2008 Iljimae 
         Tazza 
         Gourmet 
2009 Can Anyone Love 
         Ja Myung Go 
         Swallow the Sun 
2010 The Reputable Family 
         Giant 
2011 Warrior Baek Dong Soo 
         Deep Rooted Tree 
2012 Moon Embracing the Sun 
         I Miss You 
2013 Potato Star 
2015 Orange Marmalade
2016 Daebak
2017 Circle
         Into the New World
2018 Absolute Boyfriend
2019 Masquerade
         Hotel del Luna


ZDROJ: en.wikipedia.org
FOTO: dramafever.com

Anketa

Z jaké další asijské země, kromě Jižní Koreje, posloucháte hudbu nejčastěji?

Taiwan
0,6%
Čína
49,5%
Japonsko
36,9%
Vietnam
4,8%
Thajsko
4,5%
Filipíny
0,4%
Indie
0,4%
Singapur
0,4%
Mongolsko
0,4%
Jiná
1,9%
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9