Park Bo Young

Autor Eunka, 23.12.2013
Aktivní 2006 - současnost

Jméno: Park Bo Young
Povolání: Herečka 
Datum narození: 12. února 1990
Místo narození: Goesan, Jižní Korea
Výška: 158 cm
Váha: 41 kg
Krevní skupina: 0

 

Jako herečka debutovala v roce 2006 v seriálu Secret Campus. Významnými projekty během rané fáze její kariéry byly The King and I, teenagerovský seriál Jungle Fish a krátký film v režii Lee Hyun Seunga, If You Were Me 4.

Park Bo Young se proslavila poté, co si zahrála po boku Cha Tae Hyuna v komedii Speed Scandal (také známý jako Scandal Makers), který přilákal do kin 8,3 milionů diváků, díky čemuž se stal číslem jedna roku 2008 a jedním z největších hitů korejské kinematografie. Díky své roli a výkonu v tomto filmu, kde si zahrála dospívající mámu, obdržela cenu Nejlepší nová herečka v roce 2009. Nicméně se v roce 2010 zapojila do série soudních sporů s agenturou a filmovou produkční společností, což ji svázalo a ona nemohla natáčet.



O rok později se stala propagační velvyslankyní filmového festivalu Puchon International Fantastic. V roce 2012 si zahrála v hororu Don't Click a poté dostala hlavní roli ve fantasy romantickém filmu A Werewolf Boy, který přilákal do kin 7 milionů diváků, díky čemuž se film stal jedním z nejúspěšnějších korejských melodramat všech dob.

V roce 2013 se Park Bo Young připojila k obsazení cestovatelské show Law of the Jungle. O rok později byla obsazena do filmu Hot Young Bloods, který zaujal hlavně mladé diváky. Následoval snímek The Silenced. Miláčkem diváků se pak herečka stala díky seriálu Strong Girl Bong Soon (2017), kde si zahrála postavu s nadlidskou silou. Dalším jejím trhákem byl snímek On Your Wedding Day z roku 2018. V roce 2019 podepsala exkluzivní smlouvu s BH Entertainment. Ten samý rok ohlásila hiatus, aby se zotavila ze zranění paže. 



Filmografie:
Film:

2005 Equal
2008 Our School's E.T.
         The ESP Couple
         Scandal Makers
2009 If You Were Me 4
2012 Don't Click
         A Werewolf Boy
2014 Hot Young Bloods
2015 The Silenced
         Collective Invention
         You Call It Passion
2018 On Your Wedding Day
2022 Concrete Utopia


TV Drama:
2006 Secret Campus
2007 Witch Yoo Hee
         Mackerel Run
         The King and I
2008 Jungle Fish
         Strongest Chil Woo
         Star's Lover
2015 Oh My Ghost
2017 Strong Girl Bong Soon
2019 Abyss

 

FOTO: kpophit.com

Anketa

Z jaké další asijské země, kromě Jižní Koreje, posloucháte hudbu nejčastěji?

Taiwan
1,2%
Čína
47,9%
Japonsko
34,6%
Vietnam
5,2%
Thajsko
7,7%
Filipíny
0,4%
Indie
0,5%
Singapur
0,4%
Mongolsko
0,3%
Jiná
1,8%
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9