Lee Yeon Hee

Autor Eunka, 08.11.2013
Aktivní 2001 - současnost
loveyeoni.smtown.com/
Jméno: Lee Yeon Hee 이연희 
Povolání: Herečka, modelka a zpěvačka
Datum narození: 9. ledna 1988
Místo narození: Bundang, Soul, Jižní Korea
Výška: 169 cm
Váha: 46 kg
Krevní skupina: B
Znamení: Kozoroh
Rodina: Dvě sestry a jeden bratr


Svoji kariéru započala v roce 2001, když jako třináctiletá podepsala smlouvu se SM Entertainment poté, co zvítězila v jedné z kategorií soutěže pro mladé talenty pořádané právě touto společností. Ihned začala brát lekce tance, herectví a zpěvu. Původně měla být součástí dívčí skupiny Girls' Generation, ale nakonec se rozhodla pro hereckou dráhu.

Herectví trénovala i díky tomu, že byla SM Entertainment obsazována do mnoha videoklipů. Objevila se v MV TVXQ, Shinhwy, Moon Hee Jun, Clazziquai a dalších. Kromě toho se věnovala modelingu a natáčela komerční reklamy pro televizi. Až v listopadu 2004 ji konečně obsadili do seriálu Emperor of the Sea



Poté se v seriálech uchytila, a protože se líbila v dramatu Resurrection (2005), nemohla si ten rok stěžovat na nedostatek práce. Opět šlo hlavně o focení a reklamy. Obrovský zlom však přišel s rolí v tragické romanci nazvané A Millionaire's First Love, kde hrála po boku populárního Hyun Bina. 

Ne vždy se ale daří, a proto, když v roce 2009 hrála v seriálu East of Eden, mnoho chvály neobdržela. Diváci tvrdili, že byla mdlá a že nevyužila dostatečně své nadání. Zkusila tedy opět zpěv a zazpívala si se Super Junior v Sorry, Sorry.



V roce 2011 dostala roli v seriálu Paradise Ranch a také si zahrála ve filmu My Way. V populárním historickém dramatu Gu Family Book si střihla roli matky hlavního hrdiny, která v šoku udělala velkou chybu a opustila lásku i své dítě. Hlavní úloha, to je sen všech hereček a i Lee Yeon Hee si ten sen mohla vychutnat, když jí byla koncem roku 2013 nabídnuta role hlavní ženské hrdinky v seriálu Miss Korea.

Mladá herečka studovala na Chung Ang University, vyznáním je křesťanka a mezi její koníčky patří sledování filmů, čtení a poslech hudby. Je také velmi dobrá v plavání a přirozeně i ve zpěvu.


ZDROJ: en.wikipedia.org
FOTO: pinterest.com, hancinema.net



Filmografie:
Film:

2006 A Millionaire's First Love 
2007 M 
         My Love 
2008 Hello, Schoolgirl 
2011 My Way 
2013 Marriage Blue
2015 Detective K: Secret of the Lost Island


TV Drama:
2004 Emperor of the Sea 
         My Precious Child
2005 Resurrection
2006 One Fine Day 
2008 U-Turn
2009 East of Eden 
2011 Paradise Ranch
2012 Phantom 
2013 Gu Family Book 
2014 Miss Korea
2015 Hwajung
2017 The Package
          Into the New World
2020 The Game
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9