Lee Yeon Hee

Autor Eunka, 08.11.2013
Aktivní 2001 - současnost
loveyeoni.smtown.com/
Jméno: Lee Yeon Hee 이연희 
Povolání: Herečka, modelka a zpěvačka
Datum narození: 9. ledna 1988
Místo narození: Bundang, Soul, Jižní Korea
Výška: 169 cm
Váha: 46 kg
Krevní skupina: B
Znamení: Kozoroh
Rodina: Dvě sestry a jeden bratr


Svoji kariéru započala v roce 2001, když jako třináctiletá podepsala smlouvu se SM Entertainment poté, co zvítězila v jedné z kategorií soutěže pro mladé talenty pořádané právě touto společností. Ihned začala brát lekce tance, herectví a zpěvu. Původně měla být součástí dívčí skupiny Girls' Generation, ale nakonec se rozhodla pro hereckou dráhu.

Herectví trénovala i díky tomu, že byla SM Entertainment obsazována do mnoha videoklipů. Objevila se v MV TVXQ, Shinhwy, Moon Hee Jun, Clazziquai a dalších. Kromě toho se věnovala modelingu a natáčela komerční reklamy pro televizi. Až v listopadu 2004 ji konečně obsadili do seriálu Emperor of the Sea



Poté se v seriálech uchytila, a protože se líbila v dramatu Resurrection (2005), nemohla si ten rok stěžovat na nedostatek práce. Opět šlo hlavně o focení a reklamy. Obrovský zlom však přišel s rolí v tragické romanci nazvané A Millionaire's First Love, kde hrála po boku populárního Hyun Bina. 

Ne vždy se ale daří, a proto, když v roce 2009 hrála v seriálu East of Eden, mnoho chvály neobdržela. Diváci tvrdili, že byla mdlá a že nevyužila dostatečně své nadání. Zkusila tedy opět zpěv a zazpívala si se Super Junior v Sorry, Sorry.



V roce 2011 dostala roli v seriálu Paradise Ranch a také si zahrála ve filmu My Way. V populárním historickém dramatu Gu Family Book si střihla roli matky hlavního hrdiny, která v šoku udělala velkou chybu a opustila lásku i své dítě. Hlavní úloha, to je sen všech hereček a i Lee Yeon Hee si ten sen mohla vychutnat, když jí byla koncem roku 2013 nabídnuta role hlavní ženské hrdinky v seriálu Miss Korea.

Mladá herečka studovala na Chung Ang University, vyznáním je křesťanka a mezi její koníčky patří sledování filmů, čtení a poslech hudby. Je také velmi dobrá v plavání a přirozeně i ve zpěvu.


ZDROJ: en.wikipedia.org
FOTO: pinterest.com, hancinema.net



Filmografie:
Film:

2006 A Millionaire's First Love 
2007 M 
         My Love 
2008 Hello, Schoolgirl 
2011 My Way 
2013 Marriage Blue
2015 Detective K: Secret of the Lost Island


TV Drama:
2004 Emperor of the Sea 
         My Precious Child
2005 Resurrection
2006 One Fine Day 
2008 U-Turn
2009 East of Eden 
2011 Paradise Ranch
2012 Phantom 
2013 Gu Family Book 
2014 Miss Korea
2015 Hwajung
2017 The Package
          Into the New World

Anketa

Hlasujte pro K-POP NOVINKY týdne. Dvě s nejvyšším počtem hlasů budou nasazeny do K-POP CHART SeeJay Radia:

Apink - %%
26,5%
TVXQ - Truth
14,7%
Red Velvet - Sappy
14,7%
KNK - Lonely night
44,1%
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9