Jméno: Ji Chang Wook (지창욱)
Povolání: Herec
Datum narození: 5. července 1987
Místo narození: Anyang, Jižní Korea
Znamení: Rak
Výška: 180 cm
Váha: 65 kg


Narodil se v Anyang a jako dítě měl ohledně budoucího povolání různé představy. Chtěl být policistou, lékařem i právníkem. Během střední školy mu zase učarovala architektura. Nakonec se však stal hercem.

Než debutoval jako filmový či televizní herec, věnoval se muzikálovému herectví. V roce 2006 se poprvé objevil ve filmu Days a o dva roky později v seriálu You Stole My Heart. Hned na to si zahrál nesmělého padavku v seriálu My Too Perfect Sons (2009) a právě toto drama mělo tak vysokou sledovanost, že se to pozitivně odrazilo i v jeho kariéře. Ještě ten samý rok si zahrál po boku Lee Joon Giho v seriálu Hero.



V roce 2010 se konečně dočkal hlavní role ve 159dílném drama Smile Again. Zahrál si rychlobruslaře, a aby působil věrohodně, poctivě denně trénoval na ledě 4 - 5 hodin. Není divu, že za tuto roli následně obdržel cenu KBS Drama Awards.

Dále se proslavil zejména rolí v historickém seriálu Warrior Baek Dong-soo, která mu velice seděla. Příběh se odehrává v období dynastie Joseon a nechybí v něm intriky a bojové umění. Další role byly poměrně různorodé. V drama Bachelor's Vegetable Store ztvárnil úspěšného muže Lee Young Seoka, který z malého zelinářství vytvoří řetězec s 33 obchody. Pak se posunul k umění a v seriálu Five Fingers se proměnil v závistivého pianistu.



V roce 2013 hrál v romantické komedii How to Use Guys with Secret Tips, potom v pětidílném speciálním dramatu Secret Love, kde hrál v epizodě s názvem Have You Ever Had Coffee With An Angel? s Gyuri ze skupiny KARA a nakonec mu byla nabídnuta jedna z hlavních rolí v historickém trháku Empress Ki s populární Ha Ji Won.

Rád se vrací do svého rodného města za svými přáteli a mezi jeho koníčky patří cvičení, plavání, fotbal a basketbal. Jeho snem je naučit se hrát na kytaru a pokračovat ve hře na piano, které se věnoval v dětství, ačkoli tehdy ho tato činnost vůbec nebavila. Jeho oblíbeným hercem je Brad Pitt a ze všech filmových žánrů má nejraději thrillery. Do armády narukoval 14. srpna 2017.


Filmografie:
Film: 

2006 Days
2008 Sleeping Beauty
2010 Death Bell 2: Bloody Camp
2013 How to Use Guys with Secret Tips
2014 Two Policemen
2015 Fabricated City
2017 Your Name
         The Bros
        

TV Drama:
2008 You Stole My Heart
2009 My Too Perfect Sons
         Hero
2010 Smile Again
2011 Warrior Baek Dong-soo
         Bachelor's Vegetable Store
2012 Five Fingers
2013 Secret Love (Have You Had Coffee With an Angel?)
         Empress Ki
2014 Healer
2015 My Male God
2016 Whirlwind Girl 2
         K2
2017 First Kiss for the Sixth Time
          Suspicious Partner



Muzikály:
2007 Fire and Ice
2010 Thrill Me
2013 The Days
         Jack the Ripper
         Brothers Were Brave
2016 The Days
2018 Shinheung Military Academy


ZDROJ: facebook.com/pages/Ji-Chang-Wook, en.wikipedia.org 
FOTO: forums.soompi.com, kpopn.com 
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9