Lee Min Jung

Autor Eunka, 11.10.2013
Aktivní 1996 - současnost
www.msteam.co.kr/rheeminj...
Jméno: Lee Min Jung 이민정 
Povolání: Herečka
Datum narození: 16. února 1982
Místo narození: Soul, Jižní Korea
Výška: 167 cm
Váha: 49 kg
Znamení: Vodnář
Krevní skupina: 0
Rodina: Starší bratr, manžel Lee Byung Hun


Tato talentovaná dáma se sice objevila ve filmu The Gate of Destiny už v roce 1996, pak se ale ze světa zábavy stáhla a věnovala se studiu. Navštěvovala Sungkyunkwan University, kde studovala obor divadlo. Poté, co vystudovala, se však ihned znovu vrátila k herectví.

Kromě seriálových a filmových rolí si zahrála i v divadelních hrách Taxi DriverClumsy People (2004) a The Game of Love and Chance. Po několika dalších rolích se proslavila především díky postavě Ha Jae Kyung v populárním seriálu Boys Before Flowers (2009). To jí také přineslo hlavní roli v dramatu Smile, You.



Pak následovala výborná filmová komedie Cyrano Agency, za kterou obdržela pět ocěnění a díky tomu se stala hvězdou. V té době se začala objevovat v reklamě a fotila pro módní časopisy. To jí vyneslo přezdívku "bohyně tisku". Té se však potřebovala zbavit, tak vzala roli ve filmu Wonderful Radio.

Za svůj výkon v tomto filmu získala mnoho chvály a ona sama prohlásila, že je ve skutečnosti hrdince velmi podobná, a to zejména svým optimismem. A pak ji čekaly tři zajímavé seriály seřazené hezky po roce. Midas (2011), Big (2012) a All About My Romance (2013).



Její dědeček z matčiny strany byl známý malíř Park No Soo, který byl důležitou postavou v historii korejského umění. Dožil se 86 let. Lee Min Jung má také staršího bratra. Rodina jí v kariéře podporuje. Především její manžel, populární herec Lee Byung Hun, kterého si vzala 10. srpna 2013. Jejich první syn se narodil 31. března 2015. Herečka pečuje o rodinné hnízdo a ve volném čase se věnuje plavání, čtení a hře na piano. Má ráda bílou barvu a vaječné rolky.


Filmografie:
Film:

2012 Wonderful Radio 
2010 Cyrano Agency 
2009 White Night 
         Searching for the Elephant 
2007 Pruning the Grapevine 
2006 Moodori 
2005 Wet Dreams 2
2004 Someone Special 
2003 Wishing Stairs 
1996 The Gate of Destiny


TV Drama:
2018 Fate and Fury
2016 Come Back Mister
2014 Cunning Single Lady
2013 All About My Romance
2012 Big 
2011 Midas
2010 Sunday Drama Theater: Lunch Box 
2009 Smile, You 
         Boys Before Flowers 
2008 Who Are You? 
2007 Kimcheed Radish Cubes 
2006 Love Me When You Can 
2005 Love and Sympathy


ZDROJ: en.wikipedia.org, dramafever.com
FOTO: forums.soompi.com, krmtv.com, gokpop.org

Anketa

Z jaké další asijské země, kromě Jižní Koreje, posloucháte hudbu nejčastěji?

Taiwan
0,6%
Čína
49,5%
Japonsko
36,9%
Vietnam
4,8%
Thajsko
4,5%
Filipíny
0,4%
Indie
0,4%
Singapur
0,4%
Mongolsko
0,4%
Jiná
1,9%
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9