Park Si Hoo

Autor Eunka, 04.10.2013
Aktivní 2005 - současnost
twitter.com/park_sihoo
Jméno: Park Si Hoo (박시후) 
Pravé jméno: Park Pyung Ho (박평호) 
Povolání: Herec, model
Datum narození: 15. únor 1977
Místo narození: Gongju, Jižní Korea
Výška: 182 cm
Váha: 70 kg
Znamení: Vodnář
Krevní skupina: B
Rodina: Otec, matka a mladší bratr Park Wu Ho (baseballový hráč)


Už v roce 1997, tehdy ještě jako Park Pyung Ho, tíhl k divadlu. Pracoval tam jako lepič plakátů a občas dostal i nějakou tu malou roličku. To pak vedlo k jeho hereckému debutu ve hře s názvem The Twelve Nyang Life. Během té doby pracoval i jako model spodního prádla. První roli pro televizi dostal v roce 2005 v seriálu Delightful Girl Choon Hyang.

Pak si změnil jméno na Park Si Hoo a objevil se v seriálech Let's Get MarriedWhich Star Are You From?. A hned v roce 2007 obdržel mnoho chvály za roli v dramatu How to Meet a Perfect Neighbor, za kterou dostal i cenu New Star Award. Díky tomu byl obsazen do hlavní role víkendového seriálu Family's Honor a zahrál si i v historickém Iljimae



Průlom v jeho kariéře nastal v roce 2010. Fanoušci si ho mimořádně oblíbili v roli tajemného právníka v drama Prosecutor Princess. Jeho popularita stoupala rychlostí blesku. Kvůli tomu musel scénárista seriálu Queen of Reversals dokonce změnit scénář, aby jeho hrdina Gu Yong Shik skončil s hrdinkou.

Další úspěch ho čekal v roce 2011 s historickým seriálem The Princess' Man. Toto působivé drama upevnilo jeho postavení hallyu hvězdy a získal si tak fanoušky i v Japonsku, na Taiwanu a v Číně. Za toto drama též obdržel několik ocenění.



A jak se vyvíjela jeho filmová kariéra? Ve filmu režiséra Jung Byoung Gila, Confession of Murder, dostal roli sériového vraha. Tento film měl také premiéru v Japonsku. Navíc obdržel vysoká hodnocení a pozitivní recenze. Poslední seriál, ve kterém si zatím Park Si Hoo zahrál, se jmenoval Cheongdamdong Alice, kde se objevil po boku oblíbené a roztomilé Moon Geun Young. Pak ale přišel skandál a s ním nečekaný obrat. 

Dne 18. února 2013 byl herec obviněn z údajného znásilnění dvaadvacetileté ženy, ambiciózní herečky. Park Si Hoo obvinění popřel. Připustil sice, že měl s onou ženou pohlavní styk, ovšem dobrovolný. Celý případ se pak několik měsíců prošetřoval. A skandál poškodil nejen hercovu kariéru, ale i možný prodej seriálu Cheongdamdong Alice do jiných asijských zemí. Nakonec bylo vše uzavřeno dne 9. května, téhož roku, kdy žena svá obvinění stáhla.  



Zajímavé je, že Park Si Hoo má nejspíše šarm a přitažlivý vzhled v krvi, neboť i jeho otec se živil jako model. Mezi jeho záliby patří potápění a jízda na snowboardu. Ovládá aikido, šerm a box. Krátce po skončení vyšetřování odjel do USA, kde nabíral síly a energii do další práce. Do Koreje se vrátil 5. října. Všichni doufali, že se brzy vrátí na obrazovky a přemýšleli, jaký projekt si nakonec vybere. V prosinci 2014 pak bylo oznámeno, že se rozhodl pro čínský film s pracovním názvem Fragrance.


Filmografie:
Film:

2007 Mr. Bullet 
2012 Confession of Murder
2014 Fragrance
2015 After Love


TV Drama:
2005 Delightful Girl Choon Hyang
         Let's Get Married
2006 Which Star Are You From?
2007 How to Meet a Perfect Neighbor
2008 Iljimae
         Family’s Honor
2010 Haru: An Unforgettable Day in Korea
         Queen of Reversals
         Prosecutor Princess
2011 The Princess' Man
2013 Cheongdamdong Alice
2016 Neighborhood’s Hero
2017 My Golden Life 
2018 Lovely Horribly
         Babel


ZDROJ: en.wikipedia.org
FOTO: parksihoo4u.com, blog.daum.net, fanpop.com
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9