Miura Haruma

Autor Eunka, 01.09.2013
Aktivní 1997 - 2020
www.miuraharuma.com/
instagram.com/haruma_miur...
Jméno: Miura Haruma 三浦春馬
Povolání: Herec a zpěvák
Datum narození: 5. dubna 1990
Datum úmrtí: 18. července 2020
Místo narození: Ibaraki, Japonsko
Výška: 178 cm
Váha: 63 kg
Znamení: Beran
Blood type: AB

 
Tento talentovaný mladík hrál již od dětství. Jako hudebník debutoval ve skupině Brash Brats, ovšem ta začala být neaktivní a tak se věnoval raději svému hereckému povolání. Co se hereckého debutu týče, tak ten si odbyl v roce 1997 v seriálu Agri. Tehdy mu bylo pouhých 7 let.

Poté byl obsazován stále častěji a rychle si získal uznání diváků. K popularitě mu pomohla i role ve filmu Koizora (2007), kde si zahrál hlavního hrdinu jménem Hiro. Ten stejný rok pracoval hned na dalším snímku s názvem Negative Happy Chainsaw Edge. A v roce 2008 získal cenu za roli ve filmu Naoko. Mimo to ho ani neminula cena Nováčka roku 2009.

Na výběr rolí měl docela velké štěstí. Diváci si ho zamilovali v seriálech Gokusen 3 a Bloody Monday. Na pestrost své práce si tedy nikdy nemohl stěžovat. Dokonce se nevyhýbal ani divadlu. Poprvé si zahrál v divadelním představení Hoshi no Daichi ni Furu Namida (2009) a během let následovaly další zajímavé role ve hrách Zipang Punk Goemon Rock III (2012), Kinky Boots (2016) nebo Crime and Punishment (2019).



V roce 2013 si zahrál v romantickém seriálu Last Cinderella kde ztvárnil mladíka okouzleného starší ženou. Ten samý rok točil i film The Eternal Zero, který měl v japonských kinech premiéru v prosinci.

V lednu 2014 byl obsazen do seriálu Boku no Ita Jikan o chlapci, který onemocněl ALS. Ohledně jeho osobního života můžeme prozradit, že vystudoval Horikoshi High School v Tokiu a jeho blízkým přítelem byl herec Sato Takeru, který působil ve stejné agentuře a oba spolu hráli v seriálu Bloody Monday. Od roku 2016 do listopadu 2017 chodil s choreografkou a modelkou Koharu Sugawara.

Dále natočil očekávané trháky Attack on TitanAttack on Titan: End of the World nebo filmy Eine Kleine Nachtmusik (2018) a The Confidence Man JP: The Movie (2019)  V roce 2019 se začal věnovat i hudbě a natočil singl Fight For Your Heart. O rok později pak následovala píseň Night Diver. Dne 18. července 2020 přišla smutná zpráva pro všechny fanoušky. Miura ve věku 30 let spáchal sebevraždu.


Filmografie:
Film:

1999 Nile
         Jubaku Spellbound 
2001 Thousand Years of Love - The Tale of Shining Genji 
2002 The School in the Woods 
2006 Catch A Wave 
         Akihabara@DeepP
2007 Koizora
         Negative Happy Chainsaw Edge 
2008 Naoko
2009 Crows Zero II 
         Gokusen: The Movie
2010 Kimi ni Todoke
2011 Tokyo Park 
2013 The Eternal Zero
2014  Attack on Titan
         Five Minutes to Tomorrow
2015 
Attack on Titan: End of the World
2018 Eine Kleine Nachtmusik
         Sunny: Tsuyoi Kimochi Tsuyoi Ai
         Konna Yofuke ni Banana kayo: Kanashiki Jitsuwa
         Gintama 2: Okite wa Yaburu Tame ni soko Aru
         A Banana? At This Time of Night?
2019 Little Nights, Little Love
         The Confidence Man JP: The Movie
2020 The Confidence Man JP: Episode of the Princess


TV Drama:
1997 Agri
1999 Doyo Wide Gekijo
2000 Sleep in the Rain 
         Manatsu no Merry Christmas
2003 Musashi 
2005 Division 1 Aozora Koi Hoshi 
         Fight 
         Ima Ai ni Yukimasu 
2006 Unfair 
         Komyo ga Tsuji
         Children
         14 Sai no Haha 
2008 Binbō Danshi 
         Gokusen 3 
         Galileo SP 
         Bloody Monday 
2009 Samurai High School 
2010 Bloody Monday 2 
2011 Taisetsu na Koto wa Subete Kimi ga Oshiete Kureta 
2011 Hi wa mata noboru 
2012 Higashino Keigo Mysteries 
2013 Last Cinderella
2014 Boku no Ita Jikan
2016 Never Let Me Go
2017 Naotora: The Lady Warlord
         Otona Koukou
2019 Dying Eye 
         Two Weeks
2020 Hajimari
         Love Will Begin When Money End


Diskografie:
Singly:

2019 Fight For Your Heart
2020 Night Diver


ZDROJ: en.wikipedia.org
FOTO: cutehotguys.com, hdwallpapercollection.com
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9