Ji Sung

Autor Eunka, 29.08.2013
Aktivní 1999 - současnost
http://me2day.net/actorji...
instagram.com/justin_jisu...
Jméno: Ji Sung; 지성 
Pravé jméno: Kwak Tae Gun; 곽태근 
Povolání: Herec
Datum narození: 27. února 1977
Výška: 178 cm
Váha: 70 kg
Znamení: Ryby
Krevní skupina: A
Vzdělání: Hanyang University
Rodina: Manželka Lee Bo Young (herečka), dcera a syn


Narodil se 27. února 1977. Oba jeho rodiče byli učitelé, a tak se očekávalo, že i on skončí jako zaměstnanec ve školství. Když však byl ve druhém ročníku střední školy, koupil jeho otec videorekordér a první film, který si na něm Ji Sung pustil, byl Rain Man. Vynikající herecký výkon Dustina Hoffmana ho natolik uchvátil, že zatoužil po herecké dráze. Později tedy vystudoval film a divadlo na Hanyang University.

Ještě jako Kwak Tae Gun šel na konkurz do seriálu Kaist (1999) a zaujal scénáristku Song Ji Nu tak, že mu napsala roli. To vedlo k jeho hereckému debutu. Na popud svého manažera začal používat umělecké jméno Chae Ji Sung. Později z toho Chae odstranil a nechal si pouhé Ji Sung. Po několika menších rolích začal konečně dostávat víc příležitostí. Objevil se v seriálech Wonderful Days a Sunshine Hunting a také ve filmu Whistling Princess (2002).



Producenti seriálu All In měli docela obavy ohledně obsazení druhé mužské role, protože většina herců se bála srovnávání s Lee Byung Hunem. Ji Sung se však nebál a o tu roli si řekl. Také ji dostal a díky vysoké sledovanosti jeho popularita vzrostla. A to nejen v Koreji, ale i v dalších asijských zemích.

Poté si zahrál v drama Save the Last Dance for Me (2005) a ve filmu Blood Rain. Krátce na to narukoval na vojnu. Do armády nastoupil 7. června 2005 a propuštěn byl 6. června 2007. Na obrazovky se vrátil v seriálu z lékařského prostředí s názvem New Heart. Tehdy také řekl, že je v běžném životě spíše zamlklý a stydlivý, ovšem herectví mu dává možnost projevit se i z jiné stránky.

V roce 2008 ho čekala gangsterka Fate s hvězdným obsazením (Kwon Sang Woo, Song Seung Heon, Kim In Kwon). Pak si díky drama Swallow the Sun mohl vychutnat natáčení na Jeju, v Las Vegas anebo v Jižní Africe. Musel hrát tvrdého hrdinu se silnou vůlí, který se později podílí na rozvoji Jeju. V únoru 2010 pak podepsal smlouvu s agenturou Namoo Actors. A hned o rok později byl obsazen do seriálu Protect The Boss, kde projevil i svůj komediální talent a opět okouzlil mnoho divaček.



Nevěřili byste tomu, co dokáže způsobit takový nevinný sex po telefonu. A právě na toto vám odpoví film My PS Partner, ve kterém si Ji Sung zahrál spolu s herečkou Kim Ah Joong v roce 2012. O rok později se upsal seriálu Secret. Úlohu v tomto melodrama vzal především proto, že viděl ve scénáři upřímnost a živost. Zcela dokonalý byl v roce 2017 v seriálu Defendant.

Co se týče soukromí, Ji Sung poznal v roce 2004 herečku Lee Bo Young a od roku 2007 s ní oficiálně chodil. Jejich svatba se konala 27. září 2013. Oba spolu ještě předtím letěli nafotit krásné předsvatební fotky do Španělska. Dne 12. června se jim narodila dcera Kwak Ji Yoo. V únoru roku 2019 se jim narodil syn.

Kromě herectví bývá tento fešák i častým modelem pro různé časopisy, například Sure nebo Allure. Za své herecké výkony obdržel celou řadu ocenění a zahrál si také v několika videoklipech. Ovládá japonštinu a mezi jeho koníčky můžeme zařadit lyžování, sledování filmů a zpěv.


Filmografie:
Film:

2002 Whistling Princess 
2005 Blood Rain 
2008 Fate 
2012 My PS Partner
2014 Confession 
2015 The Vampire Lives Next Door
2018 Feng Shui


TV Drama:
1999 Kaist
2000 March 
         I Want to Keep Seeing You 
2001 Delicious Proposal 
         Open Drama Man & Woman 
         The Rules of Marriage 
         Wonderful Days
2002 Sunshine Hunting 
         Let's Go 
2003 All In 
2004 The King's Woman 
         Save the Last Dance for Me 
         Terms of Endearment 
2005 Beating Heart 
2007 New Heart 
2009 Swallow the Sun 
2010 Kim Su-ro, The Iron King
2011 Royal Family 
         Protect the Boss 
2012 The Great Seer 
2013 Secret
2015 Kill Me, Heal Me
2016 Entertainer
2017 
Defendant
2018 Familiar Wife
2019 Doctor Room
 

ZDROJ: en.wikipedia.org
FOTO: gotmehookedonthekpop.tublr.com, dramahaven.com, blog.naver.com

Anketa

Z jaké další asijské země, kromě Jižní Koreje, posloucháte hudbu nejčastěji?

Taiwan
0,7%
Čína
50%
Japonsko
37,1%
Vietnam
4,8%
Thajsko
3,3%
Filipíny
0,5%
Indie
0,4%
Singapur
0,4%
Mongolsko
0,5%
Jiná
2,3%
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9