Kim Woo Bin

Autor Eunka, 11.08.2013
Aktivní 2009 - současnost
instagram.com/____kimwoob...
Umělecké jméno: Kim Woo Bin 김우빈
Pravé jméno: Kim Hyun Joong 김현중
Povolání: Herec, model
Datum narození: 16. července 1989
Místo narození: Soul, Jižní Korea
Výška: 188 cm
Váha: 70 kg
Krevní skupina: B
Znamení: Rak
Krevní skupina: A


Kim Woo Bin vystudoval Univerzitu Jeonju, ale ještě na střední škole se začal věnovat modelingu. Jako model debutoval v roce 2009, když mu bylo 20 let. Začal se objevovat na přehlídkách a na akcích jako Soulský týden módy. Jak jeho kariéra modela pokračovala, začal studovat herectví kvůli účinkování v reklamách. Herectví si zamiloval natolik, že se mu chtěl věnovat víc. Bylo podle něho stejně vzrušující jako přehlídkové molo.

V roce 2011 začal používat umělecké jméno Kim Woo Bin a debutoval jako herec v seriálu White Christmas. O rok později ho čekala vedlejší role v seriálu A Gentleman's Dignity, který napsala úspěšná scenáristka Kim Eun Sook. Tehdy zaujal diváky a začal být víc vidět.


Velký zlom přišel v roce 2013, kdy natočil dva velké seriálové hity: School 2013 a The Heirs. Kromě toho získal hlavní roli ve filmu Friend: The Great Legacy. Za svůj výkon byl velmi chválen. Jeho popularita začala narůstat a on začal sklízet první úspěchy i první ceny. Oblíbili si ho fanoušci nejen z Koreje, ale i ze zahraničí.

Od té doby se začal objevovat ve velkých projektech jako byla například skvělá komedie Twenty z roku 2015. Poté se objevil v reklamní kampani na hodinky Calvin Klein, což z něj učinilo prvního východoasijského modela této značky. V květnu roku 2015 oznámil, že je ve vztahu s herečkou Shin Min Ah. O rok později si zahrál v srdcervoucím seriálu Uncontrollably Fond.



Velký úspěch mu také přinesl film Master (2016). Pak ho bohužel stihlo temné období života, neboť mu v roce 2017 diagnostikovali rakovinu nosohltanu, naštěstí v raném stádiu. Následně zrušil všechny aktivity, včetně natáčení snímku Wiretap, a začal se léčit. Přirozeně byl osvobozen od vojenské služby. K herectví se pak vrátil po dlouhé přestávce. Na jaře roku 2020 vyšlo najevo, že byl obsazen do filmu Alien.

 
Filmografie:
Filmy:
2012 Runway Cop
2013 Friend: The Great Legacy
2014 The Con Artists
2015 Twenty
2016 Master
2020 Alien


TV Drama:
2011 White Christmas
        Cupid Factory
        Vampire Idol
2012 A Gentleman's Dignity
        To the Beautiful You
2013 School 2013
         The Heirs
2014 Love Cells
2016 Uncontrollably Fond


FOTO: soompi.com, esquire korea

Anketa

Z jaké další asijské země, kromě Jižní Koreje, posloucháte hudbu nejčastěji?

Taiwan
1,2%
Čína
47,6%
Japonsko
34,6%
Vietnam
5,2%
Thajsko
7,8%
Filipíny
0,5%
Indie
0,5%
Singapur
0,5%
Mongolsko
0,3%
Jiná
1,7%
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9