Lee Bo Young

Autor Eunka, 02.08.2013
Aktivní 2002 - současnost
www.willent.co.kr/#conten...
Jméno: Lee Bo Young (이보영) 
Povolání: Herečka a modelka
Datum narození: 12. leden 1979
Místo narození: Soul, Jižní Korea
Výška: 168 cm
Váha: 50 kg
Znamení: Kozoroh
Krevní skupina: B
Rodina: Manžel Ji Sung, dcera a syn


V roce 2000 vyhrála v soutěži Miss Korea v Daejeonu a poté se specializovala na studium korejské literatury na Seoul Women's University. Původně se sice chtěla stát televizní hlasatelkou, jenže to nevyšlo. Ačkoli byla jednou z 15 finalistek na konkurzu v MBC, nedostala žádnou práci. Tak se tedy zaměřila na modeling a stala se tváří Asiana Airlines.

Svůj herecký debut si odbyla v roce 2003 a mezi její první práce patřily role v seriálech People of the Water Flower VillageSave the Last Dance for Me. První hlavní roli získala v roce 2005 v dramatu My Sweetheart, My Darling a pak následoval historický epos Ballad of Seo Dong. Několik dalších let poctivě hrála v televizních seriálech, ale velký ohlas u diváků a kritiků si zatím nezískala.



Film se jí však také nevyhýbal, a tak byla obsazena do snímků My BrotherA Dirty CarnivalOnce Upon a Time. V roce 2009 natočila melodrama More Than Blue, kde hrál i populární herec Kwon Sang Woo. Její další filmovou rolí byla zdravotní sestra v psychiatrické léčebně ve filmu I Am Happy. Tam pečovala o psychicky nemocného pacienta, kterého hrál Hyun Bin. 

K seriálům se vrátila v roce 2010 díky roli v dramatu Harvest Villa, kde ztvárnila svůdkyni a krátce na to hrála i prezidentovu dceru ve špionážním seriálu Athena: Goddess of War, to však byla jenom drobná role.



A pak se konečně dočkala slávy. Role v seriálu My Daughter Seo Young ji dostala až na vrchol. Získala mnoho pochvalných hodnocení a drama mělo také vysokou sledovanost. Herečka přiznala, že nikdy dříve neměla tak emotivní roli. Diváky také velmi zaujala jako sympatická Jang Hye Sung v seriálu I Hear Your Voice (SBS 2013). Po porodu dcery se vrátila v seriálech Whisper a Mother.

Lee Bo Young se stále ještě občas věnuje modelingu. Aktivně se zajímá o životní prostředí a od roku 2007 oficiálně chodila s hercem Ji Sungem. Pár uzavřel sňatek 27. září 2013. Dne 12. června 2015 porodila dceru Kwak Ji Yoo. Ráda čte, lyžuje, sleduje filmy a fotografuje. Hovoří anglicky a japonsky. V únoru 2019 se jí narodil syn.


Filmografie
Film:  

2004 My Brother 
2006 A Dirty Carnival 
2008 Once Upon a Time 
2009 More Than Blue
         I Am Happy

TV Drama:
2003 Escape from Unemployment 
         Long Live Love 
2004 People of the Water Flower Village 
         Jang Gil-san 
         Save the Last Dance for Me 
2005 Encounter 
         My Sweetheart, My Darling 
         Ballad of Seo Dong 
2006 Mr. Goodbye 
         Queen of the Game 
2007 She's Olive - Lee Bo-young 
2010 Becoming a Billionaire 
         Harvest Villa Yoon 
         Athena: Goddess of War 
2011 Hooray for Love 
2012 Man from the Equator 
         My Daughter Seo Young 
2013 I Hear Your Voice
2014 God′s Gift - 14 Days
2017 Whisper
2018 Mother


ZDROJ: en.wikipedia.org
FOTO: koalasplayground.com, erdali.deviantart.com
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9