Lee Wan

Autor Eunka, 28.07.2013
Aktivní 2003 - současnost
www.logosfilm.co.kr/main/...
Umělecké jméno: Lee Wan (이완) 
Rodné jméno: Kim Hyung Soo (김형수) 
Povolání: Herec
Datum narození: 3. ledna 1984
Místo narození: Ulsan, Jižní Korea
Výška: 176 cm
Váha: 68 kg
Znamení: Kozoroh
Krevní skupina: 0
Rodina: Dvě sestry, jednou z nich je herečka Kim Tae Hee


Sympatický mladík začal svou hereckou kariéru v roce 2003 v seriálech My Fair LadyStairway to Heaven. Jeho starší sestra Kim Tae Hee je známou herečkou a dokonce si spolu zahráli i v některých projektech. Oba se navzájem ve své práci podporují.

Lee Wana si asi nejvíc budete pamatovat ze seriálu Snow White a pak z romantického dramatu Tree of Heaven, kde hrál po boku populární Park Shin Hye. Jeho poslední prací před odchodem do armády byla role Jang Tae Hyuka v seriálu Swallow the Sun.



Na svou vojenskou službu nastoupil 12. července 2010 a propuštěn byl 23. dubna 2012. Z návratu nechtěl dělat nějaký povyk, ale i přesto se dočkal velké oslavy na uvítanou. Dal si za cíl, že bude nyní pilně pracovat na obnovení své kariéry.

V roce 2013 si zahrál v mini seriálu It’s Not Over Yet, který měl 6 epizod a ty trvaly kolem 10 minut. Šlo o romantické drama, které se dalo sledovat na sociálních sítích a YouTube. Jeho hrdina se jmenoval Kim In Chul a pro lásku byl schopen dělat všemožné oběti.



Vystudoval Kookmin University, hlásí se ke křesťanství a je sportovně nadaný. Mezi jeho oblíbené koníčky patří hraní her, počítače a sport. V roce 2004 obdržel cenu SBS Acting Award: New Star Of The Year Award. V letech 2004 - 2006 se objevil v mnoha reklamách. Například pro společnost LG nebo Pizza Hut.


Filmografie:
Film:

2005 Veronica Decides to Die
2007 Once a Time in Seoul
2015 Battle of Yeonpyeong 

TV Drama:
2003 Stairway to Heaven 
         Snow White 
2004 Little Women 
2005 Let's Go To The Beach
2006 Tree of Heaven 
2007 In Soon is Pretty 
2008 Ryokiteki na Kanojo 
2009 Swallow the Sun
2013 It’s Not Over Yet
2016 Our Gab Soon


ZDROJ: dramafever.com
FOTO: en.korea.com, wowkeren.com
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9