Lee Sang Yoon

Autor Eunka, 12.07.2013
Aktivní 2005 - současnost
jwide.co.kr/sub/sub2_1.as...
cafe.daum.net/SangYunLee
Jméno: Lee Sang Yoon 이상윤
Povolání: Herec
Datum narození: 15. srpna 1981
Místo narození: Soul, Jižní Korea
Výška: 185cm
Váha: 73 kg
Krevní skupina: A



Lee Sang Yoon se narodil 15. srpna 1981 v Soulu, sourozence žádné nemá, maminka je v domácnosti a tatínek se živí jako architekt. Tohoto pohledného herce si ředitel jeho bývalé společnosti Pan Entertainment vyhlédl v ulicích Yeouido, když mu bylo 24 let a už v roce 2005 debutoval v reklamě na pivo Hite. V současné době působí pod společností J-Wide Entertainment.

Kromě hraní má Lee Sang Yoon rád i sport a hudbu. Za své koníčky označil basketbal, baseball, plavání a poslech hudby. Hrát umí nejen na piano, ale dobře si rozumí i s tenisovou raketou. Je to zkrátka všestranná osobnost.

Yoon v jeho křestním jméně znamená "přemýšlet" a tak není divu, že byl také úspěšným studentem. Na nejprestižnější korejské univerzitě, Seoul National University, studoval od roku 2000 fyziku. Studium sice kvůli svému vytíženému rozvrhu přerušil, ale v druhé polovině roku 2011 se na školu vrátil a v roce 2013 se mu podařilo studium úspěšně dokončit.



Do podvědomí veřejnosti se zapsal i díky svému vztahu s kolegyní Nam Sang Mi. S touto půvabnou herečkou se seznámil během natáčení dramatu Life Is Beautiful a jako jeden z mála slavných párů se ke svému vztahu poměrně rychle přiznali. Lee Sang Yoonovo romantické gesto, kdy na premiéru nového filmu své přítelkyně přišel s pugetem růží, zůstane ještě dlouho v paměti všech zúčastněných. Během jejich rok a půl dlouhého vztahu se spekulovalo dokonce i o svatbě, ale k té nedošlo. Pár se nakonec na konci roku 2012 rozešel. O důvodech jejich rozchodu se moc neví, ale jinak nemají problémy o svém, nyní již bývalém vztahu, mluvit. I po rozchodu zůstali přáteli.

Nejen Lee Sang Yoonova romantická gesta, ale i herecký um si získal svá ocenění. Už v roce 2009 byl od Korean Broadcasting System označen za nový televizní talent. O rok později ho televizní stanice MBC díky dramatu Home Sweet Home označila za nejlepšího nového herce. Úspěchy přišly i s dramatem My Daughter Seo Young, za které dostal hned tři ocenění - cenu za popularitu, nejlepší herec v dramatu a společně s herečkou Lee Bo Young byli zvoleni nejlepším televizním párem.

Jeho první hlavní filmovou rolí byl Jung Woo ve snímku Santa Barbara v roce 2014. Diváky později zaujal také v seriálech Goddess of Fire, Liar Game a About Time. Od května 2016 do ledna 2017 chodil s herečkou a zpěvačkou UEE. 


Filmografie:
Filmy:

2007 Sex is Zero 2
2014 Santa Barbara
2016 Insane 
2019 Okay! Madam

TV Drama:
2007 Drama City - Transformation
         Air City
         Drama City - Sky Lovers
         Likeable or Not
2008 The Scale of Providence
         I Love You, Don't Cry
2009 Heading to the Ground
2010 Jejungwon
         Life Is Beautiful
         Home Sweet Home
2011 The Duo
2012 My Daughter Seo Young
2013 Goddess of Fire
2014 Angel Eyes
         Liar Game
2015 Unkind Ladies
         Second 20s
2016 On the way to the Aiport
2017 Whisper
2018 About Time


ZDROJ: allsangyoonSNU, J-Wide, wikipedia, d.addicts, innolife, soompi
FOTO: koreanloversphotoblogwp.tumblr.com,
 soompi.com
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9