Kim Nam Gil

Autor Eunka, 28.05.2013
Aktivní 1999 - současnost
Jméno: Kim Nam Gil (김남길)
Známý i jako: Lee Han (이한) 
Povolání: Herec a zpěvák
Datum narození: 13. března 1981
Výška: 184 cm
Váhy: 70 kg
Krevní skupina: AB
Znamení: Ryby


Poprvé se ukázal na obrazovce v roce 1999 v seriálu School 1, kde měl jen nepatrnou roli. O čtyři roky později vyhrál v soutěži Talent Audition a začal se objevovat v drobných rolích pod hereckým jménem Lee Han. 

V roce 2006 se odhodlal k odvážnému rozhodnutí a zahrál si homosexuála v kontroverzním snímku No Regret. Film byl pozitivně přijat a chválen kritiky, přesto nevynesl herci nějakou větší slávu. Místo toho dál musel hrát vedlejší role v různých seriálech. K nimž například patřili Lovers, Goodbye, SoloTalent Audition.



Kim Nam Gil uváděl v rozhovorech, že má za vzor svého kolegu Jung Jae Younga, a tak byl rád, když si v roce 2008 spolu zahráli ve filmu Public Enemy Returns. Na radu režiséra Kang Woo Suka přestal používat umělecké jméno Lee Han a vrátil se ke svému rodnému jménu. A pak také konečně získal hlavní roli ve filmu Portrait of a Beauty. Jeho přesvědčivý výkon nezůstal bez povšimnutí.

O rok později byl obsazen do historického seriálu Queen Seondeok. Toto drama dosáhlo velmi vysoké sledovanosti a diváci si Nam Gila v roli Bi Dama velice oblíbili. Díky tomu autoři museli přepsat scénář, aby měl herec více prostoru. Kim Nam Gil byl najednou středem pozornosti a nic na tom nezměnil ani úraz způsobený pádem z koně a krátká hospitalizace kvůli prasečí chřipce. Za roli v seriálu obdržel několik ocenění, získal spoustu zahraničních fanoušků a byl náhle zavalen prací.



Když v roce 2010 natáčel seriál Bad Guy, přišel mu povolávací rozkaz. Pokusil se požádat o odklad, ale nevyhověli mu a tak se jeho scény musely rychle dotáčet a produkce použila i dvojníka. Bohužel bylo i několik scén s Kim Nam Gilem vystřiženo a seriál zkrácen o tři epizody. Do armády herec nastoupil 15. července a dva roky působil jako pracovník veřejné služby.

Po návratu z armády produkoval film Ensemble (2012), hudební dokument o skupině nadšených hudebníků plných mladistvé vášně. Poté vydal knihu s názvem Way Back to the Road, která obsahovala jeho vzpomínky a vlastní fotografie. 



Opět však došlo i na seriál. V roce 2013 mohli fanoušci obdivovat skvělou chemii mezi ním a krásnou Son Ye Jin v dramatu Shark. S tou samou herečkou začal tentýž rok natáčet historický snímek Pirates, kde se to jen hemží mořskými vlky a bandity. V roce 2017 natočil snímek One Day a seriál Deserving of the Name.

Kim Nam Gil miluje hudbu a tak také vydal singl Roman (2013). Kromě zpěvu má rád i tanec, jízdu na vodních lyžích a taekwondo. Myslí si, že manželství s hercem není jednoduché a sám se do něčeho podobného zatím nehrne. Věnuje se své kariéře a jistě ho čeká ještě mnoho zajímavých rolí.


Filmografie:
Film:

2004 Low Life
2006 Don't Look Back 
         No Regret
2008 Public Enemy Returns
         Modern Boy
         Portrait of a Beauty
2009 Handphone
2010 Tears of the Amazon
         Lovers Vanished
2013 The Man Who Runs Backwards
2014 Pirates
         The Rogue
2015 Dorihwaga
         Pandora
2016 A Murderer′s Guide to Memorization
2017 One Day
2018 Strange Family


TV Drama:
1999 School 1
2004 Nonstop 4
         Sweet Buns
2005 Be Strong, Geum Soon! 
         The 5th Republic
         My Name is Kim Sam Soon
2006 Goodbye, Solo
         Lovers
2007 When Spring Comes
         Several Questions That Make Us Happy
2008 Terroir 
2009 Queen Seondeok
2010 Bad Guy
2013 Shark
2016 My Angel
2017 Deserving of the Name
2019 Hot Blooded Priest


Divadlo:
2000 A Midsummer Night's Dream
2003 Park Mu Geun's Family


Diskografie:
2010 Can't I Love You? (OST Queen Seondeok)
2013 You Don't Know (OST Yawang)
         Roman (singl)


ZDROJ: en.wikipedia.org
FOTO: m1905.com, funylool.com, soompi.com

Anketa

Hlasujte pro K-POP NOVINKY týdne. Dvě s nejvyšším počtem hlasů budou nasazeny do K-POP CHART SeeJay Radia:

1. MUSTB - I want U
18,2%
2. UK - What u want
18,2%
3. Neonpunch - Tic Toc
27,3%
4. Lovelyz - Lost n found
36,4%
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9