Vanness Wu

Autor Eunka, 16.05.2013
Alba Body Will Sing, V.DUBB, In Between, Reflections, V, C′est La V, Different Man
Aktivní 2000 - současnost
www.facebook.com/vanness
twitter.com/VanNessVanWu
instagram.com/vannesswu/
Jméno: Vanness Wu
Rodné jméno: Wu Jian Hao 吳建豪 
Povolání: Herec, zpěvák, model, režisér, producent
Datum narození: 7. srpna 1978
Místo narození: Santa Monica, Kalifornie, USA
Výška: 180 cm
Váha: 72 kg
Znamení: Lev
Krevní skupin: A


Narodil se v Kalifornii v roce 1978 a než se odstěhoval na Taiwan, pracoval v telemarketingu. V roce 2001 dostal roli v seriálu Meteor Garden a tam si s ním zahráli i Jerry Yan, Vic Chou a Ken Chu, se kterými pak společně stvořili hudební skupinu F4. Vydali celkem tři studiová alba a také album největších hitů. Jejich skupina později změnila jméno na JVKV.

Vanness Wu také přešel i na sólovou dráhu a v roce 2002 vydal svoje první album s názvem Body Will Sing. Toto album bylo velmi populární a dobře se prodávalo. Takže zpěvákovi nic nebránilo, aby se pustil do dalších vlastních projektů. Vydal postupně šest alb a několik singlů. V roce 2013 nachystal pro fanoušky skvělé album s názvem Different Man, které vyšlo začátkem června.



Během své pěvecké kariéry měl velké štěstí, že se mu dařilo spolupracovat s mnohými slavnými hvězdami. Zazpíval si s ním třeba korejský zpěvák Kangta nebo také populární zpěvačky Beyoncé a Coco Lee. Nesmíme však zapomenout ani na Junha z oblíbené k-popové skupiny 2PM. S ním pracoval na písni Undefeated. 

V herecké kariéře se mu také vedlo. Hrál v několika seriálech, z nichž oblíbené jsou zejména Peach Girl, Autumn's Concerto a Ti Amo Chocolate. Také filmům se nevyhýbal a v několika z nich se objevil. 



Kromě zpěvu a herectví je také vyhledávaným modelem a dokonce navrhuje vlastní šperky. Vyznává křesťanství a hlásí se k hnutí, které se nazývá "Moral Revolution" a zdůrazňuje význam pohlavního styku pouze v rámci manželství. Také miluje vaření a říká, že ho to naučila máma.

Co se týče soukromí tohoto všestranného umělce, tak je známo, že od roku 2006 chodil se svou singapurskou přítelkyní Arissou Cheo. Sice se několikrát rozešli, ale vždycky se zase k sobě vrátili. Pár uzavřel sňatek v polovině srpna 2013.

 
Filmografie:
Film: 

2003 Star Runner
2005 Dragon Squad
2007 Kung Fu Fighter
2008 Three Kingdoms: Resurrection of the Dragon
2010 The Haunting Lover
         1040 Movie
2011 The Road Less Travelled
2012 Baseballove
2013 Machi Action
2014 Girls
         Dragon Blade
2015 Monk Comes Down the Mountain


TV Drama:
2001 Meteor Garden
         Meteor Rain 
2002 Meteor Garden II 
         Peach Girl 
         Come To My Place
2004 Say Yes Enterprise 
2008 Wish to See You Again 
2009 Autumn's Concerto 
2010 Year Of The Rain
2011 Material Queen 
2012 Ti Amo Chocolate
2016 The Princess Weiyoung


ZDROJ: en.wikipedia.org
FOTKY: ckpop.blogspot.com, camkmeleon.wordpress.com
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9