Choi Jin Hyuk

Autor Eunka, 13.05.2013
Aktivní 2006 - současnost
twitter.com/realjinhyuk
Jméno: Choi Jin Hyuk 최진혁 
Dříve známý jako: Kim Tae Ho 김태호 
Povolání: Herec
Datum narození: 9. února 1986
Místo narození: Mokpo, Jižní Korea
Výška: 186 cm
Váha: 80 kg
Znamení: Vodnář


Narodil se jako Kim Tae Ho a toto jméno používal ve své herecké profesi až do roku 2010, kdy si ho změnil za umělecké jméno Choi Jin Hyuk. Bylo to předtím, než začal hrát v seriálu It's Okay, Daddy's Girl.

Debutoval v roce 2006, poté co vyhrál hlavní cenu v reality show KBS Survival Star Audition. Krátce na to byl obsazen do seriálu Nonstop 6, kde dostal malou roličku. Tento sympaťák se celé roky snažil zdokonalovat ve svých hereckých schopnostech a to přineslo své ovoce.



Vystudoval Daejin University, obor divadlo a film. Postupem času začal být více obsazován a v mnoha rolích stačil udělat dojem na diváky. Zaujal jako šikovný kuchař v seriálu Pasta (MBC 2010), který měl velkou sledovanost.

Dále jsme ho pak mohli vidět v seriálech Hometown LegendsI Need RomanceMy Daughter the Flower, kde poznal herečku Son Eun Seo, se kterou začal chodit. Byli spolu osm měsíců a v lednu 2013 se rozešli kvůli přiliš nabitému rozvrhu. Další zajímavou rolí byl Choi Won Il v seriálu Panda and Hedgehog. Hrál sice křena, ale tak sympatického, že se mnohým divačkám jistě rozbušilo srdce pokaždé, když se objevil na obrazovce.



Dá se říci, že zlomovou postavou v jeho kariéře byl Gu Wol Ryung z historického seriálu Gu Family Book. Objevil se tam zprvu jen krátce, ale i tak stačil zanechat velký dojem. Diváci litovali, že se tak rychle vytratil, ale naštěstí se do seriálu později zase vrátil. Po takovém úspěchu bylo jisté, že jeho talent nebude ponechán ladem. Krátce na to bylo oznámeno, že si zahraje v novém dramatu Heirs. Zajímavostí také je, že toužil být zpěvákem a má skutečně působivý hlas. 

Poté, co si zahrál v seriálu Pride and Prejudice, oznámil, že nastoupí povinnou vojenskou službu. Narukoval 31. března 2015 zcela v tichosti, bez mediálního humbuku. Z armády byl po sedmi měsících propuštěn kvůli zranění kolene. V roce 2017 byl obsazen do seriálu Tunnel.


Filmografie:
Film:

2012 Vocal clinic (Love Clinique)
2014 God's One Move (The Divine Move)
2015 Vampire in Love


TV Drama:
2006 Nonstop 6
         Just Run!
2007 Beautiful Days
2008 Hometown Legends
         My precious child
2010 Pasta
         It's Okay, Daddy's Girl
2011 I need romance
         My Daughter the Flower
2012 Panda and Hedgehog
2013 Gu Family Book
         Heirs
2014 Emergency couple
         Grandpas Over Flowers Investigation Team
         Fated To Love You
         Pride and Prejudice 
2017 Tunnel
2018 Diabolic Happiness


ZDROJ: asianwiki.com, en.wikipedia.org
FOTO: koalasplayground.com
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9