Jméno: Joo Won 주원
Rodné jméno: Moon Joon Won 문준원 
Povolání: Herec
Datum narození: 30. září 1987
Místo narození: Soul, jižní Korea
Výška: 185 cm
Váha: 68 kg
Znamení: Váhy
Rodina: Rodiče a starší bratr
Krevní skupina: 0


Narodil se v roce 1987 v Soulu a vystudoval School of Art (obor divadlo) a Sungkyunkwan University (obor film a televize). Kromě obvyklého herectví se zaměřil i na muzikálové herectví a účinkoval i v několika muzikálech jako například Altar Boyz, Pomáda nebo Singles. Debutoval právě v muzikálu Altar Boyz v roce 2007. Také se objevil v hudebním videu S.M. The Ballad Miss You. A pak se pomalu, ale jistě dostal i na televizní obrazovky.

V roce 2010 si zahrál v seriálu King of Baking, Kim Tak Goo a ihned se stal oblíbeným. Diváci byli nadšení a on se tak mohl směle pustit do další práce. Za další roli v TV drama Ojakgyo Brothers obdržel cenu za nejlepšího nového herce.



Další zajímavá role ho čekala v populárním historickém seriálu Bridal Mask a v roce 2013 ztvárnil hlavního hrdinu v komediálním akčním televizním drama 7th Grade Civil Servant. Mimo televizi se objevil i ve filmu a to ve snímcích Special Investigation Unit (2011) a Don’t Click (2012).

Od roku 2012 byl také stálým členem zábavní show 1 Night 2 Days, tu však později opustil pro nedostatek času. Mimo herectví je žádaný i v oblasti modelingu. Fotil pro známé časopisy jako Elle, Marie Claire a Cosmopolitan. V lednu 2017 vyšlo najevo, že chodí s BoA, v listopadu téhož roku však ohlásili rozchod. Do armády nastoupil 16. května 2017.


Filmografie:
Film:

2011 Special Investigations Unit
2012 Don’t Click
2013 Catch Me
2014 Xia You Qiao Mu
         Fashion King
2015 Fatal Intuition
2016 Sweet Sixteen



TV Drama:
2010 King of Baking, Kim Tak Goo
2011 Ojakgyo Brothers
2012 Bridal Mask
2013 7th Grade Civil Servant 
         Good Doctor
2014 Nodame Cantabile
2015 Yong Pal Yi
         Love Express
2017 My Sassy Girl


ZDROJ: en.wikipedia.org
FOTO: forums.soompi.com
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9