Jo In Sung

Autor Eunka, 17.02.2013
Aktivní 1998 - současnost
iokcompany.com/sub/Artist...
Jméno: Jo In Sung 조인성 
Také známý jako: Zo In Sung
Povolání: Herec
Datum narození: 28. července 1981
Místo narození: Soul, Jižní Korea
Výška: 186 cm
Váha: 76 kg
Znamení: Lev
Krevní skupina: B
Rodina: Mladší bratr


Debutoval v roce 1998 jako model pro značku Ziozia. Hereckou kariéru začal několika nepatrnými roličkami v seriálech a pak účinkováním v sitkomu  Nonstop 2 (2001). Také začal studovat umění na "Arts at Chunnam Science College" a později nastoupil i na "Dongguk University", jenže odtud byl vyhozen kvůli nedostatečné školní docházce.

V roce 2002 dostal roli v televizním seriálu Piano (SBS) a pak přišel konečně i film. V krásném melodramatickém snímku The Classic si zahrál po boku půvabné Son Ye Jin. Na herecké kolegy měl obvykle štěstí, neboť v seriálu Something Happened In Bali hráli i hvězdy jako Ha Ji Won a So Ji Sub. Drama mělo vysokou sledovanost a Jo In Sung za ně získal různá ocenění.
 


Dále pak pracoval na dvou filmech s vyhlášeným režisérem Yoo Ha. Byly to snímky A Dirty Carnival, ve kterém si zahrál charismatického gangstera, a historický Frozen Flower (2008). Jo In Sung se také objevil ve dvou epizodách zábavné show Infinite Challenge a to v březnu 2008. Tyto díly měly za cíl podpořit korejský národní tým před olympijskými hrami v Pekingu.

Dne 7. dubna 2009 narukoval do armády. Toužil jít k letectvu, stejně jako jeho otec. Jeho povinná vojenská služba trvala 25 měsíců a propuštěn byl 4. května 2011



Po dlouhých sedmi letech se konečně objevil v seriálu That Winter, The Wind Blows, který se začal vysílat 13. února 2013. Spolu s herečkou Song Hye Kyo hráli ústřední pár. Velmi jim to spolu slušelo a Jo In Sung ukázal, že má talent a také velké charisma. O rok později předvedl skvělý výkon v seriálu It's Okay, That's Love.

Sympatický herec se hlásí ke křesťanství, sbírá klobouky a kromě herectví a modelingu ovládá i Taekwondo. Ve volném čase si rád zahraje basketbal. Zhruba 18 měsíců chodil s herečkou Kim Min Hee, ale na podzim roku 2014 se rozešli.


Filmografie:
Film:

2002 Public Toilet 
2003 Madeleine 
         The Classic 
         Love of the South and North 
2006 A Dirty Carnival 
2008 Frozen Flower
2017 The King 
2018 Ansi City


TV Drama:
2001 School 3 
         Drama City "Like An Innocent Comic" 
         Nonstop 2
2002 Piano 
         Shoot for the Stars 
2004 What Happened in Bali 
2005 Spring Days 
2013 That Winter, The Wind Blows
2014 It's Okay, That's Love
2015 The Heart's Method of Love
         Dear My Friends


ZDROJ: en.wikipedia.org
FOTO: kumpulankumpulanfoto.blogspot.com, koreaboo.com
 

Anketa

Z jaké další asijské země, kromě Jižní Koreje, posloucháte hudbu nejčastěji?

Taiwan
0,7%
Čína
49,1%
Japonsko
38,2%
Vietnam
4,7%
Thajsko
2,7%
Filipíny
0,4%
Indie
0,4%
Singapur
0,4%
Mongolsko
0,7%
Jiná
2,7%
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9