Hwang Jung Eum

Autor Eunka, 26.01.2013
Aktivní 2002 - současnost
www.facebook.com/cjesjung...
instagram.com/jungeum84
Jméno: Hwang Jung Eum 황정음 
Povolání: herečka a zpěvačka
Datum narození: 25. ledna 1985
Místo narození: Soul, Jižní Korea
Výška: 167 cm
Váha: 48 kg
Znamení: vodnář
Krevní skupina: 0
Rodina: dva bratři a jedna sestra


Narodila se 25. ledna 1985 v Soulu a debutovala jako zpěvačka korejské dívčí skupiny Sugar v roce 2002. Skoro o tři roky později však kapelu opustila, aby se mohla věnovat sólové kariéře. Postupem času se začala objevovat i seriálech, v nichž zpočátku dostávala pouze drobné roličky. V lednu 2009 se připojila k obsazení TV drama MBC East of Eden a pak zazářila v dramatu High Kick Through the Roof, po kterém jí chodilo mnoho nabídek na reklamy.



Sice se o ní často mluvilo spíše v souvislosti s Kim Yong Junem (leader skupiny SG Wannabe a muž, se kterým chodila 9 let, až do května 2015) a jejich účasti v MBC show We Got Married, to ovšem neznamená, že není dobrá herečka. Rozhodně si zaslouží uznání i za svoji práci.

Zahrála si v mnoha populárních seriálech. Můžeme jmenovat například Can You Hear My Heart (2011) a Golden Time (2012). Diváci si ji také oblíbili v novém zpracování seriálu Full House, nazvaném Full House Take 2, kde hrála hlavní ženskou roli. 



Neminul ji ani film. Hrála v The Relation of Face, Mind and Love a také v hororu Death Bell 2. V roce 2013 natočila tři nové projekty. Prvním byl film s názvem A Pig Like Woman, druhým seriál SBS Incarnation of Money, kde jí dělal partnera Kang Ji Hwan a třetím seriál Secret z produkce KBS2. Diváky si získala i v komedii Kill Me, Heal Me.

Hwang Jung Eum vystudovala kromě základní, střední a vysoké školy i Suwon University a mezi její koníčky patří poslech hudby, nakupování, vaření a oblékání pejsků. Kromě hraní a zpívání se věnuje i modelingu a fotí pro známé časopisy. Dne 8. prosince 2015 vyšlo najevo, že chodí s bývalým golfistou Lee Young Donem, za kterého se provdala 26. února 2016. O rok později oznámila, že je těhotná a 15. srpna porodila zdravého syna. Po mateřské se vrátila na obrazovky v seriálu Undateables. V roce 2020 byla obsazena do seriálu That Guy is That Guy.


Filmografie:
Film:

2009 The Relation of Face, Mind and Love
         Wish
2010 Death Bell 2
2015 A pig like woman


TV Drama:
2005 Banjun drama
2007 The person I love
         Winter bird
2008 Last Scandal
         Little mom Scandal
2009 East of Eden
         High Kick Through the Roof
2010 Can you hear my heart
2012 Golden time
         Full House Take 2
2013 Incarnation of Money
         Secret
2014 Endless Love
2015 Kill Me, Heal Me
         She Was Pretty
2016 Lucky Romance
2018 Undateables 
2020 Ssanggab Cart Bar
         That Guy is That Guy


ZDROJ: en.wikipedia.org
FOTO: c2.vikiassets.com,
 25.media.tumblr.com
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9