Kitagawa Keiko

Autor Eunka, 18.01.2013
Aktivní 2003 - současnost
official.stardust.co.jp/k...
twitter.com/keikokitagawa...
Jméno: Kitagawa Keiko 北川景子
Povolání: herečka
Datum narození: 22. srpna 1986
Místo narození: Kobe, Hyogo, Japonsko
Výška: 16 cm
Váha: 42 kg
Znamení: Lev
Krevní skupina: 0
Rodina: mladší bratr


Začínala jako modelka pro časopis Seventeen (2003 - 2006). V časopise měla i vlastní rubriku s názvem Keiko's Beauty Honey. Její první hereckou příležitostí byla role v seriálu Pretty Guardian Sailor Moon (2003). Pár let na to si zahrála ve filmu Mamiya Kyōdai (2006) a odešla ze světa modelingu. Nyní již fotí jen příležitostně. Pak se začala věnovat herecké kariéře a objevila se v mnoha filmech a seriálech. Jmenovat můžeme třeba The Fast and the Furious: Tokyo Drift a Mop Girl

Zajímavé na tom je, že Kitagawa Keiko v dětství netoužila být herečkou ani modelkou, ale lékařkou. Jenže tento sen zavrhla, protože si nebyla jistá, zda na to dlouholeté náročné studium má. Při strašlivém zemětřesení v Kobe (1995), ztratila mnoho přátel a známých. 



Aby se mohla věnovat herectví musela rodičům slíbit, že to v případě neúspěchu do roka vzdá a také, že vystuduje univerzitu. Keiko má tedy vystudovanou "Meiji University" v Tokiu, obor obchodní vědy. Dokončila ji v březnu 2009. Poté si mohla dál plnit svůj herecký sen. 

V roce 2008 dostala hlavní roli v seriálu Homeroom on the Beachside. Tento seriál posunul její kariéru zase o velký krok vpřed. Aby mohla pracovat jako herečka, přestěhovala se do Tokia. Při natáčení filmu "The Fast and the Furious: Tokyo Drift" zase strávila nějaký čas v Kalifornii. Tam také studovala angličtinu v roce 2006. 



Od května do prosince 2007 psala pro japonský týdeník Weekly The Television, z čehož je vidět, že je všestranně talentovaná. V roce 2009 hrála v populárním seriálu Buzzer Beat, kde jí byl partnerem oblíbený herec Yamashita Tomohisa. Jako Riko Shirakawa byla opravdu výborná a diváci si ji zamilovali. Později se objevila v mnoha dalších filmech (After the FlowersMatatakiParadise Kiss). Ze seriálů vybereme dva, oblíbený Nazotoki wa Dinner no Ato de (2011) a Akumu-chan (2012), kvůli kterému se nechala ostříhat.

Herečka sama sebe popisuje jako ženu, která ráda pobývá doma a kouká na DVD. Miluje čtení a říká: "kdyby měl zítra přijít konec světa, tak poslední čas, který mi zbývá strávím čtením." Také ráda plave a má kočku jménem Jill. Provdala se 11. ledna 2016 a jejím vyvoleným se stal zpěvák DAIGO.


Filmografie:
Film:

2006 Mamiya Kyōdai
         Mizu ni Sumu Hana
         The Fast and the Furious: Tokyo Drift Reiko 
         Cherry Pie 
2007 Dear Friends 
         Sono Toki ha Kare ni Yoroshiku
         Southbound 
         Heat Island
2008 Handsome Suit 
2009 Orion in Midsummer 
         I’ll Pay 
2010 After the Flowers 
         Elevator to the Scaffold
2010 Matataki 
2011 Paradise Kiss 
2012 Magic Tree House (hlas)
2013 Roommate
         Nazotoki wa Dinner no Ato de
2014 Dakishimetai
         Judge!
         Akumu-chan The Movie 
2015 Ai wo Tsumu Hito
         Something Like It Something Like It 
         Hero


TV Drama:
2003 Pretty Guardian Sailor Moon 
2007 Mop Girl 
2008 Homeroom on the Beachside 
2009 Buzzer Beat 
2010 Hostess with a Pen
         Moon Lovers 
2011 LADY Saigo no Hanzai Profile
         Nazotoki wa Dinner no Ato de 
         Kono Sekai no Katasumi ni 
2012 Akumu-chan
2013 A Swinging Single
2014 Miwotsukushi Ryoricho
         Hero 2
2015 Tantei no Tantei


ZDROJ: en.wikipedia.org
FOTO: 2.bp.blogspot.com, nihongogo.com
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9