Shin Se Kyung

Autor Eunka, 13.01.2013
Aktivní 1998 - současnost
www.namooactors.com/star/...
twitter.com/lwmeee
Jméno: Shin Se Kyung 신세경
Povolání: herečka, modelka
Datum narození: 29. července 1990
Místo narození: Soul, Jižní Korea
Výška: 166 cm
Znamení: Lev
Krevní skupina: B


Debutovala již jako malá holčička v osmi letech. Našli byste ji na obalu sólového alba Seo Taiji "Take Five". Jako dětská herečka se také objevila v dětské show "Kiss Kiss Kiss" a v roce 2005 ji obsadili do historického seriálu Land.

Potom si zahrála drobnou roličku v komedii My Little Bride (2004) a dále následoval horor Cinderella. Tam už si zahrála hlavní roli. V roce 2009 si od filmů pro změnu odskočila do dalšího historického seriálu The Great Queen Seondeok, kde hrála  Princeznu Cheon Myeong v období dospívání.



Pak následovala role v populárním sitkomu High Kick! 2 (2010) a musíme dodat, že se objevila i v jeho třetí sérii a to v 75. epizodě. V roce 2010 také natočila sedm dílů reality show s názvem I'm Real. Show mapovala hereččinu dovolenou na Havaji a zobrazovala její každodenní život. 

Díky účasti v sitkomech se stala populární a proto dostala spoustu nabídek na reklamy a focení. Svůj půvab uplatnila i jako modelka v různých časopisech a kampaních. Další úspěch si zajistila rolí v historickém TV dramatu Tree With Deep Roots, kde hrála po boku oblíbeného Jang Hyuka. Tento seriál měl vysoká hodnocení a diváci si tím pádem zamilovali i Se Kyung.



Rok 2012 jí přinesl dva zajímavé projekty. Akční film R2B: Return To Base, kde hrála s populárním Rainem a seriál Fashion King, kde si zahrála mladou nadanou návrhářku. V roce 2014 si zahrála ve filmu Tazza 2, v němž původně hrát ani neměla, neboť jí to její agentura rozmlouvala. Herečka však prosadila svou. V roce 2017 diváky potěšila ve fantasy seriálu Bride of the Water God, který se jí však nenatáčel jednoduše, protože trpí strachem z vody.

Shin Se Kyung umí mimo jiné i hezky zpívat a vydala například singl You Were Sweet. Zajímavostí je, že asi devět měsíců chodila s Jonghyunem ze skupiny SHINee. Co se zálib týče, tak ráda vaří, čte a kouká na filmy.


Filmografie:
Film:

2004 My little bride
2006 Cinderella
2009 Five Senses of Eros
2010 Acoustic
2011 Hindsight 
2012 R2B: Return To Base
2014 Tazza 2
2017 The Preparation


TV Drama:
2005 Land
2009 The great queen Seondeok
2010 High kick! 2
2011 Tree with deep roots
         High kick! 3 (75. epizoda)
2012 Fashion King
         My husband got a family (49. epizoda)
2013 When A Man Falls in Love
2014 Iron Man
2015 The Girl Who Can See Smells
         Six Flying Dragons
2017 Bride of the Water God
          Black Night
2019 Rookie Historian Goo Hae Ryung


Diskografie:
2010 The Snow Melts
         OST Acoustic
2011 OST Hindsight
2012 You Were Sweet
         Sweet Christmas


ZDROJ: en.wikipedia.org
FOTO: c3.vingle.net, lyricswww.glambase.com
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9