Kim Soo Hyun

101 Odebírat
Autor Eunka, 10.01.2013
Aktivní 2007 - současnost
www.keyeast.co.kr/kimsooh...
Jméno: Kim Soo Hyun 김수현 
Povolání: herec, model, zpěvák
Datum narození: 16. února 1988
Místo narození: Jižní Korea
Výška: 180 cm
Váha: 65 kg
Znamení: vodnář
Krevní skupina: AB


Na střední škole byl velmi tichý a nenápadný. Nikdo by nehádal, že jednou bude pracovat v zábavním průmyslu. Najednou však začal hrát ve školních představeních a poznal, že herectví je to pravé. Pilně studoval scénáře a snažil se zdokonalovat. Poté se zapsal na "Chung-Ang University" a zvolil si obor divadlo a film.

V roce 2007 debutoval v televizním sitkomu Kimchi Cheese Smile. A hned potom následoval seriál stanice KBS Jungle Fish. Během dalších dvou let pak hrál ještě v dalších seriálech a jeho popularita se začala zvyšovat.

Přelom v kariéře mu přinesl rok 2011, kdy zazářil v oblíbeném TV drama Dream High. Pro tuto roli musel umět zpívat a pohybovat se na pódiu. Proto usilovně trénoval pod JYP Entertainment po dobu třech měsíců. Každý den se učil zpívat a tančit. Neúnavně dřel a nežádal žádné úlevy, což se vyplatilo. Mohl tak směle zpívat i na soundtracku k seriálu.



Další velký úspěch mu přinesl historický seriál The Moon that Embraces the Sun (MBC 2012). Toto drama mělo vysokou sledovanost a skvělé ohlasy. Kim Soo Hyun za svůj výkon obdržel i cenu "Baeksang Arts Awards". Měl samozřejmě velikou radost a slíbil fanouškům, že bude na sobě dál pracovat, aby byl té ceny i nadále hoden. 

Vzhledem k oblibě seriálu, byl najednou přímo na roztrhání. Stal se tváří mnoha reklam a známých značek. Propagoval kosmetiku, elektroniku, jídlo a další zboží. 

A na konec se dočkal i debutu na filmovém plátně a to ve filmu The Thieves. Hrál nejmladšího člena gangu korejských a čínských zlodějů, kteří se spojili, aby ukradli drahocenný diamant. Natáčení filmu si prý skvěle užil a byl ohromen z toho, že může pracovat s takovým zástupem slavných hvězd. Z filmu se stal obrovský hit a Kim Soo Hyun tedy mohl směle počítat s tím, že se mu další role jen pohrnou.



Poté si vychutnal roli ve špionážním snímku Secretly, Greatly, který byl inspirován komiksem. Hrál tam mladého severokorejského špióna, který se maskuje tak, že předstírá místního blázna. Film šel do kin v červnu 2013. Nelze také vynechat, že diváky naprosto okouzlil coby šarmantní mimozemšťan v seriálu The Man from the Stars.

Kim Soo Hyun je jediným synem zpěváka Kim Chung Hoona, hlásí se ke křesťanství a kromě zpívání a hraní rád fotografuje. Do armády narukoval 23. října 2017.


Filmografie:
Film:

2012 The Thieves
2013 Secreatly, Greatly
2017 Real


TV Drama:
2007 Kimchi cheese smile
2008 Jungle fish
2009 Will it snow at Christmas?
2010 Giant
2011 Dream High
2012 The Moon Embrace the Sun
2013 The Man from the Stars
2015 Producer


Diskografie:
2011 OST Dream High
2012 OST The Moon That Embraces the Sun


ZDROJ: en.wikipedia.org
FOTO: asianstars.ru, kdramastars.com

Anketa

Hlasujte pro K-POP NOVINKY týdne. Dvě s nejvyšším počtem hlasů budou nasazeny do K-POP CHART SeeJay Radia:

K/DA - POP/STARS (ft Madison Beer, (G)I-DLE, Jaira Burns)
14,5%
KEY - Forever Yours
19,7%
Super Junior x Reik - One more time
32,9%
Yuri - Into you
32,9%
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9