Park Shin Hye

118 Odebírat
Autor Eunka, 06.01.2013
Aktivní 2003 - současnost
parkshinhye.jp
twitter.com/ssinz
instagram.com/ssinz7/
Jméno: Park Shin Hye 박신혜
Povolání: Herečka, zpěvačka
Datum narození: 18. února 1990
Místo narození: Gwangju, Jižní Korea
Výška: 168 cm
Krevní skupina: A


Park Shin Hye se narodila 18. února 1990 v městě Gwangju. Vystudovala univerzitu Chung-Ang. Má jednoho staršího bratra a i když je z ní teď slavná herečka, svou kariéru začala rolí v hudebním videoklipu a byla trénována jako zpěvačka. Během studií na základní škole Hakgang se rozhodla zkusit štěstí na konkurzu na hlavní roli ve videoklipu k písni Flower od Lee Seung Hwana. U konkurzu Shin Hye uspěla a kromě této role získala i smlouvu s agenturou Dream Factory. Toto ovšem zdaleka nebyla její poslední role ve videoklipu. Za zmínku stojí například píseň Letter od Kim Jong Gooka, Call Me od Taegoona nebo Alone in Love od Lee Seung Giho.

V roce 2003 si zahrála mladé já Han Jung Suh v populárním seriálu Stairway to Heaven. O tři roky později se objevila v seriálu Tree of Heaven, ke kterému nazpívala i písničku Prayer, která se bohužel nedostala na oficální OST. Poprvé se na filmovém plátně objevila ve filmu Love Phobia, ale jako další byla hned dvojrole ve filmu Evil Twin. Jak už název trochu napovídá, jedná se o horor, ve kterém si zahrála hlavní hrdinku So Yeon a zároveň ducha své mrtvé sestry Hyo Jin. Herečka byla za tuto zkušenost velmi vděčná, protože film Evil Twin zpracovává jednu z korejských legend a Shin Hye si moc přála zahrát v nějakém tom historickém snímku.



Ta pravá popularita přišla až v roce 2009 se seriálem You're Beautiful, ve kterém si opět zahrála dvojčata - tentokrát chlapce Go Mi Nama a dívku Go Mi Nyu. V seriálu hraje dívku, která se vydává za svého bratra a je součástí populární hudební skupiny A.N.Jell. Její herečtí kolegové Jang Geun Suk, Jung Yong Hwa a Lee Hong Gi se ale postupně dozví její malé tajemství a málokdo kouzlu této postavy odolá. Tentokrát se podílela i na OST a to s písněmi Lovely Day a Without Words.

Po roli v tomto slavném dramatu se herecké nabídky jen hrnuly. Drobné role si střihla v seriálech My Girlfriend Is a Nine-Tailed Fox a High Kick Through The Roof a jednu z hlavních rolí si zahrála v taiwanském dramatu Hayate The Combat Butler. Za zmínku stojí populární film Cyrano Agency s Choi Danielem, Uhm Tae Woongem a Lee Min Jung. Oblíbený pár s Jung Yong Hwou znovu vytvořila v seriálu Heartstrings. V roce 2013 se objevila v dramatu Flower Boy Next Door, ve kterém si zahrála po boku Yoon Si Yoona a Kim Ji Hoona. Poté následovaly seriály The HeirsPinocchio.



Se svou krásnou tváří a stále rostoucí popularitou je samozřejmě taky oblíbenou hvězdou reklam. Propagovala jak módu, kosmetiku, tak i potraviny a elektroniku. Znát ji můžeme například z reklam na Nike, Lacoste, Etude House, Coca-Colu nebo Pepero. Fotila také pro známé časopisy jako Marie Claire, ELLE nebo Cosmopolitan.

Zkušenosti má tato krásná herečka už i s moderováním různých show. Mimo jiné SBS Gayo Daejun, Hallyu Dream Concert nebo Melon Music Awards. Vidět jste ji mohli i ve dvou epizodách televizní show Running Man a spolu s Yoon Gunem z R&B dua Brown Eyes vytvářela novou píseň v romantické reality show Music and Lyrics. V této show pojí své síly herečky a slavní skladatelé a během 30 dní se snaží vytvořit nový hit. Tato dvojice má na svědomí písničku s názvem I Think of You.



Co se filmů týče, diváky okouzlila hlavně ve snímcích Miracle in Cell No. 7My Annoing Brother, v němž hrál i D.O z EXO. V březnu roku 2018 veřejně přiznala, že chodí s hercem Choi Tae Joonem. S Hyun Binem ztvárnila hlavní roli v seriálu Memories of the Alhambra (2019). V roce 2020 si zahrála v zombie katastrofickém filmu #Alive po boku Yoo Ah Ina.


Filmografie:
Film:

2006 Love Phobia
2007 Evil Twin
2010 Cyrano Agency
         Green Days (animovaný)
2012 Miracle in Cell No. 7
2013 One Perfect Day
2014 The Royal Tailor
2015 The Beauty Inside
2016 My Annoing Brother
2017 Heart Blackened
2020 #Alive
        Call


TV drama:
2003 Stairway To Heaven
         Nonstop 4
2004 Boom
         Not Alone
2005 Cute or Crazy
2006 Seoul 1945
         Tree of Heaven
         Loving Sue
         Bicheonmu
2007 Goong S
         Several Questions That Make Us Happy
         Kimcheed Radish Cubes
2009 You're Beautiful
2010 My Girlfriend Is a Nine-Tailed Fox
         High Kick Through The Roof
2011 Heartstrings
         Hayate The Combat Butler
2012 Don't Worry, I'm a Ghost
         The King of Dramas
2013 Flower Boy Next Door
2014 The Heirs
         Pinocchio
2016 Doctors
2019 Memories of the Alhambra


FOTO: ​facebook.com/iloveparkshinhyefanpage, baomoi.com, myfatpocket.com
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9