Yoon Si Yoon

Autor Eunka, 05.01.2013
Aktivní 2009 - současnost
twitter.com/actor_yun
Jméno: Yoon Si Yoon 윤시윤 
Povolání: herec
Datum narození: 26. září 1986
Místo narození: Incheon, Jižní Korea
Výška: 178 cm
Váha: 65 kg
Znamení: váhy
Krevní skupina: AB


Pravé jméno tohoto mladého talentovaného herce zní Yoon Dong Goo. Jméno Yoon Si Yoon mu doporučila agentura. Studoval herectví na vysoké škole, ale brzy se začal zaměřovat na svou kariéru. Do hraní se pustil hned, jak to bylo možné. 

Debutoval v roce 2009 rolí v komediálním seriálu High Kick Through the Roof (MBC). Tento seriál si diváci zamilovali a Yoon Si Yoon se díky tomu dostal do povědomí veřejnosti. Další práci získal hned následující rok v TV drama King of Baking, Kim Tak Goo, kde ztvárnil mladého muže, který se chce stát jedním z nejlepších pekařů. Seriál se stal velmi oblíbeným a z Yoon Si Yoona se tak stala hvězda. Za svůj výkon obdržel i několik cen.



Poté dostal roli v hororu Death Bell 2 a také drobnou epizodní roličku v seriálu Once Upon a Time in Saengchori. V roce 2011 začal natáčet svůj druhý film Mr. Perfect (premiéru měl až o 3 roky později). Ten samý rok hrál i hlavní úlohu v TV drama MBC Me Too Flower!, kde mu partnerku dělala herečka Lee Ji Ah. 

V roce 2012 se objevil v 88. epizodě dramatu High Kick 3: The Revenge of the Short Legged. Dne 7. ledna 2013 se začal vysílat seriál s názvem Flower Boy Next Door, ve kterém měl hlavní mužskou roli. Spolu s ním tam hrála i populární herečka Park Shin Hye, známá ze seriálu "You're beautiful".

Yoon Si Yoon se jako malý učil anglicky a čínsky. Často ho vychovávala babička, se kterou chodil do kostela. V kostele prý dokonce hrál roli ovečky. Vadilo mu, že vypadá jako student a tak si jeden čas nechal narůst knír. Ten mu ovšem neseděl, tak se ho zbavil.



Jeho oblíbeným koníčkem je čtení knih. Rád čte životní příběhy a také knihy o buddhismu. Kouření a pití alkoholu se mu nelíbí. kromě hraní fotí i pro známé časopisy a objevuje se v reklamách.

V roce 2013 začal natáčet romantický seriál Prime Minister and I, ve kterém hrála i Yoona ze SNSD, a krátce po jeho skončení zařizoval zařazení do armády. K námořnictvu narukoval 28. dubna 2014 a propuštěn byl 27. ledna 2016. Po návratu z vojny si zahrál například v seriálech The Best Hit a Grand Prince. V roce 2018 nazpíval pro fanoušky singly You're Like Spring, I Will Tell You Downhill. O rok později se vyřádil v dramatu Psychopath Diary.


Filmografie:
Film:

2010 Death bell 2
2014 Mr. Perfect
2019 Private Woman


TV Drama:
2009 High Kick Through the Roof
2010 King of Baking, Kim Tak Goo 
         Once Upon a Time in Saengchori
2011 Me Too Flower!
2012 High Kick 3: The Revenge of the Short Legged
2013 Flower Boy Next Door
         Prime Minister and I
2016 Mirror of the Witch
2017 Romance Full of Life
        The Best Hit
2018 Grand Prince
         Dear Judge
2019 Mung Bean Flower
         Psychopath Diary
2020 Train


Diskografie:
2018 You're Like Spring
          I Will Tell You
          Downhill


ZDROJ: en.wikipedia.org
FOTO: photobucket.com, Cfile22.uf.tistory.com,bp.blogspot.com
        

Anketa

Z jaké další asijské země, kromě Jižní Koreje, posloucháte hudbu nejčastěji?

Taiwan
1,1%
Čína
49,3%
Japonsko
34,1%
Vietnam
4,8%
Thajsko
7,4%
Filipíny
0,3%
Indie
0,4%
Singapur
0,4%
Mongolsko
0,3%
Jiná
1,8%
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9