Kang Dong Won

Autor Eunka, 03.01.2013
Aktivní 2003 - současnost
gangdongwon.com/
Jméno: Kang Dong Won 강동원 
Povolání: herec a model
Datum narození: 18. ledna 1981
Místo narození: Busan, Jižní Korea
Výška: 186 cm
Váha: 68 kg
Znamení: Kozoroh
Krevní skupina: B


Narodil se do docela vážené rodiny. Jeho otec je viceprezidentem společnosti, která patří mezi deset největších dopravních společností na světě. Když bylo chlapci sedm let, odstěhovali se do Changwonu. Kang Dong Won byl velice nadaný již od dětství. S IQ 137 ho bez problémů vzali na unoverzitu Hanyang, kde absolvoval s vyznamenáním.

V roce 2000, to byl ještě student, ho na ulici oslovil agent z modelingové agentury. Tak začal svou modelingovou kariéru. Dokonce se objevil na přehlídkovém molu v Paříži. Pracoval pro značky jako jsou Hugo Boss, DKNY a Gucci

Poté byl obsazen do hudebního videoklipu a tato práce ho natolik zaujala, že začal brát lekce herectví. Uvědomil si, že herectví je to, co celý život hledal. Proto modeling opustil a nadále se mu věnuje jen příležitostně. V televizi debutoval v roce 2003 jako lékař v seriálu Country Princess.
 


Svůj první film Too Beautiful to Lie natočil o rok později. Byla to veselá komedie a jeho lásku tam hrála Kim Ha Neul. Nicméně, slávu mu zajistil až další snímek, Temptation of Wolves (také 2004). Zalíbil se divákům nejen v Koreji, ale i v Japonsku a v dalších asijských zemích. V roce 2006 také zaujal rolí vězně odsouzeného neprávem k trestu smrti ve filmu Maundy Thursday.

Potom se pustil do dalšího seriálu s názvem Magic, ale hodnocení nebyla příliš vysoká. Pro fantasy Jeon Woo Chi se Kang Dong Won rozhodl proto, že chtěl být hercem, kterého si zamilují všechny generace. Rozhodně nelitoval, neboť se film stal hitem. Během zimy se prodalo přes šest miliónů vstupenek. 

 

V roce 2010 si zahrál v dalším filmovém hitu Secret Reunion. Poté ještě natočil pár dalších snímků a pak se rozhodl jít do armády. Povinnou vojenskou službu nastoupil 18. listopadu 2010 a vrátil se 12. listopadu 2012. Krátce na to se pustil do natáčení historického film Band of Thieves, který se odehrává za dynastie Joseon. 

Kang Dong Won vystudoval, kromě již zmíněné univerzity, několik škol, sbírá boty a mezi jeho koníčky patří sport a to zejména fotbal. Ví se o něm, že raději hraje ve filmech než v seriálech, kterých natočil opravdu jen pár. 


Filmografie:
Film:

2004 Too beautiful to lie
         Temptation of wolves
2005 Duelist
2006 Maundy thursday
2007 M
         Voice of murderer
2009 Jeon Woo Chi
2010 Secret Reunion
         Haunters
         Camellia - Love for sale
2013 The X
         Band of Thieves (Gundo)
2014 My Palpitating Life
2015 Black Priests
2016 A Violent Prosecutor
         Vanishing Time: A Boy Who Returned 
         Master
2017 Golden Slumber
         1987
2018 Jin-Roh: The Wolf Brigade


TV Drama:
2003 Country princess
         Something About 1 Percent
2004 Magic


ZDROJ: en.wikipedia.org
FOTO: cfile227.uf.daum.net, kdoramaenlasvenas.files.wordpres.com
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9