Song Hye Kyo

Autor Eunka, 03.01.2013
Aktivní 1996 - současnost
www.songhyekyo.co.kr/
instagram.com/kyo1122/
Jméno: Song Hye Kyo 송혜교 
Povolání: herečka a modelka
Datum narození: 22. listopadu 1981
Místo narození: Daegu, Jižní Korea
Výška: 161 cm
Váha: 45 kg
Znamení: štír
Krevní skupina: A



Debutovala v roce 1996 jako modelka, která fotila školní uniformy. A krátce na to si zahrála ve svém prvním seriálu Happy Morning. Od té doby byla často obsazovaná do dalších TV dramat a sitcomů. A pak, v roce 2000 získala roli, která ji proslavila po celé Asii. Obsadili ji do úspěšného seriálu KBS Autumn in My Heart a diváci byli nadšeni jejím půvabem i herectvím.

Její popularitu také náležitě zvedlo působivé TV drama All In, kde si zahrála po boku charismatického Lee Byung Huna. Při natáčení se do sebe zakoukali a začali spolu chodit. Jejich vztah a následný rozchod (rozešli se o rok později) si média nenechala ujít. 

Další úspěch jí přinesl diváky oblíbený seriál Full House, kde jí dělal partnera zpěvák a herec Rain. Oba se skvěle doplňovali a jejich žerty a hádky patří k nezapomenutelným. Hned na to získala roli ve filmu My Girl and I, který byl kritizován publikem i kritiky. Song Hye Kyo byla tak rozladěná dalšími nabídkami, že si udělala dvouletou přestávku a odjela do San Franciska studovat angličtinu.
  


K herectví se vrátila v roce 2007 jako legendární gisaeng ve filmové adaptaci Hwang Jin Yi. Původně chtěli obsadit jiné herečky, ale Hye Kyo to nevzdala. Kvůli té roli držela drastickou dietu a dokázala tak, že má silnou vůli a touhu hrát. Podařilo se jí hrát i v americkém filmu Fetish (2008), ale snímek bohužel u diváků propadl.

K seriálům se vrátila díky hlavní ženské roli v The World That They Live In (KBS2 2008). Tam se opět zamilovala do svého hereckého kolegy Hyun Bina. Vztah jim vydržel až do roku 2011, kdy potvrdili, že se rozešli. V té době Hyun Bin nastupoval povinnou vojenskou službu. Důvodem k rozchodu byla prý přílišná zaměstnanost obou partnerů. Ani jedna z hvězd však tuto událost nechtěla pitvat v tisku, a pravda je, že i po celou dobu svého vztahu si pečlivě hlídali své soukromí.



Song Hye Kyo je považována za jednu z nejkrásnějších žen v Koreji. Její půvab okouzlil mnoho reklamních společností a také ji můžeme vidět jako modelku v známých časopisech. V poslední době se třeba dostala na obálku časopisu Elle.

Za svou zlomovou roli považuje Hye Kyo úlohu Da Hye ve filmu A Reason to Live. Tehdy cítila, že měla opravdu problém proniknout do své hrdinky, ale zvládla to, a to ji posílilo. V roce 2012 vydala fotografickou publikaci It's Time for Hye Kyo. Pro vedlejší roli ve filmu The Grandmasters (Hongkong) se naučila kantonskou čínštinu a bojové umění.


 
V roce 2013 si zahrála nevidomou ženu v seriálu SBS That Winter, the Wind Blows po boku Jo In Sunga a Kim Buma. Za tuto roli sklidila mnoho chvály. Drama bylo vlastně remakem japonského seriálu I Don't Need Love summer. Obrovský úspěch také sklidila díky seriálu Descendants of the Sun.

Herečka vystudovala Se Jong University, miluje šití a pletení. Sbírá parfémy a věnovala se i krasobruslení. Líbí se jí buddhismus, ale je také křesťanka. Je o ní známo, že hraje na piano a nerada mluví o svém soukromí.  V červenci 2017 vyšlo najevo, že chodí se Song Joong Kim. Vzali se 31. října 2017. V červnu 2019 požádali o rozvod.


Filmografie:
Film:

2005 My girl and I
2007 Hwang Jin Yi
2008 Fetish
2010 Camellia
2011 A Reason To Live
2012 Love of life and death
2013 The Grandmasters
2014 My Palpitating Life
         The Crossing
2015 The Queens
2020 Anna
          

TV Drama:
1996 Happy morning
         First love
         Six siblings
1998 One of a pair
         Parade
         Deadly eyes
         White night 3.98
1999 Sweet bride
2000 Autumn in my heart
2001 Hotelier
         Guardian angel
2003 All In
2004 Shining days
         Full house
2008 The world that they live in
2013 That winter, the wind blows
2015 Descendants of the Sun
2018 Encounter


ZDROJ: en.wikipedia.org
FOTO: en.korea.com, 
wikia.com, fanpop.com

Anketa

Z jaké další asijské země, kromě Jižní Koreje, posloucháte hudbu nejčastěji?

Taiwan
1,2%
Čína
47,9%
Japonsko
34,6%
Vietnam
5,2%
Thajsko
7,7%
Filipíny
0,4%
Indie
0,5%
Singapur
0,4%
Mongolsko
0,3%
Jiná
1,8%
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9