Lee Na Young

Autor Eunka, 31.12.2012
Aktivní 1999 - současnost
nayoung.com/
Jméno: Lee Na Young 이나영 
Povolání: herečka a modelka
Datum narození: 22. února 1979
Místo narození: Soul, Jižní Korea
Výška: 169 cm
Váha: 48 kg
Znamení: Ryby
Krevní skupina: B
Rodina: starší sestra a starší bratr, manžel Won Bin, syn


Lee Na Young se narodila v Soulu a patří k oblíbeným korejským herečkám. Hrála v celé řadě televizních seriálů. Od roku 1999 dostala několik menších rolí a proslavila ji až role v seriálu Ruler of Your Own World (MBC 2002).

Mimo seriály, dostávala role i ve filmech. Hrála například v akční fantasy Dream of a Warrior nebo v romantickém snímku Who Are You?, což je taková "láska přes internet" po korejsku. Svůj komediální talent předvedla v roztomilé komedii Please Teach Me English, kde si zahrála s populárním Jang Hyukem. Role bláznivé státní úřednice, která se zamiluje do spolužáka na kurzu angličtiny, jí dokonale seděla.



Mnoho diváků si získala jako Yoo Jung ve filmu Maundy Thursday. V tomto dojemném snímku hraje dívku, která má za sebou traumatický zážitek z minulosti a několikrát si chtěla vzít život. Seznámí se s mužem, který čeká na trest smrti, protože se zapletl do nehody, za kterou ani nemohl. Tito dva ztroskotanci nkonec porozumí jeden druhému. Za svůj výkon byla nominována na cenu - nejlepší herečka v hlavní roli.

Lee Na Young má obvykle štěstí na herecké partnery. Kromě Jang Hyuka a Kang Dong Wona si zahrála i s Hyun Binem v seriálu Ireland(2004) a pak s Rainem v akčním TV drama The Fugitive: Plan B (2010). Nedá se nedodat, že se s Rainem skvěle doplňovali a proměnili tento seriál v dokonalou podívanou plnou akce, humoru a vzájemného jiskření.



V roce 2012 natočila mysteriózní snímek Howling, kde řeší záhadný případ vraždy. Poté se objevila ve filmu Beautiful Days. Kromě hraní ve filmech točí Lee Na Young i reklamy. Objevila se například v reklamě na pračky LG s populárním zpěvákem Lee Gi Kwangem ze skupiny BEAST. 

Herečka je vyznáním křesťanka a kromě herectví miluje čtení, hudbu a plavání. Obdivuje Johnyho Deppa, Tima Burtona a Woodyho Allena. Řekla, že by pro diváky chtěla být zábavnou a zajímavou herečkou. Dne 30. května 2015 se provdala za Won Bina, se kterým chodila od roku 2012. Dne 19. prosince téhož roku bylo oznámeno, že porodila prvního potomka. Po mateřské se vrátila na obrazovky v seriálu Romance Is a Bonus Book, v němž ukázala, že na skvělé herectví se nezapomíná.


Filmografie:
Film:
1999 Intelligence
2000 Running seven dogs
2001 Dream of a Warrior
2002 Who are you?
2003 Please teach me English
2004 Someone special
2006 Maundy Thursday
2008 Dream
2009 Lady, daddy
2012 Howling
2013 SPEC: Close-Crisscross Version
2018 Beautiful Days


TV Drama:
1999 Kaist
         Did we really love
         Love story
         Magic castle
2000 Queen
2002 Ruler of your own world
2004 Ireland
2010 Fugitive: Plan B
2019 Romance is a Bonus Book


ZDROJ: en.wikipedia.org
FOTO: api.ning.com, Elle Korea
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9