Moon Geun Young

Autor Eunka, 28.12.2012
Aktivní 1997 - současnost
www.namooactors.com/star/...
Jméno: Moon Geun Young 문근영 
Povolání: herečka a modelka
Datum narození: 6. května 1987
Místo narození: Gwangju, Jižní Korea
Výška: 162 cm
Váha: 43 kg
Znamení: Býk 
Krevní skupina: B
Rodina: Mladší sestra


Tato mladá sympatická herečka zahořela pro herectví již na základní škole. Když vystoupila ve školní hře, byla nadšená a žádala rodiče, aby mohla studovat herectví. Rodičům se její nápad nelíbil a tak ho zamítli. Geun Young však byla neústupná a o rok později je žádala znovu. Tentokrát jí řekli, že svolí, ale jen v případě, že Kim Dae Jung vyhraje prezidentské volby. Ten nakonec vyhrál a Geun Young mohla nastoupit do herecké školy v Gwangju. A krátce na to již byla obsazena do několika televizních seriálů.

V roce 1999 si zahrála v dětském TV drama KBS Potato. Také se objevila v dokumentárním filmu On The Way. Zlomovou rolí pro ni byla role Eun Seo v seriálu Autumn in my Heart, protože tehdy sklidila uznání veřejnosti. Když na tu roli vzpomíná, tvrdí, že tehdy byla tak nezkušená, že hrála jen čistě instinktivně.



Posléze se začala objevovat i ve filmech. Zahrála si v melodramatickém snímku Lover's Concerto a pak dostala hlavní roli v hororu A Tale of Two Sisters (2003). Tento horor dosáhl velkého komerčního úspěchu a Moon Geun Young tak mohla dál rozvíjet svoje herecké schopnosti.

V romantické komedii My Little Bride ukázala svůj temperament a roztomilost. Tento film vidělo více, než tři milióny diváků. Zajímavé ovšem je, že ač byli všichni s hereččiným výkonem spokojeni, tak ona ne. Pořád měla v hlavě svou postavu z "A tale of two sisters". 

Její další dva filmy Innocent steps a Love me not nebyly komerčně tak úspěšné, ale za to získaly příznivé recenze. V roce 2006 byla Geun Young přijata na "Sungkyunkwan university", kde studovala korejský jazyk a literaturu. Během studia si udělala přestávku od hraní a nějakou dobu se nikde neukázala.



K herectví se vrátila až v roce 2008 v historickém seriálu The Painter of Wind, kde hrála ženu, která se přestrojí za muže, aby se mohla stát malířem. Seriál se setkal s mnoha obtížemi. Produkce si nebyla jistá, zda bylo obsazení Moon dobré, jakožto charakterní hrdinky. Také došlo k nehodě, kdy si herečka při pádu zlomila nos a natáčení se muselo přerušit. Přesto drama získalo příznivé kritiky a Geun Young za svou roli obdržela cenu.

V roce 2010 si Moon Geung Young zahrála v divadelní hře Closer roli Alice. Ten samý rok vzala roli v TV drama Mary stayed out all night, kde si zahrála po boku populárního sympaťáka Jang Geun Suka. Sice si původně chtěla dát od herectví opět pauzu, ale scénář se jí natolik zalíbil, že si to rozmyslela. Navíc byla okouzlena hereckým uměním svého partnera.



Moon Geun Young má mimo jiné i velmi šlechetné srdce a dokazuje to tak, že se věnuje charitě. Pravidelně anonymně přispívá na různé nadace a podporuje chudé a nemocné děti. Když byla malá, její rodiče často hodně pracovali a tak bývala svěřena do péče babičky. Proto svou babičku velice miluje a ta ji často doprovází na natáčení a focení. Dokonce spolu sbíraly z podlahy nedopalky od cigaret při natáčení "My Little Bride" a házely je do popelnice.

Kromě hraní se herečka zabývá i modelingem a mezi její koníčky patří poslech hudby, čtení a tanec. V roce 2013 si zahrála v seriálu Goddess of Fire, Jung Yi a zamilovala se do svého kolegy Kim Buma. Začali spolu chodit, ale v květnu 2014 se rozešli.


Filmografie:
Film:

2001 On the way
2002 Lover's concerto
2003 A tale of two sisters
2004 My little bride
2005 Innocent steps
2006 Love me not
2015 The Throne
2017 Glass Garden



TV drama: 
1999 Potato
2000 Autumn in My Heart
         Medical center
2001 Life is beautiful
         Empress Myung Sung
2003 Wife
2008 The painter of the wind
2010 Cinderella's sister
2010 Mary stayed out all night
2012 Cheongdamdong Alice
2013 Goddess of Fire, Jung Yi
2015 The Village: Achiara′s Secret


Divadlo:
2010 Closer
2016 Romeo and Juliet


ZDROJ: asianwiki.com
FOTO: ferri-zhou.com, photos1.blogger.com, showwallpaper.com
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9