Yoo Ah In

Autor Eunka, 27.12.2012
Aktivní 2003 - současnost
twitter.com/seeksik
instagram.com/hongsick/
Jméno: Yoo Ah In 유아인 
Rodné jméno: Uhm Hong Shik 엄홍식 
Povolání: herec
Datum narození: 6. října 1986
Místo narození: Daegu, Jižní Korea
Výška: 181 cm
Váha: 62 kg
Znamení: Váhy
Krevní skupina: A


Yoo Ah In se narodil v Daegu, kvůli herectví opustil střední školu a odešel do Soulu. Debutoval v roce 2003 v seriálu pro mladé Sharp 1. Poté následovaly různé drobné roličky ve filmech i v televizi. Hrál například v nízkorozpočtovém snímku Boys of Tomorrow (2007) nebo energického cukrářského aspiranta v Antique bakery.

Velkou popularitu získal díky roli v historickém seriálu Sungkyunkwan Scandal (KBS2 2010). Tehdy se jeho kariéra posunula značným krokem vpřed. Yoo Ah In není sice prototypem krasavce, ale má charisma, které lidi nutí nespustit z něj oči. Proto je také často vyhledáván jako model.



Na velkém plátně se předvedl zejména ve snímku Punch (2011), který zaznamenal veliký kasovní úspěch. O rok později si zahrál v televizním drama SBS Fashion King, které realisticky zobrazovalo dravost a nemilosrdnost módního průmyslu. Toto drama diváky zasáhlo především kontroverzním nečekaným koncem.

Mladý herec každopádně neusnul na vavřínech a v prosinci 2012 začal točit nový film Ggang Chul Yi, v němž dostal roli gangstera, který musí získat peníze na zaplacení léčby své nemocné matky. Takové typy rolí má podle svých slov nejraději. Kromě toho si zahrál krále v seriálu Jang Ok Jung, live for Love po boku Kim Tae Hee. 



Yoo Ah In je také jedním z mála herců, kteří se zajímají o politiku a nebojí se veřejně vyjádřit svou nespokojenost v této oblasti. Diváci si ho zamilovali také v seriálech Secret Love AffairSix Flying Dragons.

Co se rodiny týče, tak není jedináček, ale má dvě sestry. Mezi jeho koníčky patří psaní, hra na piano, filmy, hudba, snowboarding a plavání. V roce 2017 mu byl diagnostikován benigní kostní nádor a musel čelit obvinění, že se vyhýbá vojenské službě. Nakonec bylo oznámeno, že byl od povinné vojenské služby osvobozen.


Filmografie:
Film:

2007 Skeletons in the Closet
         Boys of Tomorrow
2008 Antique bakery
2009 Sky and Ocean
2011 Punch
2013 Ggang Chul Yi
2014 Elegant Lies
         Veteran
2015 Sado
2016 Like for Likes
2018 Burning
2019 Default
2019 #ALONE
2020 Without Even a Sound
        

TV drama:
2003 Sharp 1 
2004 April Kiss 
2005 Shi eun & Soo ha 
2008 Chil woo the Mighty 
2009 He Who Can't Marry 
2010 Sungkyunkwan Scandal 
2012 Fashion King 
2013 Jang Ok Jung, Live for Love
2014 Secret Love Affair
2015 Six Flying Dragons
2017 Chicago Typewriter


ZDROJ: en.wikipedia.org
FOTO: en.korea.com, nilikhako.files.wordpress.com
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9