Jung Woo Sung

Autor Eunka, 19.12.2012
Aktivní 1994 - současnost
www.artistcompany.co.kr/p...
instagram.com/tojws/
Jméno: Jung Woo Sung 정우성 
Povolání: herec, model
Datum narození: 20. března 1973
Místo narození: Soul, Jižní Korea
Výška: 186 cm
Váha: 78 kg
Znamení: Ryby
Krevní skupina: 0
Rodina: Dva bratři a sestra


Začínal jako model a v roce 1994 debutoval ve filmu The Fox with Nine Tails. Pak si zahrál ještě ve dvou filmech. Ovšem známým se stal, až díky snímku Beat (1997), ve kterém si zahrál středoškolského studenta, který se proti své vůli dostane do víru gangsterského života. Poté už nebylo obtížné získat další role, neboť se zalíbil nejen divákům, ale i producentům. V roce 2001 si zahrál v historickém filmu Musa. Setkal se tam se slavnou čínskou hvězdou Zhang Ziyi. Při natáčení tohoto snímku se několikrát zranil, ale přes velké bolesti pokračoval v natáčení. Doléčil se až po návratu do Koreje (film se točil převážně v Číně).

V roce 2002 se Jung Woo Sung věnoval režírování hudebních videoklipů. Také se objevil v mnoha reklamách. Kromě herectví byl totiž také i žádaným modelem. Fotil například pro  časopisy Vogue, Giordano nebo High Cut.



A pak přišel film, který ho proslavil asi nejvíce A Moment to Remember (2004), kde si zahrál manžela nemocné Son Ye Jin. Tahle role mu neskutečně seděla. Do té doby nehrál v ničem tak romantickém a citlivém. Ukázal, že jeho herecký rejstřík je bohatější, než se zdálo. Další snímek Daisy, už podle názvu sděluje, že v něm budou hlavní roli hrát sedmikrásky. A ty nosí své tajné lásce nájemný vrah. Ano, Woo Sung si tomto v drama zahrál zabijáka s dobrým srdcem. 

Když si poctivě prohlédneme hercovu filmografii, nezbude nám než přiznat, že bere různé druhy rolí. Nebrání se téměř žádnému žánru a tak si vyzkoušel i takzvaný kimchi western The Good, the Bad, the Weird (2008). Ve filmu Season Of Good Rain, natočeném v Číně musel bojovat s angličtinou. Médiím se svěřil s tím, že vyjádřit pocity a myšlenky v cizím jazyce nebylo vůbec snadné. Partnerku mu hrála čínská herečka Yuanyuan Gao.



Co se týče seriálů, tak těm se herec buď docela dlouho vyhýbal nebo se oni vyhýbaly jemu. V roce 1994 si sice zahrál v seriálu Asphalt Man, ale v pořádnou seriálovou roli dostal až v roce 2010 v akčním seriálu Athena: Goddess of war, kde ztvárnil agenta Lee Jung Wooa. 

Dále jsme ho mohli vidět v televizním seriálu Padam Padam... The Sound of His and Her Heartbeats, kde hrál muže, který strávil roky ve vězení za čin, který nespáchal. V tomto dramatu si s ním zahráli Kim Bum a Han Ji Min. Poté se věnoval spíše filmům. Zahrál si například ve snímcích Cold EyesThe KingInnocent Witness a Beasts Clawing at Straws nebo ve dvou dílech Steel Rain.



Z hercova soukromí je známo, že chodil s herečkou Lee Ji Ah, se kterou spolupracoval v Atheně. Pár se rozešel po mediáním skandálu, který se týkal hereččina dlouho utajovaného manželství s hudebníkem Seo Taijim. Woo Sungův nejlepší přítel je herec Lee Jung Jae. Oba spolu vlastní několik podniků. Možná spolu chodí i plavat nebo hrát basketbal, což jsou oblíbené koníčky tohoto charismatického herce. V posledních letech se navíc věnuje produkci. produkoval snímek Remember You.


Filmografie:
Filmy:

1994 The Fox with nine tails
1996 Shanghai Grand
1996 Born to kill
1997 Motel Cactus
1997 Beat
1999 City of the rising sun
1999 Phantom: The submarine
1999 Love
2001 Musa
2003 Mutt Boy
2004 A Moment to Remember
2005 Sad Movie
2006 Daisy
2006 The Restless
2008 The good, the bad, the weird
2009 Season of Good Rain
2010 Reign of Assassins
2011 Friends & Love
2013 Cold Eyes
2014 Madam Bbaengduk
         God’s Trick (The Divine Move)
         Don’t Forget Me
2015 Attack of the Water Monster
         Asura
2016 The King
         Remember You
2017 Steel Rain
2018 Jin-Roh: The Wolf Brigade
2019 Innocent Witness
2020 Beasts Clawing at Straws
         Steel Rain 2: Summit
2021 Hunt
 

TV drama:
1994 Asphalt Man
1996 1.5
2010 Athena: Goddess of war
2011 Good Life Arigato, Papa Sayonara
2012 Padam Padam... The Sound of His and Her Heartbeats


Produkce:
2016 Remember You
2020 The Sea of Silence


ZDROJ: wikipedia.org
FOTO: filmweb.pl, wordpress.com, officiallykmusic.com

Anketa

Z jaké další asijské země, kromě Jižní Koreje, posloucháte hudbu nejčastěji?

Taiwan
1,2%
Čína
48%
Japonsko
34,6%
Vietnam
5,1%
Thajsko
7,6%
Filipíny
0,4%
Indie
0,5%
Singapur
0,4%
Mongolsko
0,3%
Jiná
1,8%
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9