Jméno: Lee Joon Gi 이준기 
Povolání: herec, zpěvák a model
Datum narození: 17. dubna 1982
Místo narození: Busan, Jižní Korea
Výška: 178 cm
Váha: 66 kg
Znamení: Skopec
Krevní skupina: B
Rodina: mladší sestra


Joon Gi prožil téměř běžné dětství s rodiči a mladší sestrou. Miloval sport a počítače. O herectví se začal zajímat až jako student střední školy, když uviděl představení Hamleta. Na vysokou školu se nedostal a tak se odstěhoval do Soulu. Snil o tom, že bude pracovat v zábavním průmyslu. Několik let pracoval na částečný úvazek a pak byl konečně přijat na "Seoul institute of the Arts".

Kariéru začal jako model a dostal také i pár menších roliček v seriálech. V roce 2004 získal roli v japonském filmu The Hotel Venus, který byl v Japonsku docela úspěšný. Lee Joon Gi tak mohl začít pracovat i na korejském filmu Flying Boys. Mezitím se objevil také v dvoudílném mini drama Star's Echo (MBC 2004) jako Chan Gyu.

 

V roce 2005 přišla role, která mu otevřela cestu ke slávě. Zahrál si v historickém filmu s lehce homosexuálním podtextem The King and the Clown, kde uplatnil svůj herecký talent. Jeho postava Gong Gila se musela vyznačovat ženskými rysy a proto si nacvičil ženské pohyby i hlas. Zahrál to tak dobře, že si ho mnozí diváci zprvu opravdu spletli se ženou. Film měl obrovský úspěch. Lee Joon Gi vzpomíná, že ho zavalila vlna chvály i kritiky, a také si vysloužil nálepku hezkého chlapce, z čehož nebyl dvakrát nadšený.

Ve stejném roce ho také obsadili do TV drama My Girl (SBS), kde hrál postavu sympatického křena. Ženské publikum jím bylo okouzleno. Náhle se stal velmi populárním. On však nechtěl být jen známým hezounkem a chtěl ukázat trochu mužnosti. K tomu mu pomohly role v akčním TV drama Time Between Dog and Wolf a ve filmu May 18 (2007).



Roli v romantickém filmu Virgin Snow, kde hrál s japonskou herečkou Aoi Myazaki, vzal zase z jiného důvodu. Chtěl, aby tento japonsko - korejský snímek vylepšil vztahy mezi oběma národy. Mimo hraní byl Joon Gi jmenován i velvyslancem Soulského Hallyu festivalu 2008 a poté i velvyslancem cestovního ruchu (2009). Na tato poslání byl hrdý a se ctí je plnil. V tom období ho znovu pohltila historie v TV seriálu Iljimae (SBS 2008) a nemusíme dodávat, že si opět získal srdce diváků.

Dne 3. května 2010 vstoupil do armády, aby splnil svou občanskou povinnost. Vrátil se 16. února 2012. Kvůli vojenskému výcviku přišel o roli v seriálu "Faith", které se nakonec zhostil Lee Min Ho. Joon Gi však nemusí litovat, neboť mu osud připravil jinou skvělou roli. Spolu s Shin Min Ah si zahrál v duchařském TV drama Arang and the Magistrate. Mimo to příjemně překvapil zajímavou reality show Lee Joon Gi's JG Style, která začíná jeho návratem z armády. V roce 2016 si získal nespočet dalších fanoušků díky skvělému ztvárnění Wang Soa v seriálu Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo.



Jinak je také známo, že Joon Gi umí dobře zpívat a vydal i několik alb. Věnuje se též modelingu a bojovému umění. Ve volném čase hraje počítačové hry, tančí, spí nebo hraje fotbal. Z jídel má nejraději pizzu, kari a biftek. Hovoří anglicky, japonsky a čínsky. Má rád kávu a po ránu nejdříve pije vodu. Líbí se mu jaro a podzim. Na ženách obdivuje úsměv a roztomilost. Make-up si nejraději dělá sám, protože si myslí, že zná nejlépe svoji pleť.

Dokáže se rozplakat během pěti vteřin, což se mu jako herci jistě hodí. Na sobě má nejraději oči, ale zabývá se spíš tím, co umí a jaký je, než vlastní krásou. Také má rád štěňátka a děti. Vlastní jako mazlíčky roztomilé čivavy. Zapojil se i do mnoha charitativních projektů a k tomu vede i své fanoušky. V dubnu 2017 vyšlo najevo, že je ve vztahu s herečkou Jeon Hye Bin, kterou poznal díky seriálu The Joseon Shooter. Vztah bohužel nevydržel tlak okolí a koncem srpna téhož roku se pár rozešel.


Filmografie:
Film:

2004 The Hotel Venus
          Flying Boys
2005 The King and the Clown
2006 Fly Daddy Fly
2007 May 18
         Virgin Snow
2015 In the Sicilian Sun 
2016 Resident Evil 6: The Final Chapter


TV drama:
2003 Nonstop 4
2004 Star's Echo
         Drama City
2005 My Girl
2006 101st Proposal
2007 Time Between Dog and Wolf
2008 Iljimae
2009 Hero
2012 Arang and the Magistrate
2013 Two Weeks
2014 The Joseon Shooter
2015 The Scholar Who Walks the Night
2016 Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo
2017 First Kiss for the Sixth Time
         Criminal Minds
2018 Lawless Lawyer


Reality show:
2012 Lee Joon Gi's JG Style


Diskografie:
2006 My jun my style
2009 J style Japan
2009 J style Korea
2012 Deucer
2012 Sweet memory
2012 OST Arang and the Magistrate
2013 CBC
         My Dear
2014 Exhale 
2016 Thank You


ZDROJ: wikipediaasianwiki
FOTO: daum.net, ama.anotherversion.blogspot.com, rains.world.com

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9