Gong Yoo

Autor Eunka, 08.12.2012
Aktivní 2001 - současnost
gongyoo.sidushq.com/

Jméno: Gong Yoo 공유
Pravé jméno: Gong Ji Cheol 공지철
Povolání: Herec, model
Datum narození: 10. července 1979
Místo narození: Busan, Jižní Korea
Výška: 184 cm
Váha: 74 kg
Znamení: Rak
Krevní skupina: A
Rodina: Rodiče a starší sestra



Narodil se v Busanu, kde vystudoval střední školu. Poté navštěvoval univerzitu Kyung Hee v Soulu. Hereckou kariéru začal v roce 2001 kdy si zahrál v seriálu School 4. Svou první hlavní roli dostal až v roce 2005 v seriálu SBS Hello My Teacher a jeho herecký talent zaujal nejen diváky, ale i režiséry a filmové společnosti. Hvězdu z něj udělala role Choi Han Kyula v TV drama MBC The 1st Shop of Coffee Prince (2007). Mezitím hrál i v několika filmech. Například v Spy Girl (2004) nebo v akční komedii She's On Duty (2005).

Dne 14. ledna 2008 nastoupil povinnou vojenskou službu. K herectví se mohl vrátit 8. prosince 2009. Održel roli v drama Silenced (2011). Tento film byl natočen podle skutečné události. Vyprávěl o sexuálním zneužívání hluchoněmých dětí a vyvolal velké pobouření. Gong Yoo si za svou roli vysloužil obdiv a cenu Blue dragon film awards.



V roce 2012 jsme ho mohli vidět v TV seriálu KBS2 Big. Své role se zhostil na výbornou a prokázal, že má komediální talent. Kromě hraní se Gong Yoo věnuje i modelingu. Fotil kolekci oblečení pro značku Mind Bride a také pózoval pro časopisy BAZAAR a Cosmopolitan.

Na fotografiích vypadá velmi přitažlivě, ačkoliv si myslí, že má v poměru k tělu příliš malou hlavu. "Malá hlava" mu přezdívali již jako malému chlapci. A on sám to zmínil v jedné TV show. Velké množství fanoušků si získal také díky seriálu Goblin, který točil v roce 2016. 



Mezi jeho záliby patří cvičení, basketbal, poslech hudby a sledování filmů. Umí také zpívat a hovoří anglicky. Občas bývá nerozhodný a podléhá pesimismu. Má rád korejskou kuchyni a líbí se mu čisté, ale zároveň sexy ženy. Je katolíkem, ale do kostela prý nechodí. Přál by si, aby se mohl věnovat herectví celý svůj život.

 
Filmografie:
Filmy:

2003 My tutor friend
2004 Spy girl
         Mr. Gam's victory
         S diary
2005 She's on duty
2010 Finding Mr.Destiny
2011 Silenced
2013 The Suspect
2014 A Man and A Woman
2015 Busan Bound
2016 Secret Agent 
2019 Seo Bok
         Kim Ji Young, Born 1982


TV drama:
2001 School 4
2002 Whenever the heart beats
         Hard love
2003 Screen
         20 years
2005 Hello my teacher
2006 One fine day
2007 The 1st shop of coffee Prince
2012 Big
2016 Goblin


FOTO: hancinema.net, soompi.com

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9