Son Ye Jin

Autor Eunka, 06.12.2012
Aktivní 2000 - současnost
www.msteam.co.kr/hamil/
www.facebook.com/Official...

Jméno: Son Ye Jin 손예진
Pravé jméno: Son Yun Jin 손연진
Povolání: Herečka a modelka
Narození: 11. ledna 1982
Místo narození: Daegu, Jižní Korea
Výška: 165 cm
Váha: 45 kg
Znamení: Kozoroh
Krevní skupina: RH+A
Rodina: starší sestra


Během své kariéry se objevila v mnoha rolích, které ji proslavily po celé Koreji a ostatních asijských zemích. Nejprve se však objevila v malé roličce ve filmu Secret tears (2000). O rok později si zahrála rovnou ve dvou seriálech a to v Delicious proposal a Sun Hee and Jin Hee. V roce 2002 dostala roli ve filmu Chihwaseon, který na MFF v Cannes získal cenu za nejlepší režii.

Na začátku své kariéry zaznamenala největší úspěch u snímků Lover's concerto a The classic. Oba natočila v roce 2003. Potom přišel seriál KBS2 Summer scent a film, který okouzlil většinu milovníků korejských filmů - nezapomenutelný A moment to remember, kde si zahrála mladou ženu trpící postupnou ztrátou paměti.



Další snímek April snow (2005) byl velmi populární v Japonsku a v Číně. Z mladé nadějné herečky se pomalu, ale jistě stala hvězda. Obrázek milé a sladké dívenky odhodila ve filmech The art of seduction, kde hrála vypočítavou svůdnici a v krimi Open city, kde byla pro změnu za femme fatale.

Co se týče seriálů, tak jedním z nejoblíbenějších byl Personal Taste (MBC 2010) ve kterém ukázala svůj komediální talent. Jejím partnerem tam byl populární herec Lee Min Ho. Výborně se zhostila své role i v hořkosladkém TV drama Alone in love. Za své herecké výkony dostala Son Ye Jin i nespočet různých ocenění. V roce 2012 točila remake katastrofického thrilleru The towering inferno (u nás známý jako Skleněné peklo), který se v korejské verzi jmenuje The Tower
 

V soukromí je spíše plachá. Hlásí se ke katolickému vyznání. Miluje jógu, plavání, čtení a hudbu. Někdy prý mluví ze spaní. Z ročních období má nejraději jaro. Její oblíbené barvy jsou béžová a slonová kost. Je sice žádanou fotomodelkou, ale raději nosí džíny a tričko. Objevila se v několika reklamách a fotila pro známé módní časopisy (BAZAAR, Vogue, Cosmopolitan).


Filmografie:
Filmy:

2000 Secret tears
2002 Chihwaseon
2003 Lover's concerto
         The classic
         Crazy first love
2004 A moment to remember
2005 April snow
         The art of seduction
2007 Yobi, the five tailed fox (namluvila Yobi)
2008 Open city
         My wife got married
2009 White night
2010 Spellbound
2012 The tower
2013 Blood and Ties
2014 Pirates
2015 The Bad Man Must Die 
2016 The Truth Beneath
         Princess Deokhye
2018 Negotiation
          Be With You


TV drama:
2001 Delicious proposal
         Sun hee and Jin hee
2002 Daemang
2003 Summer scent
2006 Alone in love
2008 Spotlight
2010 Personal taste
2011 Secret garden
2013 Shark
2018 Pretty Noona Who Buys Me Food


FOTO: Prettytre.net, 1.bp.blogspot.com  

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9