Shin Min Ah

Autor Eunka, 30.11.2012
Aktivní 2001 - současnost
shinmina.co.kr/
Jméno: Shin Min Ah 신민아 
Pravé jméno: Yang Min Ah 양민아
Povolání: Herečka a modelka
Datum narození: 5. dubna 1984
Místo narození: Seongnam
Výška: 168cm
Váha: 48kg
Znamení: Beran
Krevní skupina: 0
Rodina: Starší sestra a mladší bratr  


Narodila se 5. dubna v Seongnamu a začala svou kariéru v roce 1998 jako modelka v časopisu pro dospívající. Pak se objevila v několika videoklipech chlapecké skupiny g.o.d a k hereckému debutu dospěla až v roce 2001. Jejím prvním filmem byla akční komedie Volcano high (2001) a poté následoval romantický snímek Madeleine. Mezitím si zahrála v seriálu SBS Beautiful Days.

Rok 2005 byl pro ni pracovně velmi úspěšný a náročný. Zahrála si vedlejší roli ve filmu A Bittersweet Life a potom v komedii The Beast and Beauty a v melodrama Sad Movie. V tom samém roce natočila spolu s Rainem dorama A Love to Kill pro KBS2.



Když překročila dvacítku, začala herecky zrát a dala si více záležet i na výběru svých rolí. Hrála například nevěrnou manželku ve filmu The Naked Kitchen (2008) a cynickou mladou ženu v psychologickém drama Sisters on the Road. Tento film byl i v programu 44. ročníku filmového festivalu v Karlových Varech.

Téměř každý milovník korejských seriálů si ji může pamatovat z dorama SBS My Girlfriend is a Nine - Tailed fox, kde předvedla vynikající herecký výkon a její liška byla nejen roztomilá, ale i potměšilá. Stejně tak nadchla diváky i v historickém seriálu, říznutém hororem i romantikou, Arang and the Magistrate (2012 MBC). O rok později pobavila coby boubelka v komedii Oh My Venus.



Kromě herectví se věnuje i dalším aktivitám. Velmi ráda zpívá a je vyhledávaná i jako modelka pro různé časopisy. Fotila například pro Elle a Rag & bone. Také trpí astmatem a při natáčení Arang and the Magistrate trpěla kvůli prašnému prostředí tak, že skoro nemohla mluvit. Mezi její koníčky patří poslech hudby a bruslení. Dne 22. července 2015 vyšlo najevo, že chodí s populárním hercem Kim Woo Binem. 


Filmografie:
Film: 
2001 Volcano high
2003 Madeleine
2005 A bittersweet life
         Sad movie
         The beast and beauty
2007 My mighty princess
2008 Go Go 70s
         The naked kitchen
2009 Sisters on the road
         A million
2013 The X
2014 Gyeongju
         My Love, My Bride 
2019 Diva
  

TV Drama:
2001 Beautiful days
2003 Punch
2005 A love to kill
2007 The devil
2010 My girlfriend is a nine - tailed fox
2012 Arang and the Magistrate
2015 Oh My Venus
2017 Tomorrow With You
2019 Advisor
2020 Here


Diskografie:
2003 Punch OST (Oppa, I love you)
2008 Go Go 70s OST (Night train)
2009 The naked kitchen OST (A year later)
2010 My gilfriend is a nine - tailed fox OST (Sha la la, I can give you all)
2012 Arang and the Magistrate OST (Black moon)


FOTO: smainternationalfans.files.wordpress.com 

Anketa

Z jaké další asijské země, kromě Jižní Koreje, posloucháte hudbu nejčastěji?

Taiwan
0,6%
Čína
49,6%
Japonsko
36,9%
Vietnam
4,8%
Thajsko
4,3%
Filipíny
0,4%
Indie
0,4%
Singapur
0,4%
Mongolsko
0,4%
Jiná
1,9%
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9