Jméno: Jung Il Woo 정일우 
Povolání: Herec, zpěvák a model
Datum narození:  09. září 1987
Místo narození: Soul, Jižní Korea
Výška: 184 cm
Váha: 67 kg
Znamení: Panna
Rodina: Rodiče a starší sestra



Jung Il Woo se narodil v roce 1987. Po dokončení střední školy Yeongdeungpo, začal studovat na Soulském institutu umění, poté ale přešel na univerzitu Hanyang, kde se věnoval oboru film a divadlo. Je katolík, rád se koupe, surfuje po internetu a nakupuje oblečení. Má starší sestru. Jeho otec pracoval jako moderátor televizního zpravodajství. 

V roce 2006 měl vážnou autonehodu, při které utrpěl otřes mozku, krvácení do mozku a selektivní amnézii. Právě v tom roce začal s herectvím, když dostal malou roli v thrilleru The World of Silence a také si zahrál v seriálu High Kick!. O tři roky později zaujal v historickém dramatu The Return of Iljimae a také v romantické komedii My Fair Lady. Divadelní debut byl pro něj zvláště zajímavý, neboť ve hře Beautiful Sunday (2010) ztvárnil HIV pozitivního homosexuála. 

 
Prorazil však až díky seriálu 49 Days v roce 2011. Stejně tak mu napomohla i role arogantního a nezralého dědice v seriálu Flower Boy Ramyun Shop. Zabodoval i v historickém seriálu Moon Embracing the Sun. Začal vyhrávat ceny a mohl si role vybírat. V roce 2015 si zahrál v  korejsko-čínském webovém dramatu High-End Crush, který za měsíc vidělo více než 200 milionů diváků. 

V lednu 2016 podepsal smlouvu s agenturou HB Entertainment. V tom samém roce mu lékaři diagnostikovali mozkové aneurysma, neboť měl neustálé bolesti hlavy. Mohl se vyhnout vojenské službě, on však přesto narukoval. Z armády se vrátil 30. listopadu 2018 a již v té době veděl, že si zahraje v historickém seriálu Haechi po boku Go Ary a Kwon Yoola.


Filmografie:
Film:

2006 The World of Silence
2007 Love, First 
2007 GoodBye Sadness
2018 The Discloser  


TV Drama:
2019 Haechi
2017 Love and Lies
2016 Cinderella and Four Knights
2015 High-End Crush
2014 Diary Of A Night Watchman
2013 Golden Rainbow
2013 The Queen of Office 
2012 The Moon Embracing The Sun
2011 High Kick! 3
2011 Flower Boy Ramen Shop
2011 49 Days
2009 High Kick! 2
2009 My Fair Lady
2009 The Return of Iljimae
2006 High Kick!


Divadlo:
2010 Beautiful Sunday 

ZDROJ: en.wikipedia.org
FOTO: soompi.com

Anketa

Z jaké další asijské země, kromě Jižní Koreje, posloucháte hudbu nejčastěji?

Taiwan
0,6%
Čína
49,8%
Japonsko
36,9%
Vietnam
4,9%
Thajsko
4,1%
Filipíny
0,5%
Indie
0,5%
Singapur
0,5%
Mongolsko
0,5%
Jiná
2%
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9