Hyun Bin

Autor Eunka, 25.11.2012
Aktivní 2003 - současnost
hyun-bin.co.kr/
www.facebook.com/allabout...
twitter.com/actorhb

Jméno: Kim Tae Pyung
Umělecké jméno: Hyun Bin 현빈 
Datum narození: 25. září 1982
Místo narození: Soul, Jižní Korea
Výška: 184 cm
Váha: 74 kg
Znamení: Váhy
Krevní skupina: B
Rodina: Rodiče a starší bratr

 


Narodil se 25. září v Soulu jako Kim Tae Pyung a už od dětství slýchal chválu pro svůj pěkný vzhled. Až do šesté třídy snil o tom, že bude detektivem. Na střední škole mu jeden starší student doporučil, aby si vyzkoušel herectví v divadelním klubu. Poté, co si zahrál ve školní hře, uvědomil si, že herectví je povolání, kterému by se chtěl v životě věnovat.
 

Rodičům se jeho volba příliš nezamlouvala, tak je musel dva roky přesvědčovat. Nakonec mu rodiče řekli, že svolí, pokud ho přijmou na univerzitu Chung-Ang. Hyun Bin byl na školu přijat a odpor rodiny ochabl. Na univerzitě hrál ve školních představeních a pracoval jako osvětlovač.



V roce 2003 debutoval v KBS drama Bodyguard, kde si zahrál jen drobnou roličku. Ve stejném roce ho MBC obsadilo i do sitcomu Nonstop 4, který byl velmi populární a Hyun Bin se v něm naučil improvizaci a komediálním schopnostem. Poté dostal jednu z hlavních rolí v drama Ireland (2004, MBC). Ireland sice nezískal příliš pochvalnou kritiku, ale Hyun Bina si divačky velmi oblíbily pro jeho atraktivní vzhled. 

V roce 2005 přišlo drama My name is Kim Sam Soon a Hyun Bin se pro tuto roli poctivě připravoval. Naučil se chladnému a cynickému vystupování a také hře na piano. Pochopitelně ho neminul úspěch. Obdržel i cenu MBC Top Excellence Award.

 
 

Další prací bylo natáčení filmu Millionaire's first Love, který ovšem neměl valný úspěch. To samé se však nedá říct o TV drama KBS2 Snow Queen, které nadchlo diváky a herec za něj dostal další cenu. Poté na něj čekal další film I am Happy (2008), ve kterém měl hrát duševně chorého muže. Měl z toho obavy, ale nakonec byl rád, že mohl rozvíjet svůj talent. 

Ve stejném roce točil drama KBS2 Words Within, které přineslo zajímavou změnu do jeho osobního života. Poznal tam totiž herečku Song Hye Kyo a v červenci 2009 spolu začali chodit. Další seriálovou rolí byla role Dong Su v MBC drama Friend, our Legend. Bylo to remake filmu z roku 2001 točené stejným režisérem a nezískalo moc štědré hodnocení.
 


Následoval film Late Autumn (2010), který byl opět remakem klasického korejského filmu z roku 1966. Hyun Binovi se velmi zamlouval scénář, ale měl strach z jazykové bariéry. Téměř celý film musel hovořit anglicky. Nakonec usoudil, že jeho role vyžaduje spíše emoce, než dokonalou angličtinu a výsledek byl velmi příznivý.

V roce 2010 přišla role, která ho asi nejvíce proslavila. Spolu s Ha Ji Won si zahrál v romantickém fantasy drama Secret Garden. Při práci na tomto díle poctivě cvičil výraz své partnerky, aby ji mohl zrcadlit, když si vymění svoje těla. I za tuto roli dostal cenu, kterou si jistě zaslouží, neboť drama mělo vysokou sledovanost a výborné kritiky. Do tohoto seriálu nazpíval také píseň That Man. Před nástupem do armády si ještě zahrál ve filmu Come rain, come shine (2011). Film měl premiéru na 61. Berlínském filmovém festivalu 2011. Jde o komorní film pro náročnější diváky.



V březnu se Hyun Bin a Hye Kyo rozešli a jako důvod udali nedostatek času a příliš mnoho práce. Vztahu též neprospíval nadměrný zájem médií a následný stres.
Dne 7. března 2011 nastoupil herec povinnou vojenskou službu u námořní pěchoty. Vrátil se 6. prosince 2012 a po sérii několika reklam bylo konečně oznámeno, že si zahraje v historickém filmu King's Wrath. Se seriálem však na sebe nechal dlouho čekat. Až v říjnu 2014 přijal roli v dramatu Hyde Jekyll, I.

V prosinci 2016 vyšlo najevo, že chodí s herečkou Kang So Rou. Vztah ovšem nevydržel a o rok později se dvojice rozešla. V roce 2018 měl premiéru film Negotiation, v němž si poprvé zahrál pořádného padoucha. Také přijal roli v seriálu Memories of the Alhambra po boku Park Shin Hye.



Filmografie:
Film: 
2004 Daddy long legs
2004 Spin kick
2006 Millionaire's first love
2008 I am happy
2010 Late autumn
2011 Come rain, come shine
2014 King's Wrath
2016 Cooperation
2017 The Swindlers
2018 Rampant
         Negotiation



TV Drama:
2003 Bodyguard
2003 Nonstop 4
2004 Ireland
2005 My name is Kim Sam Soon
2006 Snow queen
2008 Worlds within
2009 Friend, our legend
2010 Secret garden
2015 Hyde Jekyll, I
2018 Memories of the Alhambra
2019 Love's Emergency Landing



Diskografie:
2010 Dream in my heart
2011 Can't have you (OST Friend, our legends)
2011 That man (OST Secret garden)


ZDROJ: en.wikipedia.org
FOTO: superjuniorshin.wordpress.com, koreanbubbles.blogspot.com, straitstimes.com

Anketa

Z jaké další asijské země, kromě Jižní Koreje, posloucháte hudbu nejčastěji?

Taiwan
0,8%
Čína
48,5%
Japonsko
38,6%
Vietnam
4,4%
Thajsko
3,3%
Filipíny
0,6%
Indie
0,3%
Singapur
0,3%
Mongolsko
0,6%
Jiná
2,8%
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9