Recenze: Witch′s Romance zaujme dobrým obsazením, skvělou chemií hlavních postav a věkovým rozdílem

Eva Lenská
Film / TV
Foto: tvN

V Koreji snad není větší pohany, než když je ženské skoro 40 a je stále svobodná. Co s tím hrdinka, přezdívaná „Čarodějnice“, udělá? Nechá se sbalit od sympaťáka, který je o celých 14 let mladší? Co když se objeví bývalý přítel? Bude mít láska šanci?

Téměř čtyřicetiletá reportérka Ban Ji Yeon s velkým zápalem a nadšením pracuje v redakci Trouble Maker a její kolegové ji zrovna nemilují. Je přísná, tvrdá a hubatá, proto ji v práci přezdívají „Čarodějnice“. Aby přistihla populárního herce s milenkou, převlékne se za středoškolačku a ukradne kolo malému chlapci. Díky tomu má v patách samotného Santa Clause, tedy pohledného bývalého studenta medicíny jménem Yoon Dong Ha. 

Když na ni kolegové nachystají past aby ji ztrapnili, právě tento mladý muž ji zachrání. Netrvá to dlouho a skončí spolu v posteli. Z vášnivé noci ale není nic, protože milá „Čarodějnice“ zjistí, že přitažlivý mládenec má pouhých 25 let. Jelikož však bydlí v sousedství a osud to zamotá až tak, že se k němu bude muset na čas nastěhovat, naráží na sebe neustále a jiskří to mezi nimi jako když zapálíte tisíc prskavek. Může se z toho vyvinout stálý vztah nebo jde jen o poblouznění a flirt?

Aby bylo jasno, Ban Ji Yeon není potvorou schválně. Soustředí veškerou svou energii na práci, protože před šesti lety přestala kvůli bývalému snoubenci věřit v lásku. Ačkoli její matka dělá všechno proto, aby ji provdala, stále zůstává single a myslí jen na kariéru. Ani Yoon Dong Ha nemá život pohádkového prince. Nepohodl se s otcem, odešel ze školy a vydělává si jako takový „Všeználek“ neboli hodinový manžel, co opraví a zařídí všechno možné. Jen málokdo ví, že mu přítelkyně zemřela na selhání srdce. Naštěstí má věrného kamaráda „Špenáta“ Soo Cheola, který je vyhlášeným Don Juanem. 

Také další postavy jsou zajímavé a zábavné. Matka hrdinky a její šéf, to jsou velmi svérázné postavičky, které rozhodně nenudí. Evidentně mají rádi rajčata a myslí, že na lásku není nikdy pozdě. Ji Yeon má také kamarádku ze školy, která provozuje s manželem malou restauraci a vždy je ochotna napomoci tomu, aby její hubatá kámoška nezůstala na ocet. Samozřejmě, že nechybí pěkná sbírka kolegů a kolegyň z práce, včetně roztomiloučké stážistky Eun Chae. Přirozeně se v seriálu objeví i bývalý snoubenec „Polární medvěd“ Shi Hoon, jenž se snaží vrátit čas. 

Foto: tvN

Uhm Jung Hwa se narodila v roce 1969 a Park Seo Joon v roce 1988. Věkový rozdíl byl tedy ve skutečnosti o dost větší než v seriálu. Bylo to vidět? Kdybych to nevěděla, ani by mě to nenapadlo. Vlastně bych nepřišla ani na těch 14 let. Buď se herečka koupe v krvi mladých paniců nebo má z pekla štěstí, protože má svěží pleť, úžasnou postavu a minimum vrásek. Kromě toho má také skvělý komediální talent a vládne velmi přirozeným herectvím. Park Seo Joon byl stejně přirozený a já mu opravdu uvěřila, že je všeuměl Dong Ha, jenž líbá jako bůh a k tomu neztrácí vtip. S elektrikou u vědmy si sice moc neporadil, ale randění se starší dámou se nebál. Řekla bych, že produkce měla při výběru hlavních představitelů opravdu šťastnou ruku. 

Ani představitelé vedlejších rolí si neudělali ostudu. Sukničkář Soo Cheol nepokazil žádnou srandu a aby sbalil dámu svého srdce, vystřílel celý zásobník svého šarmu. Sladká Eun Chae byla krásně přirozená a milá. Vědma totálně ujetá a lehce masochistická. Věděli jste, že smůlu zažene 40 ran přes záda? A pokud se náhodou nudíte na srazu spolužaček, běžte do parku a uražte nejbližší soše její trčící chloubu. Tím se jako hrdinka pomstíte všem mužským široko daleko. Lásku vyznávejte pomocí knih a pamatujte na to, že kvete v každém věku (v seriálech určitě).

Proč se zrovna na tento seriál dívat? Protože tato „noona romance“ nemá chybu a báječně pobaví. Některé díly, zejména ty s „Polárním medvědem“ jsou sice slabší, ale to se vsákne. Celek je perfektní a nezapomenutelný. Seriál doplňuje vhodná a příjemná hudba. Na OST se ostatně podílel i Park Seo Joon (vážně jsem netušila, že náš „Všeználek“ umí i zpívat). Jediné, co mi trochu vadilo je neustálé poukazování na to, že svobodná ženská je v Koreji prostě nula, ale přivřela jsem obě oči a řekla si, že od natáčení už pár let uběhlo, takže nyní je snad situace jiná (možná). V každém případě neuděláte chybu, když dáte „Čarodějnici“ a „Všeználkovi“ šanci.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.