Kim Hyang Gi

Autor Eunka, 30.09.2019
Aktivní 2003 - současnost
www.namooactors.com/bbs/b...
instagram.com/kimsmell1/
Jméno: Kim Hyang Gi 김향기
Povolání: Herečka
Datum narození: 9. srpna 2000
Místo narození: Yongin, Gyeonggi, Jižní Korea
Výška: 155 cm
Znamení: Lev
Krevní skupina: A


Kariéru začala jako dětská herečka. Vystudovala střední školu Seonbok. Umí hrát na piano a je protestantka. Debutovala v rodinném filmu Heart Is.. po boku Yoo Seung Ha. Poté hrála v melodramatickém filmu Cherry Tomato, který zachycuje život starého muže a jeho vnučky zasažených chudobou. Další pozoruhodný výkon odvedla ve filmu Wedding Dress

V roce 2007 debutovala i jako seriálová herečka v seriálech Salt Doll a Bad Couple. Více zaujala až v dramatu The Queen's Classroom, za který dostala cenu pro Nejlepší mladou herečku. Bylo to v roce 2013. Další cenu pak dostala za snímek Thread of Lies, v němž bravurně ztvárnila oběť šikany.



Skvělá byla také ve filmu a drama speciálu Snowy Road, který pojednával o dívkách unesených za účelem prostituce pro japonské vojáky za druhé světové války. Hlavní hrdinku Jong Boon zahrála naprosto fantasticky. Není nijak překvapivé, že znovu obdržela cenu. Zahrála si také v populárním fantasy snímku Along With the Gods: The Two Worlds, za který dostala čtyři ocenění, a pak v pokračování Along with the Gods: The Last 49 Days

V roce 2018 ztvárnila ve filmu Youngju osamělou dívku, jejíž prostředí ji donutilo vyrůst příliš rychle. V témže roce získala roli v seriálu Drunk in Good Taste. V roce 2019 se po boku Jung Woo Sunga objevila ve filmu Innocent Witness. Za roli dívky, která trpí vývojovou vadou, obdržela velmi kladné recenze. Také zaujala v seriálu pro mladé s názvem At Eighteen.



Fanoušci ji mohli vidět i v několika videoklipech. Upoutala například v MV Back od skupiny Infinite nebo v MV Green Rain od SHINee. Studuje na univerzitě Hanyang, obor divadlo a film. 


Filmografie:
Film:
2006 Heart Is...
2008 Cherry Tomato
         Girl Scout
2009 Private Eye
2010 Wedding Dress
         Troubleshooter
2011 Late Blossom
2012 The Grand Heist
         A Werewolf Boy
2014 Thread of Lies
2016 A Letter from Prison
2017 Along With the Gods: The Two Worlds
        Snowy Road
2018 Along with the Gods: The Last 49 Days
         Youngju
2019 Innocent Witness


TV Drama:
2007 Salt Doll
         Bad Couple
         Cruel Love
2008 Night After Night
2009 Hero
2011 Pluto Secret Society
2013 The Queen's Classroom
2014 Drama Special "You're Pretty, Oh Man-bok"
2015 Drama Special "Snowy Road"
2017 Sweet Revenge
2018 Drunk in Good Taste
2019 At Eighteen

FOTO: namoo actors
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9