Shin Dong Wook

Autor Eunka, 10.09.2018
Aktivní 2004 - současnost
Umělecké jméno: Shin Dong Wook 신동욱 
Rodné jméno: Shin Hwa Shik 신화식 
Povolání: Herec
Datum narození: 14. září 1982 
Místo narození: Soul, Jižní Korea
Výška: 186 cm
Váha: 75 kg
Znamení: Panna
Krevní skupina: A
Rodina: Bratr, bratranec Kim Ki Bum


Vystudoval Univerzitu Kookmin a zpočátku hrával ještě pod rodným jménem Shin Hwa Shik, které si později změnil na Shin Dong Wook. Začínal s drobnými roličkami v seriálech a těch výraznějších rolí se dočkal až v seriálech Cloud Stairs nebo War Of Money. Před nástupem do armády si zahrál v seriálu Wish Upon a Star.

Během vojenské služby, v roce 2010, mu bylo diagnostikováno poměrně bolestivé onemocnění zvané CRPS (Komplexní regionální bolestivý syndrom). Kvůli této nemoci byl předčasně propuštěn z armády a na 6 let se vzdal herectví a věnoval se léčbě. V roce 2016 však vydal svůj první román s názvem Writing, Space Journal.



K herectví se vrátil v roce 2017 v seriálu The Guardians. V tu dobu veřejně oznámil, že má svou nemoc pod kontrolou a že mu herectví chybělo. O rok později si zahrál policistu v seriálu Live a také přiznal, že je ve vztahu s doktorkou korejské tradiční medicíny. V roce 2020 hrál v seriálech Dr. Romantic 2My Unfamiliar Family


Filmografie:
Film:

2001 Yellow Hair 2


TV Drama:
2004 I'm Sorry, I Love You
         If You Only Knew
        Oh Feel Young
2005 Hong Kong Express
         Goodbye To Sadness
2006 Soulmate
        Cloud Stairs
2007 War Of Money
2008 On Air
         Keitai Deka Zenigata Kai (The Cellphone Detective)
         Lottery Trio
2010 Wish Upon a Star
2017 The Guardians
2018 Live
         Dae Jang Geum Is Watching
2020 Dr. Romantic 2
         My Unfamiliar Family


FOTO: soompi.com

Anketa

Z jaké další asijské země, kromě Jižní Koreje, posloucháte hudbu nejčastěji?

Taiwan
1,2%
Čína
47,9%
Japonsko
34,6%
Vietnam
5,2%
Thajsko
7,7%
Filipíny
0,4%
Indie
0,5%
Singapur
0,4%
Mongolsko
0,3%
Jiná
1,8%
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9