Ahn Nae Sang

Autor AsianStyle, 14.05.2017
Aktivní 2004 - současnost
cafe.daum.net/uuuuucc

Jméno: 안내상 / Ahn Nae Sang
Pravé jméno: 안태건 / Ahn Tae Gun (An Tae Geon)
Narozen: 25. prosince 1964
Místo narození: Daegu, Jižní Korea
Výška 177 cm

 

Ahn Nae Sang je jihokorejský herec, který se narodil v roce 1964. Svou kariéru začal na divadelním jevišti v roce 1990. První filmovou roli získal v roce 1994 ve filmu Baeksekin ("White Man" nebo "White-collar worker"), po kterém následovaly další filmové role. . Od té doby se objevuje pravidelně jak na velkém plátně, tak v seriálové tvorbě. Velmi známý je za komediální sitcom "High Kick: Revenge of the Short Legged". Vystudoval teologii na Univerzitě Yonssei.
 

Citace: "Když jsem byl ve čtvrté třídě, málem jsem se stal členem gangu, kdyby nebylo mé první lásky. Díky níjsem se začal věnovat čtení a psaní a začal jsem více studovat. Nakonec jsem ve třídě získal 5. místo a dostal jsem za to cenu. Byla to zábava." (zdroj: imdb.com)
 

Seriály

  • Unni Is Alive (SBS, 2017)
  • Rebel: Thief Who Stole the People (MBC, 2017)
  • Oh My Geum Bi (KBS2, 2016)
  • Solomon's Perjury (JTBC, 2016)
  • Golden Pouch (MBC, 2016)
  • Moonlight Drawn by Clouds (KBS2, 2016)
  • Happy Home (MBC, 2016)
  • Police Unit 38 (OCN, 2016)
  • You Are a Gift (SBS, 2016) cameo
  • Entertainer (SBS, 2016)
  • The Awl (JTBC, 2015)
  • ​Run Toward Tomorrow (내일을 향해 뛰어라) (SBS, 2015)
  • Because It's The First Time (OnStyle, 2015) cameo
  • My Daughter, Geum Sa Wol (MBC, 2015)
  • Hwajung (MBC, 2015)
  • Love on a Rooftop (KBS2, 2015)
  • Kill Me, Heal Me (MBC, 2015)
  • Drama Special The Tale of the Bookworm (KBS2, 2014)
  • Maids (JTBC, 2014)
  • Yoo Na's Street (JTBC, 2014)
  • Come! Jang Bo Ri (MBC, 2014)
  • Wonderful Days (KBS2, 2014) cameo
  • Infinite Power (Youtube/Daum TV Pot/Naver TV Cast, 2013)
  • Potato Star 2013QR3 (tvN, 2013) cameo
  • Gold Rainbow (MBC, 2013)
  • Medical Top Team (MBC, 2013)
  • Ugly Alert (SBS, 2013)
  • Monstar (Mnet, 2013)
  • All About My Romance (SBS, 2013) cameo
  • Wonderful Mama (SBS, 2013)
  • 7th Grade Civil Servant (MBC, 2013)
  • Drama Special Pandemonium (KBS2, 2012)
  • Family Portrait (SBS, 2012)
  • May Queen (MBC, 2012)
  • God's Quiz 3 (OCN, 2012)
  • The Moon That Embraces the Sun (MBC, 2012)
  • Live in Style (SBS, 2011)
  • High Kick 3: The Revenge of the Short Legged (MBC, 2011)
  • Man of Honor (KBS2, 2011)
  • I Live in Cheongdam-dong (jTBC, 2011) cameo
  • Protect the Boss (SBS, 2011) cameo
  • Royal Family (MBC, 2011)
  • My Princess (MBC, 2011) cameo
  • MBC Best Theater Jo Eun Ji's Family (MBC, 2010)
  • Chosun Police 3 (MBC DramaNet, 2010) cameo
  • Sungkyunkwan Scandal (KBS2, 2010)
  • Temptation of an Angel (SBS, 2009)
  • Three Brothers (KBS2, 2009)
  • Swallow the Sun (SBS, 2009)
  • Cinderella Man (MBC, 2009)
  • A Man's Story (KBS2, 2009)
  • Cain and Abel (SBS, 2009)
  • Tazza (SBS, 2008)
  • Chosun Police (MBC, 2007)
  • First Wives Club (SBS, 2007)
  • Seoul's Sad Song (KBS2, 2007)
  • Crime (크라임) (Dramax, 2007)
  • The Return of Shim Chung (KBS2, 2007)
  • Digital Dasepo Girl (디지털 다세포 소녀) (DMB, 2006)
  • Drama City Just 10 Minutes of Your Time (KBS2, 2006)
  • Drama City Tomorrow and My Job (KBS2, 2006)
  • Dream of Salmon (KBS2, 2006)
  • Famous Princesses (KBS2, 2006)
  • Sharp 3 (KBS2, 2006)
  • Drama City Oh! Sarah (KBS, 2005)
  • Drama City The Boy in the Charnel House (KBS2, 2005)
  • Resurrection (KBS2, 2005)
  • Love Hymn (MBC, 2005)
  • 18 vs. 29 (KBS2, 2005)
  • Sharp 2 (KBS2, 2005)
  • Not Alone (SBS, 2004)
  • The Immortal Lee Soon-Shin (KBS, 2004)
  • Drama City Semi-transparent (KBS2, 2004)
  • Drama City Cafe Eve (KBS, 2004)
  • Drama City Anagram (KBS, 2004)

 

Filmografie

  • The Last Princess (2016)
  • The Pirates (2014)
  • Tumbleweed (2013)
  • One Perfect Day (2013)
  • Hand in Hand (2012)
  • Tone-Deaf Clinic (2012)
  • Grape Candy (2012)
  • Hand in Hand (2012, cameo)
  • Boy (2011)
  • Hoichori (2011)
  • Poetry (2010)
  • Thirsty, Thirsty (2009)
  • Fate (2008)
  • Someone Behind You (2007)
  • Temptation of Eve - Good Wife (2007)
  • Paradise 1986 (2007)
  • Mission Sex Control (2006)
  • Fly, Daddy, Fly (2006)
  • Forbidden Quest (2006)
  • Never to Lose (2005)
  • Marathon (2005)
  • Desire (2004)
  • R-Point (2004)
  • Sisily 2km (2004)
  • When I Turned Nine (2004)
  • Once Upon A Time In Highschool (2004)
  • Once Upon a Time in a Battlefield (2003)
  • The First Amendment of Korea (2003)
  • The Scent of Love (2003)
  • 2424 (2002)
  • Jungle Juice (2002)
  • Oasis (2002)
  • Public Enemy (2002)
  • Ghost Taxi (2000)
  • A Masterpiece in My Life (2000)
  • Bad Movie (1997)
  • White Man (1994)
 

Ocenění

  • 2014 MBC Drama Awards: Golden Acting Award, Actor (Come! Jang Bo Ri)
  • 2011 MBC Entertainment Awards: Popularity Award, Actor in a Comedy/Sitcom (High Kick 3: The Revenge of the Short Legged)
  • 2010 11th Korea Visual Arts Festival: Photogenic Award, TV Actor (Three Brothers)
  • 2008 SBS Drama Awards: Excellence Award, Serial Drama, Top 10 Stars (First Wives Club)
  • 2008 16th Korean Culture and Entertainment Awards: Excellence Award, Drama (First Wives Club)

​ZDROJ:
imdb.com/name/nm0014215/?ref_=nmbio_bio_nm
wiki.d-addicts.com/Ahn_Nae_Sang
en.wikipedia.org/wiki/Ahn_Nae-sang

Anketa

Z jaké další asijské země, kromě Jižní Koreje, posloucháte hudbu nejčastěji?

Taiwan
0,7%
Čína
48,4%
Japonsko
36,7%
Vietnam
4,7%
Thajsko
5,8%
Filipíny
0,4%
Indie
0,4%
Singapur
0,5%
Mongolsko
0,4%
Jiná
1,9%
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9