Ko So Young

Autor Eunka, 27.03.2017
Aktivní 1992 - současnost
kingentertainment.co.kr/i...
Jméno: Ko So Young 고소영 
Povolání: Herečka a modelka
Datum narození: 6. října 1972
Místo narození: Soul, Jižní Korea
Výška: 168 cm
Váha: 48 kg
Znamení: Váhy
Krevní skupina: A
Rodina: Manžel Jang Dong Gun, syn a dcera

 
Narodila se v Soulu a vystudovala univerzitu Chung Ang, obor informatika. Jako herečka debutovala v televizním seriálu Love Tomorrow v roce 1992. O dva roky později se objevila i ve filmu. Po boku Jung Woo Sunga si zahrála hlavní hrdinku ve snímku The Fox with Nine Tails. Uznání veřejnosti si získala až díky filmu Beat (1997), ve kterém znovu hrála s Jung Woo Sungem. Od té doby ji začali hojně obsazovat do seriálů. Úspěšné byly například If the Sun Rises in the West nebo Love Wind Love Song z ostrova Jeju.

V roce 2001 si zahrála ve filmu A Day, který pojednával o manželském páru, kterému se nedaří počít potomka. Za tento film byla velmi chválena a obdržela cenu za nejlepší herečku na předávání Grand Bell Awards. Pak si na dva roky udělala přestávku a poté se vrátila ve filmu Double Agent.



V roce 2006 si zahrála v hororu APT a o rok později v romantické komedii Project Makeover a seriálu Blue Fish. Jelikož šlo o propadáky, rozhodla se pro další přestávku, během níž se stačila 2. května 2010 provdat za herce Jang Dong Guna. V té době byla už pět měsíců těhotná. Syna porodila 4. října téhož roku. Dcery se manželé dočkali 25. února 2014. V roce 2017 se vrátila k herectví a byla obsazena do seriálu Perfect Wife.


Filmografie:
Film:

1994 The Fox with Nine Tails    
1997 Beat    
1998 First Kiss    
         If the Sun Rises in the West    
1999 Love Wind Love Song    
         Love Jenny
2001 A Day    
2003 Double Agent    
2006 APT    
2007 Project Makeover


TV Drama:
1992 Tomorrow Love 
1993 Mother's Sea
1994 My Son's Woman
1995 Sookhee    
1996 Star
1997 Women
1997 Barefoot Days
1998 Memories
2007 Blue Fish
2017 Perfect Wife


FOTO: sbsfune.sbs.co.kr

Anketa

Hlasujte pro K-POP NOVINKY týdne. Dvě s nejvyšším počtem hlasů budou nasazeny do K-POP CHART SeeJay Radia:

Apink - %%
27,8%
TVXQ - Truth
16,7%
Red Velvet - Sappy
13,9%
KNK - Lonely night
41,7%
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9