Lee Sang Woo

Autor Eunka, 06.09.2016
Aktivní 2005 - současnost
hment.webbee.kr/artists/s...
Jméno: Lee Sang Woo 이상우
Povolání: Herec a model
Datum narození: 13. února 1980
Místo narození: Soul, Jižní Korea
Výška: 186 cm
Váha: 80 kg
Znamení: Vodnář
Krevní skupina: 0
Rodina: Manželka Kim So Yeon


Svou hereckou kariéru zahájil v roce 2005 rolí v drama speciálu Drama City. Hned na to byl obsazen do seriálu 18 vs. 29. Po několika menších televizních roličkách získal o rok později roli ve filmu Almost Love po boku Kwon Sang Wooa a Kim Ha Neul. Ten samý rok zaujal filmové kritiky díky snímku Don't Look Back, jenž uzavíral Mezinárodní filmový festival v Jeonju.

Diváky si získal díky seriálu First Wives' Club, za který obdržel dvě ceny. První hlavní role se dočkal v roce 2009, kdy ztvárnil Hyun Sooa v seriálu The Road Home. Ten samý rok si zahrál i v erotickém psycho thrilleru Searching for the Elephant, plném nevěry a sexuální závislosti. Pak se vrhl na Life Is Beautiful, seriál s homosexuální tématikou. 
 


V roce 2012 výrazně zaujal v seriálech Feast of the Gods a Horse Doctor. Za oba tyto seriály získal ocenění Excellence Award. O rok později si zahrál v dramatech Goddess of MarriageOne Warm Word. V roce 2016 ztvárnil Seo Ji Geona v seriálu Happy Home.

Dvakrát se objevil ve videoklipech skupiny Fly to the Sky. Dne 6. září 2016 bylo oficiálně potvrzeno, že je ve vztahu s populární herečkou Kim So Yeon. Poznali se právě díky seriálu Happy Home a prý to mezi nimi pořádně jiskřilo už na place. Vzali se 9. června 2017. Je plachý, rezervovaný a má rád tenis, wrestling a rybolov.


Filmografie:
Film:

2006 Almost Love    
         Don't Look Back    
2008 Beyond All Magic    
2009 Searching for the Elephant


TV Drama:
2005 Drama City
         18 vs. 29        
         Can Love Be Refilled?    
2007 Two Outs in the Ninth Inning    
          First Wives' Club    
2009 The Road Home    
          Don't Hesitate    
2010 Life Is Beautiful    
2011 Believe in Love    
         A Thousand Days' Promise    
2012 Feast of the Gods    
         Horse Doctor    
         Childless Comfort    
2013 Goddess of Marriage    
         One Warm Word    
2014 Let's Eat    
         Glorious Day    
2015 High Society    
         All About My Mom    
2016 Happy Home
2017 20th Century Boy and Girl 
2019 Golden Garden


FOTO: Sure Korea
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9