Ji Soo se vrátil z armády a otevřeně promluvil s médii o obvinění z šikany. Vyvrátil lži a popsal svůj vztah s obětí

Eva Lenská
Film / TV
Foto: Soompi

Když v březnu roku 2021 vyšlo najevo, že v té době velmi populární a nadějný herec Ji Soo, šikanoval své spolužáky, nastal obrovský skandál. Nyní uběhly dva roky, herec zatím absolvoval vojenskou službu a také nově promluvil s médii o celé věci. Mimo jiné prozradil, jak vychází s člověkem, který ho nahlásil. 

Herec, jenže se v létě vrátil z armády, probral svou situaci i to, co se stalo v minulosti, s redaktory Sports Chosun. Na otázku, zda i po dvou letech cítí křivdu, odpověděl: „Kdybych řekl, že necítím křivdu, byla by to lež. Lidé uvěřili i fámám, které se nezakládaly na pravdě.“

Nejvíce ho ranilo obvinění ze sexuálního obtěžování. Ačkoli se za něj postavila jeho tehdejší agentura KeyEast, která vydala prohlášení, že nikoho sexuálně nezneužil, nestačilo to. Nenávistné řeči jen přilévaly olej do ohně již existujícího skandálu se šikanou a způsobily další škody na jeho pošramocené pověsti.

V březnu 2021 se na hercově Instagramu objevil komentář ve znění: „Pamatuješ si, jak jsi v posledním ročníku střední školy sexuálně napadl jednu dívku? Jsem její manžel.“ Byla to pravda? Nebyla. Pro Ji Sooa bylo velmi nepříjemné číst takové křivé obvinění na titulcích všech médií. „Nikdy by mě nenapadlo, že to novináři pustí do světa, aniž by si ověřili fakta,“ řekl však posléze muž, jenž komentář napsal. „Prosil jsem je, aby ty články stáhli,“ dodal a herci se omluvil.

Jenže tím to neskončilo. Objevil se další útok. Další pomlouvač tvrdil, že Ji Soo sexuálně napadl teprve třináctiletou školačku. Když to agentura a právní tým začali řešit, rovněž projevil lítost. „Když jsem dostal povolávací rozkaz a ovládl mě strach ze života v armádě, hojil jsem si ego na Ji Soovi,“ přiznal. „Byť vím, že je to jako plakat nad rozlitým mlékem, lituji toho.“

Pak přišla na řadu ještě horší pomluva. Někdo prohlásil, že Ji Soo ve škole močil do odpadkového koše. K tomu herec jasně řekl: „Nikdy jsem se takového nevhodného chování nedopustil. Copak tohle někdo dělá? Není to pravda!“

Foto: Soompi

Aby toho nebylo málo, během vysílání pořadu True Story televize MBC se dokonce vyrojily zvěsti, že Ji Soo na základní škole během vyučování masturboval. „Třídy na základní škole jsou smíšené, chlapci i dívky jsou ve třídě spolu, jak by tedy někdo mohl něco takového při vyučování dělat,“ zhrozil se herec, a pak kategoricky prohlásil, že tato pomluva je rovněž lživá.

Všechna obvinění se odvíjela od příspěvku bývalého spolužáka označeného coby A, který původně tvrdil, že ho Ji Soo a jeho banda šikanovali poté, co ukradli dárkové kupóny. Ji Soo se nad tím pozastavil: „Setkal jsem se s A a dlouho jsme si povídali. Ukázalo se, že A si myslel, že jsem se podílel na šikaně, protože jsem se přátelil s B, který byl ve skutečnosti zapojen do krádeže dárkových kupónů. Vyjasnili jsme si nedorozumění a A teď ví, že jsem to neudělal. Přesto jsem se omluvil, protože i když jsem se na tom nepodílel, je pravda, že jsem se kamarádil s B. Chci se omluvit i ostatním spolužákům.“

Foto: Sport Chosun

Školní šikana je bezesporu závažným problémem, ale stejně tak i vykonstruovaná obvinění. Všechny ty pomluvy, které se v roce 2021 vymkly kontrole, udělaly z Ji Sooa monstrum. Tehdy na ně reagovat nemohl. Musel rychle odstoupit ze seriálu River Where The Moon Rises, veřejně se omluvit a chystat se do armády. Navíc ukončil smlouvu s agenturou. Vojenskou službu absolvoval v centru sociální péče pro seniory a v současné době nemá potvrzené žádné projekty.

S A se usmířili a čas od času se vídají. Ostatně i A vyjádřil lítost nad tím, že jeho zpráva o šikaně vyústila v četné zlovolné pomluvy. Něco takového neměl v úmyslu. Kromě toho přiznal, že doufá ve zlepšení hercovy situace. Tak snad mají fanoušci nějakou naději na Ji Sooův návrat na obrazovky.

Zdroj: Sports Chosun, Zapzee, Kbizoom

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.