Moon Ga Young

Jméno: Moon Ga Young 문가영 
Povolání: Herečka
Datum narození: 10. července 1996
Místo narození: Karlsruhe, Bádensko-Württembersko, Německo
Výška: 161 cm
Váha: 46 kg
Znamení: Rak
Rodina: Starší sestra


Narodila se v Německu, kde tehdy žili její korejští rodiče. Když jí bylo deset let, přestěhovala se celá rodina do Koreje a Moon Ga Young se začala věnovat herectví. Debutovala v roce 2006 ve filmu To Sir, with Love a také v seriálu Fallen Angel, Jenny. Začínala tedy jako dětská herečka.

První hlavní role ji potkala v roce 2014, když byla obsazená do romantického mini seriálu Mimi, v němž hrála po boku populárního Changmina z DBSK. O rok později si vychutnala stydlivou hrdinku v bláznivé mini komedii EXO Next Door a kromě toho získala roli i ve filmech Island a Eclipse.



Kromě herectví působí i jako modelka, neboť fotí pro různé módní časopisy. Také se v roce 2009 objevila v show Sinnara Science. Mohli jsme ji vidět i v MV Tell Me Why od Toheart. Občanství má německé i korejské a již několik let kamarádí s Nam Joo z A Pink.


Filmografie:
Film:

2006 To Sir, with Love    
2007 Bunt
         Black House (hlas)
        Shadows in the Palace    
         Our Town    
2008 Do You See Seoul?    
2013 Killer Toon
2015 Salut d'Amour    
         Island
2015 Eclipse
2016 Twenty Again

TV Drama:
2006 Fallen Angel, Jenny    
2007 Cloudy Today    
         Prince Hours        
         By My Side    
         Witch Yoo Hee    
         Merry Mary    
         Hometown Over the Hill    
2008 La Dolce Vita    
2009 Ja Myung Go    
         Friend, Our Legend    
2010 The Reputable Family    
         Bad Guy    
2011 Heartstrings    
2013 Who Are You?    
         Wang's Family    
2014 Mimi    
2015 EXO Next Door
2015 The Merchant: Gaekju
          Delicious Love
2016 Mirror of the Witch
        Jealousy Incarnate
2017 Deserving of the Name
2018 Great Seducer



ZDROJ: en.wikipedia.org
FOTO: pop.heraldcorp.com

Anketa

Z jaké další asijské země, kromě Jižní Koreje, posloucháte hudbu nejčastěji?

Taiwan
0,6%
Čína
49,3%
Japonsko
38,1%
Vietnam
5,1%
Thajsko
2,6%
Filipíny
0,4%
Indie
0,4%
Singapur
0,4%
Mongolsko
0,6%
Jiná
2,6%
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9